Desert Semiluna de ciocolata

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 5535 vizualizari

 

Blat pufos cu ciocolata si nuca, crema de galbenus si glazura de ciocolata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr unt
  • 130 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 albusuri
  • 10 gr praf de copt
  • praf de sare
  • 150 gr nuca macinata

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 80 gr zahar pudra

Glazura

  • 100 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 80 gr nuca macinata
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Semiluna de ciocolata:

Pentru blat se mixeaza untul spuma, se adauga 80 gr zahar, apoi faina amestecata cu cacaua, praful de sare si un plic de praf de copt. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 50 gr zahar si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor. La final se adauga nuca macinata. Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) si se introduce in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.

Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Aceasta compozitie se distribuie peste blat cand este aproape copt si se mai lasa la cuptor 10-15 minute la foc mediu.

Pentru glazura laptele se pune pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul taiat cubulete si ciocolata neagra. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga nuca macinata si esenta de rom.

Crema rece se distribuie peste blatul rece. Prajitura se introduce la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se taie sub forma de semiluna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Semiluna de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema caramel