Graten de broccoli si conopida

de Bucataras in Mancaruri de legume, 18 Mar 2021 | 5325 vizualizari

 

O alta reteta light and easy to do. Graten de broccoli si conopida, cu verdeturi si un topping de branzeturi si pesmet, ceea ce il face usor crocant. 

 

INGREDIENTE

  • 5-6 buchetele de conopida
  • un broccoli mic
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • o legatura de patrunjel+marar
  • 150 g chedar si parmezan
  • muguri de pin
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri pesmet Panko
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, condimente orientale Ras el Hanout
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Graten de broccoli si conopida:

Separa conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate. 

Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. 

Pregateste o tigaie, pune 2 linguri de ulei in ea dupa ce s-a incins si adauga ceapa si usturoiul, amesteca usor, apoi adauga conopida, broccoli si verdeata tocata marunt. Condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de Ras el Hanout. Poti adauga acum si mugurii de pin. 

Nu lasa pe foc mai mult de 2 minute, caci vrem ca legumele sa ramana usor crocante la final. 

Adauga peste legume si fulgi de chedar si parmezan si amesteca.

Pregateste un vas pentru cuptor, unge-l cu unt, apoi toarna compozitia si aranjeaza uniform. 

Mai presara deasupra cativa fulgi de branzeturi, muguri de pin si cativa fulgi de unt.

Amesteca separat ouale cu laptele si pesmetul, apoi toarna sosul format in vas, in asa fel incat sa fie cuprinsa intreaga compozitie. 

Da vasul la cuptor pentru 30 minute. 

Cand gratenul de broccoli si conopida e usor rumen deasupra opreste cuptorul si lasa la racit. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Graten de broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras 1

19.03.2021, 09:37

Asta e frumusetea oricarei retete, ca o poti adapta in functie de ce preferinte culinare ai si evident, in functie de ce ai prin frigider.

Rocsi 1

19.03.2021, 18:44

Bine mai arata!

abstract01 1

20.03.2021, 00:41

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu doua feluri de ciuperci