A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort cu portocale si ciocolata

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Bați spumă albuşurile cu îndulcitorul şi un praf de sare. Adaugi treptat gălbenuşurile, sucul de portocală, praful de copt, migdale blanșate și făina,...Citeste continuarea

Ciorba din cap de stiuca

Postat de: Bunica in Ciorbe

Pentru inceput am spalat capetele de peste. Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc. Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert. Intre timp curata...Citeste continuarea

Ciulama de mix de ciuperci de padure

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Ciupercile scoase din congelator lasate la dezghetat. Intr-o oala pune apa la fiert. Adauga in apa clocotita ciupercile si lasa-le la fiert. Cand ciupercile sunt fierte(sa intre furculita...Citeste continuarea

Sticky Chinese pork

Postat de: Bucataras in Porc

Pune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez. Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui la...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...Citeste continuarea

Coasta de porc picanta in stil...

Postat de: MihaiGirel in Porc

În blender vom introduce ceapa tăiată în 4,usturoiul curățat,ardeiul iute cu semințele scoase,ghimbirul curățat și tăiat în jumătate,zahărul brun si vom blenda...Citeste continuarea

Desert chec cu dovleac si merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu  ambele tipuri de zahar  pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul,...Citeste continuarea

Bors de pipote de curcan

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam pipotele de resturi. le spalam bine si le taiem in 2-3 bucati. Punem pipotele intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le  depaseasca. Fierbem si spumam bine pentru a obtine o zeama...Citeste continuarea

Salata de conopida cu porumb, ton...

Postat de: katty in Salate

Rupem conopida buchetele, o spalam si o scurgem. Intr-o oala punem 1 l de apa si o punem la fiert. Cand clocoteste adaugam putina sare si buchetelele de conopida.Acoperim cu un capac si fierbem...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cartofi, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea. Se amestecă într-un...Citeste continuarea

Placinta cu foi de cartofi, sunca...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina,...Citeste continuarea

Ciorba rapida de salau

Postat de: mihaelar63 in Salau

 Ceapa, morcovul si gogosarul se curata si se taie cubulete. Punti apa la infierbantat in fierbatorul de apa . Sotati usor legumele taiate  in ulei de masline....Citeste continuarea

Desert tort Unicorn

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:       Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi...Citeste continuarea

Desert tort pentru 2 aniversari

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul maro 1:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate...Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si iaurt...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Cum se prepara Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunile 36/24 cm. Blat : Intr-un castron am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul farin, apoi am adaugat galbenusurile, unul...Citeste continuarea

Biban de mare in crusta de sare si...

Postat de: Bucataras in Peste

Pregateste o tava mai adanca pentru cuptor. Pune sarea grunjoasa in tava impreuna cu ierburi aromatice. Adauga un pahar de vin si unul de apa si amesteca pana se formeaza o crusta...Citeste continuarea

Desert prajitura Toblerone

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iar...Citeste continuarea

Iahnie de fasole alba Domus cu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Fasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi. Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore,...Citeste continuarea

Crap oglinda proaspat

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele se curata si se spala . Capul si bucatile de langa el se pun separat pentru prepararea viitoare a unei ciorbe de peste. Portionati pestele in bucati potrivite [ cam de...Citeste continuarea

Cartofi pai de radacina de telina...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati radacina de telina de coaja si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, amestecati bine. Puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Dati la cuptor timp de 30 de minute la...Citeste continuarea

Humus cu lupin si avocado

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Spalati si scurgeti boabele de lupin. Indepartati coaja lor. Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema .  Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita....Citeste continuarea

Desert waffle cu faina de migdale...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti untul la cuptorul microunde timp de 30 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, bicarbonatul . Amestecati bine. Incorporati ouale treptat. Puneti...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu bacon

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Alegem fasolea, o spalam bine si o punem la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce da cateva clocote oprim forcul si scurgem apa. Punem din nou apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2-3...Citeste continuarea

Bors de stevie cu bacon si zdrente...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem. Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem...Citeste continuarea

Desert negresa cu piersici si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Se cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se...Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența...Citeste continuarea

Crap pe pat de legume, la cuptor

Postat de: oanapl in Crap / Caras

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se spală legumele, se curăță, se taie felii și se pun în tavă. Se spală peștele și se usucă cu șervețele de bucătărie. Se unge cu...Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....Citeste continuarea

Pizza cu ton si blat de malai

Postat de: oanapl in Pizza

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și...Citeste continuarea

Supa cu carnati si cus-cus

Postat de: mirela0911 in Supe

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu portocale și...

Postat de: Adrianele in Dulciuri

Bat spumă albusurile, adaug zahărul, vanilia, gălbenușurile, făina cu praful de copt și sucul stors de la mandarină și jumătate de portocală. Amestec prin răsturnare.În tava de...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de: ella49 in Dulciuri

Amestecam branza cu zaharul, ouale, stafidele, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Topim untul si il amestecam cu uleiul. Cu o pensula ungem fiecare foaie de placinta si o punem in tava. Eu...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata neagra si...

Postat de: ella49 in Dulciuri

Pentru blat separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile si mixam.Apoi se adauga vanilia, faina si cacao si amestecam cu o lingura...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, zahărul vanilat și esența de lămâie. Se adaugă grișul și se omogenizează. Abușurile...Citeste continuarea

Desert semifreddo cu orez

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si fructe...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja...Citeste continuarea

Tocana de noiembrie

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Ceafa de porc am taiat-o bucatele mici si am pus-o la prajit intr-o cratita. Separat am spalat ceapa verde si am taiat-o marunt, am spalat si stevia si am taiat-o tot marunt. Am scos carnea din...Citeste continuarea

Farfalline cu unt si branzeturi

Postat de: RODIMUR in Farfalle

Farfallinele se fierb timp de 8 minute în multă apă clocotită (cu sare). Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea fină și de asemenea, cașcavalul. Se taie untul în...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când iși dublează volumul și compoziția este spumoasă. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere, branza si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele...Citeste continuarea

Desert rulouri mixte

Postat de: Adele in Dulciuri

Se incepe cu pregatirea aluatului, intai se incalzesclaptele si untul impreuna,intr-un vas se amesteca oul cu zahar ,treptat se adauga laptele cald si untul topit,aromele dupa gust si drojdia...Citeste continuarea

Dumplings

Postat de: dantes in Porc

Se amesteca faina, apa clocotita si sarea si se framanta foarte bine, apoi coca se imparte in doua si se da forma unor colacei, ce se invelesc cu o folie alimentara si se lasa la odihnit 20...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si budinca

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat se amestecă toate ingredientele (praful de copt se amestecă separat cu oțetul și se adaugă peste restul alimentelor) și se frământă un aluat un aluat moale dar...Citeste continuarea

Supa de legume cu cus-cus

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de lamaie -...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cum se prepara  Prajitura cu crema de lamaie - Deliciu pufost si aromat Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza la inceput cu un praf de sare apoi se adauga zaharul treptat,...Citeste continuarea

Desert placinte de post cu dovleac

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Incepeti cu  umplutura , ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti...Citeste continuarea

Desert cheesekake fara coacere, cu...

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Biscuitii se sfarma iar peste ei se adauga untul topit amestecandu-se pana cand biscuitii absorb tot untul topit. Punem biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili tasandu-i foarte bine...Citeste continuarea

Reteta de Supa de salata verde,...

Postat de: trifadalia in Supe

Cum se prepara Reteta de Supa de salata verde, varianta simpla si rapida: Se spala si se alege salata, dupa care se rupe marunta. Se opareste salata. Se strecoara si se lasa apa rece peste...Citeste continuarea

Salata cu branza calda de capra

Postat de: ctlina in Salate

Prajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde. Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine si puneti-le pe o placa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]