Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 31 Mar 2021 | 4183 vizualizari

 

Îmi place cus-cusul și de data aceasta l-am combinat cu broccoli, legumă benefică organismului. În plus, am folosit un condiment aromat, specific acestui gen de preparate. Foarte repede, mâncarea a fost gata și a avut un gust specific, aparte.

 

INGREDIENTE

  • 1 broccoli mic
  • 250 grame de cus-cus
  • 1-2 lingurițe de ras-el-hanout
  • 100 grame de unt
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout:

Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare.

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp de 2-3 minute, în ulei de măsline și la foc mic.

Între timp, cus-cusul se fierbe conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.

Se răstoarnă cus-cusul strecurat bine de apă în tigaia cu ceapa roșie călită și se rumenește ușor, amestecând cu grjă, după care se pune într-un bol de servire și se adaugă untul feliat. Ss amestecă ușor, ca să se topească untul și să se impregneze cus-cusul.

Se condimentează amestecul de cus-cus și ceapă cu: sare. piper, boia de ardei dulce, ras-el-hanout și se adaugă buchețelele de broccoli fierte și strecurate. Se amestecă ușor și servește imediat, cât încă este cald.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, la foc mic.

2

Nu fierbeți buchețelele de broccoli decât 5 minute, ca să-și păstreze forma și să nu se strivească.

3

Nu adăugați mai multe condimente, pentru că ras-el-hanout are un gust foarte puternic.

4

Feliați untul, ca să se topească mai ușor, iar preparatul să poată fi servit cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de mazare cu broccoli si sos tomat