A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert salam de biscuiti cu mix de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Biscuiții se fărâmițează cu mâna, de data aceasta, sunt foarte fragezi și i-am vrut bucăți mai grosiere. Într-o crăticioară cu fundul gros se pune ciocolata ruptă...Citeste continuarea

Desert tort Cizmulitele lui Mos...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și...Citeste continuarea

Desert tort Caciula

Postat de: ancutsa in Torturi

    Blatul și ciucurele: Bați spumă cu mixerul albușurile cu sarea și zahărul Bourbon, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, bombonelele colorate, făina și praful de...Citeste continuarea

Salata poloneza, cu fasole galbena,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie  bucati la 2-3 cm...Citeste continuarea

Desert briose din albusuri, cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin,...Citeste continuarea

Tortellini cu prosciutto si feta

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortellini se fierb, respectand indicatiile de pe pachet. Sarati foarte usor apa pentru fiert. Unele ingrediente ca prosciutto si feta contin multa sare. Folositi o...Citeste continuarea

Frigarui din piept de pui la...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe. Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie,...Citeste continuarea

Dorada la gratar cu citrice si...

Postat de: mihaelar63 in Peste

Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este...Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de: Ina in Dulciuri

Realizarea cojilor de nuci: Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră.  Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe...Citeste continuarea

Desert pere fierte in vin, cu...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac, cu castane

Postat de: Ksenya in Supe

  Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.  Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau...Citeste continuarea

Pasta de jumari Smalek

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari. Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata...Citeste continuarea

Desert fursecuri de Craciun...

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse. Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare,...Citeste continuarea

Hotdog crispy

Postat de: Bucataras in Sandvisuri

Pune crenvustii la fiert. Pregateste sosul de iaurt: combina iaurtul cu catraveti murati taiati cubulete si cu frunze de fenicul. Mie imi place aroma deosebita a feniculului, dar daca nu-ti...Citeste continuarea

Desert fursecuri Magice de Craciun

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile si oul intreg, se omogenizeaza, apoi se adauga esenta de vanilie, sarea, praful de copt si faina se amesteca bine. Se imparte...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca, visine si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le...Citeste continuarea

Maakouda a la chakchouka

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Eu am pregatit mai intai umplutura. Ardeii se coc pe plita, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.. Rosia se opareste, se decojeste si se taie cubulet. Ceapa se taie solzisori si se caleste...Citeste continuarea

Farfalle cu sunca, in sos pesto

Postat de: RODIMUR in Farfalle

Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de...Citeste continuarea

Desert jeleuri de portocale in...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul, coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura Figaro

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul: Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile, laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare....Citeste continuarea

Mancare cu mazare, cartofi si morcov

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa mărunt, cartofii se taie cuburi mari, ardeiul, fâșii scurte, iar morcovii, rondele. Într-o cratiță de 2 l, se...Citeste continuarea

Praz gratinat cu jambon si sos de...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm. Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime....Citeste continuarea

Desert prajitura cu morcovi si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca. Incorporati aboi...Citeste continuarea

Macrou afumat, reteta delicioasa cu...

Postat de: Constelatialeu in Peste

Cum se prepara Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala: Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau...Citeste continuarea

Ciorba cu broccoli si mazare, de post

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati de rondele. Sotati usor in ulei...Citeste continuarea

Desert clatite cu mere rase sau...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Cum se prepara Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale Da merele pe razatoarea mare si scurge-le usor daca au zeama prea multa. Pune-le intr-un castron mai mare, in care sa incapa...Citeste continuarea

Paine cu nuci

Postat de: mihaelar63 in Piine

Mai intai se spala nucile cu apa calda din mai multe ape . Aceasta are rol de indepartare a eventualelor  impuritati  . Maruntiti usor nucile cu cutitul. Eu...Citeste continuarea

Taitei de casa

Postat de: violeta30 in Paste

Batem oul cu sare si apoi adaugam faina cat sa iasa un aluat nici moale, dar nici foarte vartos. Framantam bine si apoi impartim aluatul in 3-4 bile pe care le vom intinde cu sucitorul pe rand si...Citeste continuarea

Desert chec alb-negru

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat zaharul, lingura cu lingura si am mixat dupa fiecare lingura de zahar, la final am adaugat si-o...Citeste continuarea

Salau en papillote cu harissa si...

Postat de: mihaelar63 in Salau

Legumele se curata si se spala. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zucchini, orez si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun...Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu crema de sprot...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Gogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . Stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se...Citeste continuarea

Salata de paste cu telemea, rosii...

Postat de: RODIMUR in Salate

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos gorgonzola si...

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Cum se prepara Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde...Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de: mirela0911 in Paste

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume la wok

Postat de: Ina in Mancaruri de legume

Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și...Citeste continuarea

File de dorada in sos de portocale...

Postat de: mirela0911 in Peste

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat. Se curata cartofii, se spala,...Citeste continuarea

Lichior de gutui sau gutuiata

Postat de: AdrianUdrea in Bauturi

Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele  de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le...Citeste continuarea

Jambon de porc cu cartofi si gutui

Postat de: VI in Porc

Marinam carnea si o lasam de seara pana dimineata. Incingem o tigaie cu putin ulei, prajim carnea pe ambele parti,cate 2-3minute. O punem apoi intr-o tava incapatoare la cuptor cu o cana de...Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de Ciorba...

Postat de: katty in Ciorbe

Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciorba de porc in zeama de varza: Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. O punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa rece. Spumam de...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: katty in Salate

Taiem avocado in jumatati, scoatem samburii si cu ajutorul unei linguri scoatem tot miezul. Punem miezul intr-un castron, stoarcem lamaia peste avocado si cu ajutorul unei furculite zdrobim bine....Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: VI in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput facem o mamaliga destul de consistenta din cantitatea de malai,apa,sare,si unt. Lasam mamaliga sa se racoreasca putin,dupa care asezam intr-o forma straturile. Unul de...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi, cu ardei copti

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se călește ușor, cât să se înmoaie numai,...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu piept de pui...

Postat de: katty in Slow Cooker

Taiem pieptul de pui in bucati de marime potrivita. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa, le scurgem intr-o sita si le taiem in sferturi,...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si crema...

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru aluatul fraged, punem intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si adaugam untul rece taiat cubulete. Cu varfurile degetelor amestecam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam galbenusul...Citeste continuarea

Desert ciocolata Duo

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe. Se face un sirop bine...Citeste continuarea

Kaizer din piept de porc, facut in...

Postat de: vasimur in Mezel de casa

Am avut o bucată de piept (burtă) de porc, de cca 750 g, pe care am tăiat-o în două bucăți, pentru ca să fie mai ușor de manevrat. Dacă doriți, puteți să o lasați bucată...Citeste continuarea

Mancarica rece cu limba si masline

Postat de: UrsanMihaela in Vita

     Spalam limba de vita in cateva ape.    Punem o oala la fiert cu apa rece,   sare si doua linguri de otet .    Cand apa incepe sa fiarba...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata cu crema...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si praful de sare pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare.  Se amesteca faina alba,...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu carnati unguresti

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente ....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]