Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

de mirela0911 in Piine, 15 Apr 2021 | 3257 vizualizari

 

Merge tare bine la micul dejun sau cina, alaturi de o cana cu lapte sau iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • unt sarat
  • ceapa verde
  • 1 ou mic batut
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu unt sarat si ceapa verde:

Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute.

In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul batut. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna si amestecul acesta. Intre timp se incalzeste usor si restul de lapte.

Se porneste robotul si in timp ce mixeaza, se toarna laptele cate putin apoi uleiul. Se mareste viteza si se lasa sa framante bine aluatul timp de 10 minute. Cand nu se mai lipeste pe peretii vasului este gata. Se pune aluatul intr-un bol si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru infainata se rastoarna aluatul, se imparte in doua parti egale si se intinde una din ele intr-o foaie dreptunghiulara, nu foarte subtire. Se unge cu unt sarat (eu am uitat sa-l scot mai repede de la frigider si a fost mai greu de intins) apoi se presara ceapa verde curatata, spalata si taiata rondele. Se ruleaza pe lungime cat mai strans si se da deoparte. Se procedeaza la fel cu restul de aluat, apoi se iau cele doua rulouri si se impletesc.

Se asaza intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si se mai lasa inca 20 de minute sa creasca.

Se unge cu oul batut, se presara seminte de susan deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana este copt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ceapa se pune atata cat doriti, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu unt sarat si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

17.04.2021, 11:04

Bun!

Catalina L 1

17.04.2021, 20:41

original

Rahela Velicu 1

14.05.2021, 09:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painica Iepurasi Dragalasi