Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

de oanapl in Prajituri, 11 Apr 2021 | 2970 vizualizari

 

Deoarece am ajuns la rețeta cu nr. 700, nu se putea să nu marchez acest eveniment cu o prăjiturică delicioasă.
Recent văzusem la Katty o prăjitură apetisantă cu blat de albuș și nucă de cocos pe care o pusesem la favorite și o aveam în plan, deoarece aveam multe albușuri adunate în congelator. 
Eu am modificat rețeta după gustul meu. Am făcut un jeleu de zmeură și am folosit un iaurt de mango și vanilie. A ieșit o bunătate și îi mulțumesc lui Katty pentru idee și o pup.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 11 albușuri
  • 11 linguri zahăr
  • 8 linguri nucă de cocos
  • 4 linguri făină
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • pentru jeleu de zmeură:
  • 400g zmeură congelată
  • 4 linguri zahăr
  • 20g amidon de porumb
  • pentru cremă:
  • 400 g, iaurt cu mango si vanilie
  • 200 g smântână pentru frișcă (cu minim 30% grăsime)
  • 10 g gelatină
  • 4 linguri zahar pudră cu aromă de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700:

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de vanilie și praful de copt și amesteci ușor cu o spatulă.
Torni 2/3 din compoziție în tava mare de aragaz, pe hârtie de copt și coci 15-20 de minute la 170 de grade C, până se rumenește ușor. Transferi aluatul pe un prosop umed și îndepărtezi hârtia de copt. Torni aluatul rămas în tava de aragaz, doar pe jumătate din tavă și o introduci în cuptorul preîncălzit și o lași să se coacă pentru 15-20 de minute. Lași foile să se răcească. Tai foaia mare pe jumătate și obții astfel 3 bucăți egale.

Pentru jeleu, pui zmeură cu zahărul la fiert pentru 5-10 minute. Lași zmeura să se răcorească, apoi o treci prin sită. Pui într-o cană câteva linguri de sos de zmeură și adaugi amidon și omogenizezi, apoi torni acest amestec pentru sosul de zmeură și îl pui la fiert la foc mic, amestecând permanent, până când se îngroașă și apoi îl lași la răcit.


Pentru cremă, pui mai întâi la hidratat gelatina în 60 ml de apă rece. Bați smântâna pentru frișcă rece cu zahărul, până când devine fermă. Adaugi iaurtul și omogenizezi compoziția.

Topești gelatina la bain marie, o lași să se răcorească și apoi o amesteci cu 2 linguri de cremă, apoi o torni peste cremă și omogenizezi ușor cu o spatulă. 

 

Ungi fiecare dintre cele 3 blaturi cu jeleu de zmeură și așezi un blat pe un platou și torni 1/3 din cremă deasupra și nivelezi. Așezi al doilea blat și torni 1/3 din cremă deasupra și nivelezi. Așezi al treilea blat și torni restul de cremă și nivelezi. Dai prăjitura la rece pentru minim 2 ore și apoi o pudrezi cu nucă de cocos și o servești.

TIPS-URI

1

Inițial prăjitura trebuia să fie cu 4 rânduri de blat, dar cum nu am impărțit bine aluatul am făcut doar 3 blaturi. Pentru a doua tură de blat am pus aluat doar în jumătate de tavă de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker