Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort Rocher, cu fructe
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni
Postat de: Codrutaz in DulciuriBlat biscuiți: biscuiții se amestecă cu untul topit si laptele. Se presează în tavă cu ajutorul unui pahar. Strat1: se hidratează gelatina. Căpșunile și zahărul se fierb pe...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mandarine
Postat de: Adrianele in TorturiSe bat spumă 2 albușuri și se amestecă cu 2 linguri zahăr și gălbenușurile, făina. Se amestecă prin răsturnare și se coace prima foaie de blat la foc mediu până trece testul...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie
Postat de: Adrianele in SalateSe fierbe sfecla întreagă și cu coajă. Se curăță de coajă după ce s-a răcit și se dă pe răzatoarea mare. Se amestecă cu sarea, uleiul, sucul de lămâie și chimenul...Citeste continuarea
Caras proaspat in faina de malai
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele se curata, se spala bine si se portioneaza bucati. Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la...Citeste continuarea
Paine boiereasca
Postat de: RODIMUR in PiineFăina se cerne și se pune în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și untul tăiat feliuțe....Citeste continuarea
Dorada cu cartofi si rucola
Postat de: mihaelar63 in PestePreparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu cremvusti
Postat de: mihaelar63 in SalateCremvustii se fierb 10 minute . Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele . Patrunjelul verde se toaca marunt . Ceapa verde se taie rondele...Citeste continuarea
Salata de vinete cu smantana si tahini
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu...Citeste continuarea
Aperitiv terina de branza cu masline
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriGelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de...Citeste continuarea
Desert tort 27 ani
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat umed : Am folosit un inel reglabil, pe care l-am potrivit la dimensiunea de 22 cm, l-am tapetat cu hartie de copt si l-am asezat in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt. Am...Citeste continuarea
Desert tort 2021
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Mai intai am pregatit forma de tort, am tapetat-o cu hartie de copt, am folosit o forma cu diametrul de 17 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat 3 linguri de zahar si...Citeste continuarea
Desert bomboane cu lapte condensat
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai macinam biscuitii. Amestecam biscuitii macinati cu laptele condensat indulcit si cu cacao si formam o pasta omogena. Atentie: laptele condensat trebuie sa fie din acela pentru...Citeste continuarea
Desert Babka cu dulceata de lapte...
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă sarea și drojdia uscată, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate...Citeste continuarea
Desert tort explozie de arome
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul umed vom folosi tava de la aragaz, iar cu un inel de 19cm decupam 2 cercuri. Batem ouale cu sarea si zaharul pana isi schimba culoarea si compozitia s-a dublat. Pe...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat de...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi...Citeste continuarea
Desert briose Red Velvet de Craciun
Postat de: ancutsa in DulciuriBlatul: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul...Citeste continuarea
Luscos cu carne de rata
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCeapa se taie marunt, morcovul se taie rondele. Legumele se soteaza usor in untura de rata. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate. Adaugati...Citeste continuarea
Salata calda cu pui si tortellini
Postat de: mihaelar63 in SalateTortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare . Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate . Respectati timpul de fierbere indicat...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu burrata -...
Postat de: mihaelar63 in SalateSfecla se coace timp de 30 minute. Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti. Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic,...Citeste continuarea
Costita ardeiata cu cartofi copti
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare. In oala se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea ....Citeste continuarea
Omleta cu ciupercute
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiCiupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine. Când ciupercuțele s-au scurs...Citeste continuarea
Duo de sarmale cu varza si carne
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneVarza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari . Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele ....Citeste continuarea
Salata calda cu caracatita
Postat de: Bucataras in SalateLasa bucatile de caracatita la dezghetat. Daca caracatita e prefiarta se foloseste ca atare la prepararea salatei, dar daca nu, necesita fierbere cam 45 min -1 h, pana se fragezeste bine....Citeste continuarea
Desert nuci fragede cu crema de...
Postat de: eumimi in DulciuriPregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar...Citeste continuarea
Desert biscuiti Burgenland cu bezea...
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat...Citeste continuarea
Lebar de casa
Postat de: ancutsa in FicatPui mațele în apă rece cu oțet o oră, apoi se spală cu apă caldă (în apă rece se strâng). Pui la fiert fleica de porc în apă cu puțină sare....Citeste continuarea
File de curcan gatit lent, cu...
Postat de: panacris in Slow CookerPieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se...Citeste continuarea
Desert cozonac cu smantana si nuca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un vas puneti drojdia, o lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura faina. Le amestecati bine si lasati sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cerneti faina, presarati un...Citeste continuarea
Rasol de porc cu varza dulce, in...
Postat de: vasimur in PorcSpălăm bine rasolul și-l punem la fiert, într-o oală sub presiune, împreună cu foile de dafin, 1-2 căței de usturoi, boabele de piper, crenguța de cimbru uscat și apă...Citeste continuarea
Pui cacciatora sau pui in stil...
Postat de: mirela0911 in PuiBucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa. Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare...Citeste continuarea
Desert fursecuri stampilate cu...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pune untul la temperatura camerei si se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se...Citeste continuarea
Salata de legume cu maioneza
Postat de: AdrianUdrea in SalateMai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. Curatam morcovii, ii...Citeste continuarea
Desert macarons cu nuca, ciocolata...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul. Samburii de...Citeste continuarea
Desert prajitura de Craciun, in...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...Citeste continuarea
Desert prajitura Raffaello
Postat de: andaoana in PrajituriPreîncălzim cuptorul la 180 de grade C si pregatim tava. Albusurile le separam de galbenus si presaram putina sare peste ele , cat luam intre degete. Ingredientele uscate :faina,nuca...Citeste continuarea
Desert Lamington cu merisoare si cocos
Postat de: katty in PrajituriPreparam blatul.Separam ouale. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia si galbenusurile si omogenizam.Cernem faina amestecata cu...Citeste continuarea
Desert haiose
Postat de: katty in DulciuriOsanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: mirela0911 in SupeIntr-o oala se pune uleiul sa se incinga. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in uleiul incins si se lasa la calit, amestecand din cand in cand. Morcovii se curata si se taie in...Citeste continuarea
Desert casuta din turta dulce
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si ouale pana se topeste zaharul.Adaugam mierea si omogenizam.Adaugam coaja rasa de portocala, vanilie, sare,scortisoara, ghimbirul i...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu scarita
Postat de: TAB1TA in CiorbeIntr-o oala mai mare am pus in putin ulei incins bucatile de scarita si ceapa lasata intreaga. Apoi am adaugat apa fierbinte. Am adaugat morcovul taiat marunt si usturoiul. Dupa ce au fiert...Citeste continuarea
Desert tort cheesecake Tuxedo
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat. Separat am mixat oul, zaharul, am adaugat uleiul , vanilia si iaurtul am omogenizat si apoi am incorporat ingredientele...Citeste continuarea
Desert prajitura Carmen
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de napolitana
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de...Citeste continuarea
Desert Carusel din turta dulce
Postat de: ancutsa in DulciuriÎn primul rând, înainte de a te apuca de lucru, fă-ți o matriță din carton și lipește piesele pentru a vedea cum vin, cum se așază. În al doilea...Citeste continuarea
Cuiburi de mamaliguta cu branzeturi...
Postat de: mihaelar63 in Cook and smilePreparati o mamaliga din 500 gr faina de malai care se pune la fiert in apa clocotita cu sare . Se lasa sa fiarba asa 5 minute si se freaca cu un tel sau un facalet pana obtineti...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu carne de...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Ridichile spalate si curatate se taie rondele...Citeste continuarea
Desert cozonac Rozenkrantz
Postat de: Adrianele in DulciuriAmesteci laptele cald cu drojdia și o lingură zahăr și lași să crească. Făina o amesteci cu sarea, zahărul și pui 2 ouă întregi peste ea și o amesteci....Citeste continuarea
Desert fursecuri pentru Craciun
Postat de: Adrianele in DulciuriFreci untura și untul cu zahărul și sarea până se lichefiază. Adaugi oul întreg și amesteci. Pui praful de copt în făină și o amesteci, apoi o torni...Citeste continuarea
Supa crema din conopida, cartofi...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeConopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și...Citeste continuarea