Cus-cus cu urzici

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 26 Apr 2021 | 3641 vizualizari

 

Voiam de mult timp să fac o mâncare de urzici cu cus-cus și aceasta s-a realizat săptămâna trecută, atunci când am făcut și supa cremă de urzici. N-am făcut decât două porții, dar a fost suficient pentru a ne delecta și a aprecia acest preparat simplu și delicios.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de urzici proaspete
  • 250 grame de cus0cus
  • 100 grame de unt
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 ml supă de legume
  • Pentru servit:
  • ardei iuți
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu urzici:

Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește în unt, la foc mic, într-o tigaie în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui, pentru ca untul să nu se ardă și să capete un gust rău.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, peste ceapa călită. Se lasă 2-3 minute, la foc mic și apoi se adaugă urzicile opărite și scurse de zeamă. Se călesc ușor urzicile, cu ceapa și usturoiul și apoi se adaugă 100 ml de supă de legume (sau supă concentrată) se pune capacul și se lasă tigaia la foc mic, timp de 10-15 minute.

După acest interval de timp, se condimentează cu sare și piper, se ia capacul de pe vas și se mai lasă preparatul la foc mic încă 3-4 minute, cât să mai scadă zeama.
Între timp se fierbe cus-cusul în apă clocotită, sărată, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când cus-cusul a fiert, se strecoară și se pune în platoul de servire. Se adaugă urzicile călite, se amestecă ușor și se servește imediat, eventual cu ardei iuți, cine dorește.

TIPS-URI

1

Spălați bine urzicile, ca să nu mai rămână firișoare de pământ.

2

Înainte de a pune untul în tigaie, turnați uleiul de floarea soarelui, pentru ca untul să nu se ardă și să aibă un gust rău.

3

Căliți ușor ceapa și usturoiul la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare.

4

Opriți urzicile timp de 3-4 minute, în apă clocotită, cu sare.

5

După ce sunt opărite, urzicile pot fi tăiate, dacă doriți, înainte de a le căli ușor, cu ceapa și usturoiul.

6

În loc de supă de legume, puteți folosi supă concentrată.

7

Serviți preparatul cald, eventual cu ardei iuți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Urzici cu ou si smantana