Desert macarons cu crema de branza

de deyutzky in Dulciuri, 26 Apr 2021 | 7487 vizualizari

 

In sfarsit mi-am facut si eu curaj sa fac aceste minunatii dulci. Mereu am avut impresia ca sunt foarte greu de facut, asta pentru ca tot ce am citit pana acum m-a facut sa am impresia ca se pot face doar la un cuptor electric...eu totusi le-am incercat la cuptor cu gaz si trebuie sa recunosc ca am ramas surprinsa cand am vazut ca au iesit. :))) Nu ma asteptam si am zis ca...ori am avut noroc, ori inseamna ca ies si la cuptor cu gaz pana la urma...asa ca le-am mai facut de 2 ori de la prima incercare si au iesit!! 
Procesul in sine nu mi se pare foarte greu, iar ingredientele chiar sunt foarte putine in comparatie cu multe alte retete....insa nescesita ceva timp de preparare si trebuie respectati anumiti pasi pe care eu ii consider esentiali, poate ies si fara sa se respecte toti pasii, nu stiu asta, dar eu va scriu mai jos(la rubrica de tipsuri) exact cum am procedat, toti pasii pe care eu i-am urmat.  Sper sa va ajute si sa va reuseasca!    Macarons cu crema de branza - reteta VIDEO

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 macarons(24 jumatati):
  • 80g zahar pudra
  • 80g faina de migdale
  • un varf cutit de sare
  • 60-64g albus de ou(aprox. albusul de la 2 oua medii)
  • 50g zahar tos, cristalizat
  • Optional: 2-3 picaturi de colorant alimentar(neaparat sub forma de GEL, nu lichid)
  • Crema:
  • 130g crema de branza
  • 30g zahar pudra
  • 60g unt moale, la temperatura camerei
  • Optional: 1/2 lingurita esenta vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert macarons cu crema de branza:

1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina.

  2. Cerneti intr-un bol compozitia printr-o sita fina, de aprox. 2-3 ori. Pentru a fi siguri ca se cerne toata compozitia, presati cu ajutorul unei linguri.  

3. In alt bol mixati albusurile cu sarea. La inceput mixati la viteza mica spre medie(aici depinde si de puterea mixerului), pana cand se formeaza spuma. Cam 1,5 minute.  

4. In timp ce mixati adaugati zaharul tos, in 3 ture. Dupa fiecare tura de zahar adaugata, mixati bine.

5. Dupa ce ati terminat de adaugat zaharul, mariti viteza mixerului de la mediu spre mare si mixati pana cand obtineti o bezea fina si tare. Bezeaua mixata bine nu trebuie sa curga atunci cand intoarceti vasul.  

6. Optional: adaugati acum colorantul, daca vreti sa le dati putina culoare. Eu am adaugat 3 picaturi de colorant rosu pentru a obtine aceasta nuanta de roz. Colorantul trebuie sa fie sub forma de gel neaparat, nu lichid.  

7. Mixati foarte putin(cateva secunde), la viteza cea mai mica, pentru a se incorpora bine colorantul. Daca nu vreti sa puneti colorant, puteti sari peste acest pas.  

8. Adaugati treptat amestecul de faina de migdale cu zahar pudra, in 3 ture. Amestecati usor dupa fiecare tura de faina adaugata. Miscarile trebuie sa fie de jos in sus si circulare.   

9. Dupa ce ati terminat de adaugat toata faina, incepeti amestecarea prin tehnica macaronajului. Presati aluatul usor cu spatula pe peretii vasului, apoi strangeti tot aluatul de pe peretii vasului in centrul vasului. Nu stiu daca se va intelege prea bine din fotografii, insa aveti atasata si reteta video pentru mai multe detalii. Repetati aceasta tehnica pana cand compozitia devine neteda, lucioasa si curge de pe spatula ca o panglica. Trebuie sa fie un fel de smantana groasa. Eu am facut aceasta tehnica de aprox 3-4 ori.  

10. Puneti compozitia intr-un sac de patiserie si formati macaronsii pe o tava pe care ati pus hartie de copt.  

11. Trantiti apoi tava de masa de cateva ori(15-20 ori in cazul meu), pana cand macaronsii se aplatizeaza si se elibereaza bulele de aer. Sub tava puteti pune un prosop ca sa nu faceti prea mult zgomot. Daca mai raman bule de aer pe suprafata lor, le puteti acoperi cu ajutorul unei scobitori.  

12. Ii lasati sa se usuce la temperatura camerei aprox. 45 min - 1 ora. In camera sa nu fie umezeala, ar fi de preferat sa-i lasati intr-o camera aerisita sau aproape de un geam deschis. Tot in acest moment deschideti si cuptorul si il preincalziti la 145 grade Celsius. Asa va avea timp sa se incalzeasca bine.  

13. Dupa 1 ora verificati daca macaronsii sunt uscati, trecand cu degetul usor pe suprafata lor. In cazul in care inca sunt lipiciosi, ii mai puteti lasa la uscat.  

14. Ii coaceti la 145 grade Celsius aprox. 14-16 minute(aici depinde si de cuptor, stiu ca unele coc mai tare, va orientati cel mai bine dupa cum stiti ca va coace cuptorul).  

15. Ii lasati sa se raceasca minim 15 minute, apoi ii dezlipiti de pe hartie. Daca incercati sa-i luati mai repede s-ar putea sa se strice.   16. Dupa ce s-au racit complet, formati perechi in functie de marimea lor.  

Crema:

1. Amestecati intr-un bol crema de branza cu zaharul pudra, cu ajutorul unei spatule. Adaugati apoi untul moale, lasat la temperatura cemerei, si mai amestecati putin pana la omogenizare.
2. Mixati crema pana cand devine pufoasa.
3. Optional: puteti adauga putina esenta de vanilie si mai mixati cateva secunde.
4. Puneti compozitia intr-o punga de patiserie si umpleti macaronsii.
5. Pastrati minunatiile dulci la frigider.
 
Sper sa va fie de folos! :) 

TIPS-URI

1

PASI ESENTIALI:

2

1. Toate vasele folosite trebuie sa fie curate si uscate.

3

2. Toate ingredientele trebuie sa fie cantarite.

4

3. In momentul in care incepeti sa faceti reteta, NU gatiti si altceva in bucatarie. In bucatarie NU trebuie sa fie aburi.

5

4. Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Scoateti ouale din frigider si lasati-le la temperatura camerei cu cel putin 2-3 ore inainte.

6

5. Cand separati albusurile de galbenusuri aveti grija sa nu ajunga galbenus in albusuri, in cazul in care ati scapat din greseala, trebuie sa folositi alt albus.

7

6. Bolul in care bateti albusurile trebuie sa fie uscat, fara nicio picatura de apa, la fel si paletele mixerului.

8

7. Cerneti faina de migdale impreuna cu zaharul pudra de cel putin 2 ori.

9

8. Compozitia de macarons trebuie pusa intr-o punga de patiserie curata si uscata.

10

9. Preincalziti cuptorul in momentul in care lasati la uscat fursecurile.

11

10. Fursecurile se lasa la uscat la temperatura camerei. In camera nu trebuie sa fie umezeala, ar fi de preferat sa-i lasati aproape de un geam deschis.

12

11. Dupa ce ati scos tava din cuptor, lasati fursecurile la racit complet, minim 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat