Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura Pani Walewska
Postat de: katty in PrajituriPregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...Citeste continuarea
Orez cu urzici la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de postAlegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de...
Postat de: katty in CiorbeTaiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele....Citeste continuarea
Desert fursecuri cu stafide
Postat de: Criss in PrajituriMixam untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugam pe rand ouale, esenta de rom si faina. Omogenizam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam stafidele, amestecand cu o...Citeste continuarea
Aperitiv Fatayer sau samsa cu ardei...
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriMod de preparare: Mai intai pregatim aluatul fraged. Intr-un bol, punem faina, sarea, oul batut si cele 50 g unt topit . Adaugam treptat apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat omogen,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi din...
Postat de: panacris in PrajituriAlbușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu cremwursti
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor...Citeste continuarea
Desert tort profiterol cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiChoux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...Citeste continuarea
Sandwich cald American
Postat de: panacris in SandvisuriFeliile de pâine se așază într-o tavă tapetataă cu hârtie de pergament, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc în cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute....Citeste continuarea
Desert chec cu cirese confiate si...
Postat de: panacris in PrajituriÎn vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă....Citeste continuarea
Supa crema din brocoli, conopida si...
Postat de: panacris in SupeEiii și de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super...Citeste continuarea
Desert pachetele din paine cu mar
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a curata merele de coaja, indepartam cotorul si taiem cuburi mici. Intr-o tigaie antiaderenta punem merele la foc potrivit cu putin zahar ( doar daca merele sunt prea acre ) si...Citeste continuarea
Mancare de porc cu bere si legume
Postat de: oanapl in PorcTai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....Citeste continuarea
Desert tort 16 ani
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si aluat...
Postat de: oanapl in PrajituriCântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece. Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și...Citeste continuarea
Paste cu feta si rosii cherry,...
Postat de: mirela0911 in PenneSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul...Citeste continuarea
Supa crema cu mix de legume
Postat de: mirela0911 in SupeSe curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se presara putina sare si se calesc impreuna pana se...Citeste continuarea
Pulpa de ied umpluta cu legume la...
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carnePulpa se parleste pentru a arde eventualele fire de lana ramase la jupuit. Spalam si stergem /uscam cu hartie absorbanta. Scoatem carnea de pe os cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si...Citeste continuarea
Aperitiv flori sarate sanatoase
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPunem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu faina de cocos...
Postat de: katty in PrajituriIntr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde. Pornim cuptorul la...Citeste continuarea
Tochitura dunareana
Postat de: katty in PorcTaiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore....Citeste continuarea
Pasta din fasole rosie si porumb
Postat de: panacris in Mancaruri de postRecunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce...Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu rosii
Postat de: katty in CiorbeAlegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le...Citeste continuarea
Conglioni umplute cu tocanita de porc
Postat de: panacris in PastePulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se...Citeste continuarea
Desert tort Violet
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...Citeste continuarea
Orecchiette cu piept de pui
Postat de: RODIMUR in PastePieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se...Citeste continuarea
Desert tort Carmen
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am...Citeste continuarea
Desert mini cozonaci cu crema de alune
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIngredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere in aluat
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se lasa deoparte. Intr-un alt bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se albeste...Citeste continuarea
Pizza cu aluat pufos
Postat de: rocsi_1612 in PizzaIntai o sa va spun cum am pregatit sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...Citeste continuarea
Salata de fusilli tricolore cu ton...
Postat de: katty in SalateIntr-o oala punem 1 l de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele...Citeste continuarea
Ravioli cu ciuperci porcini, pui si...
Postat de: Bucataras in PastePune intai pastele la fiert in apa clocotita. Intre timp curata ceapa, usturoiul si toaca-le marunt. Taie pieptul de pui in cubulete. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si...Citeste continuarea
Ardei kapia copti cu melasa de rodie
Postat de: katty in SalateEu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti,...Citeste continuarea
Supa de rosii cu legume si taitei
Postat de: katty in SupePunem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de portocale
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am...Citeste continuarea
Desert painici cu banane si ciocolata
Postat de: dantes in DulciuriIn vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune, nuci si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIn primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Carnati de casa in sos de rosii cu...
Postat de: katty in PorcTaiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit...Citeste continuarea
Salata de creier
Postat de: katty in SalatePunem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul...Citeste continuarea
Pulpa de porc la slow cooker...
Postat de: katty in Slow CookerAmestecam toate condimentele cu uleiul. Masam bine carnea cu amestecul de contimente si lasam carnea la rece pentru cel putin 1 ora. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem gratarul...Citeste continuarea
Ciorba din piept de vita, cu legume
Postat de: RODIMUR in CiorbePieptul de vită se taie în bucăți mai mici, se fasonează, se spală (sau chiar se opărește) după care se pune la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează...Citeste continuarea
Tocanita de purcel cu praz si usturoi
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de purcel se taie cuburi. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt . Sotati prazul si usturoiul in ulei . Adaugati carnea de purcel pana cand...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: Bunica in PorcBucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie. Se taie in bucati cam de 2/2cm. Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa . Pune vasul pe foc. Cand incepe apa sa...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: oanapl in TorturiSe mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 4 minute la viteza mare, pana devine o crema spumoasa, pufoasa si aerata. Se adauga si esenta de...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu gem
Postat de: Bunica in DulciuriIntr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita. Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana. Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala...Citeste continuarea
Ciorba cu sir de porc
Postat de: Bunica in CiorbeSirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa...Citeste continuarea
Ciorba de crap cu legume si galuscute
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeBucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot ....Citeste continuarea
Friptura de porc cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati...Citeste continuarea