A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...Citeste continuarea

Orez cu urzici la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de post

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de...

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....Citeste continuarea

Desert fursecuri cu stafide

Postat de: Criss in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugam pe rand ouale, esenta de rom si  faina. Omogenizam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam stafidele, amestecand cu o...Citeste continuarea

Aperitiv Fatayer sau samsa cu ardei...

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare: Mai intai pregatim aluatul fraged. Intr-un bol, punem faina, sarea, oul batut si cele 50 g unt topit . Adaugam treptat apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat omogen,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din...

Postat de: panacris in Prajituri

Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu cremwursti

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor...Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...Citeste continuarea

Sandwich cald American

Postat de: panacris in Sandvisuri

Feliile de pâine se așază într-o tavă tapetataă cu hârtie de pergament, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc în cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute....Citeste continuarea

Desert chec cu cirese confiate si...

Postat de: panacris in Prajituri

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă....Citeste continuarea

Supa crema din brocoli, conopida si...

Postat de: panacris in Supe

Eiii și de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super...Citeste continuarea

Desert pachetele din paine cu mar

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a curata merele de coaja, indepartam cotorul si taiem cuburi mici. Intr-o tigaie antiaderenta punem merele la foc potrivit cu putin zahar ( doar daca merele sunt prea acre ) si...Citeste continuarea

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de: oanapl in Porc

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....Citeste continuarea

Desert tort 16 ani

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si aluat...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece.  Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și...Citeste continuarea

Paste cu feta si rosii cherry,...

Postat de: mirela0911 in Penne

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul...Citeste continuarea

Supa crema cu mix de legume

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se presara putina sare si se calesc impreuna pana se...Citeste continuarea

Pulpa de ied umpluta cu legume la...

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Pulpa se parleste pentru a arde eventualele fire de lana ramase la jupuit. Spalam si stergem /uscam cu hartie absorbanta. Scoatem carnea de pe os cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si...Citeste continuarea

Aperitiv flori sarate sanatoase

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu faina de cocos...

Postat de: katty in Prajituri

Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde. Pornim cuptorul la...Citeste continuarea

Tochitura dunareana

Postat de: katty in Porc

Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore....Citeste continuarea

Pasta din fasole rosie si porumb

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Recunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce...Citeste continuarea

Ciorba de urzici cu rosii

Postat de: katty in Ciorbe

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le...Citeste continuarea

Conglioni umplute cu tocanita de porc

Postat de: panacris in Paste

Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se...Citeste continuarea

Desert tort Violet

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de vanilie:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...Citeste continuarea

Orecchiette cu piept de pui

Postat de: RODIMUR in Paste

Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se...Citeste continuarea

Desert tort Carmen

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am...Citeste continuarea

Desert mini cozonaci cu crema de alune

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere in aluat

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se lasa deoparte. Intr-un alt bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se albeste...Citeste continuarea

Pizza cu aluat pufos

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...Citeste continuarea

Salata de fusilli tricolore cu ton...

Postat de: katty in Salate

Intr-o oala punem 1 l  de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem  conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele...Citeste continuarea

Ravioli cu ciuperci porcini, pui si...

Postat de: Bucataras in Paste

Pune intai pastele la fiert in apa clocotita. Intre timp curata ceapa, usturoiul si toaca-le marunt. Taie pieptul de pui in cubulete. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si...Citeste continuarea

Ardei kapia copti cu melasa de rodie

Postat de: katty in Salate

Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am  rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti,...Citeste continuarea

Supa de rosii cu legume si taitei

Postat de: katty in Supe

Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de portocale

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am...Citeste continuarea

Desert painici cu banane si ciocolata

Postat de: dantes in Dulciuri

  In vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune, nuci si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

In primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Carnati de casa in sos de rosii cu...

Postat de: katty in Porc

Taiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit...Citeste continuarea

Salata de creier

Postat de: katty in Salate

Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul...Citeste continuarea

Pulpa de porc la slow cooker...

Postat de: katty in Slow Cooker

Amestecam toate condimentele cu uleiul. Masam bine carnea cu amestecul de contimente si lasam carnea la rece pentru cel putin 1 ora. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem gratarul...Citeste continuarea

Ciorba din piept de vita, cu legume

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Pieptul de vită se taie în bucăți mai mici, se fasonează, se spală (sau chiar se opărește) după care se pune la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează...Citeste continuarea

Tocanita de purcel cu praz si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de purcel se taie cuburi. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt . Sotati prazul si usturoiul in ulei . Adaugati carnea  de purcel pana cand...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de: Bunica in Porc

Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie. Se taie in bucati cam de 2/2cm. Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa . Pune vasul pe foc. Cand incepe apa sa...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale...

Postat de: oanapl in Torturi

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 4 minute la viteza mare, pana devine o crema spumoasa, pufoasa si aerata. Se adauga si esenta de...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu gem

Postat de: Bunica in Dulciuri

Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita. Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana. Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala...Citeste continuarea

Ciorba cu sir de porc

Postat de: Bunica in Ciorbe

Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa...Citeste continuarea

Ciorba de crap cu legume si galuscute

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Bucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot ....Citeste continuarea

Friptura de porc cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]