Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

de RODIMUR in Dulciuri, 18 Iul 2021 | 4488 vizualizari

 

În urmă cu câteva zile, din câteva ingrediente am preparat rapid un desert aspectuos și foarte gustos. În plus, datorită înghețatei de vanilie, desertul a fost și răcoritor, adică exact ce trebuie în această vară fierbinte...
Din ingredientele de mai jos am făcut 10 gofre delicioase și consistente, suficiente pentru 10 porții.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 45 grame de cacao
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 400 ml de lapte
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 60 grame de unt topit și răcit
  • 75 grame de fulgi de ciocolată
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile aparatului
  • Pentru decor/servit:
  • înghețată de vanilie
  • frunze proaspete de mentă
  • cireșe confiate
  • ornamente decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie:

Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele, puțin câte puțin și se amestecă/mixează compoziția până ce devine omogenă și fără cocoloașe.

Se topește untul și după ce se răcește se adaugă în compoziție, iar apoi fulgii de ciocolată.

Se conectează gofrierul la priză și când s-a înfierbântat, se ung plăcile cu ulei și se toarnă câte un polonic de compoziție în fiecare spațiu pentru gofre. Se închide aparatul, fără însă a bloca încuietoarea și se mai verifică din când în când, ridicând cu grijă capacul.

Când gofrele au crescut și sunt gata, se scot cu o paletă de lemn, se lasă puțin pe un platou, ca să se mai răcorească puțin, după care se servesc, cu 1-2 cupe de înghețată de vanilie și cu decorul care se dorește.

TIPS-URI

1

Amestecați/mixați bine ingredientele, ca să nu rămână cocoloașe.

2

Nu adăugați untul topit în compoziție, decât după ce s-a răcit.

3

Așteptați întâi ca plăcile să fie fierbinți, înainte de a le unge și a turna compoziția pentru gofre.

4

După ce turnați compoziția, închideți aparatul, dar nu blocați încuietoarea, pentru ca gofrele să poată crește.

5

Nu atingeți părțile metalice ale aparatului în timpul funcționării (și timp de 30 minute, după ce îl scoateți din priză) ca să nu vă ardeți.

6

Dacă nu vreți ca gofrele să aibă un gust amărui, ca de ciocolată neagră, reduceți cantitatea de cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti