Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)

de Catalina L in Mancare copii, 11 Iul 2021 | 5794 vizualizari

 

Foarte bună si cremoasă a iesit.
Seamăna cu brânza cumpărata de la marca franceza 'Boursin'.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/branza-de-vaci-de-casa-cu-arpagic-si.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat
  • 200ml de smatana lichida 30%
  • sucul de la o lamaie
  • arpagic proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin):

Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana.
Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei).

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati zeama filtrata de lamaie si luati oala de pe foc.
Cu o lingura cu gauri amestecati un pic si veti vedea ca apare zerul , laptele se separa.

Lasati 2 ore.

Dupa 2 ore filtrati printr-o sita capitonata cu tifon. Daca doriti recuperati zerul, se poate bea imediat sau se foloseste pentru a face din nou branza.
Strangeti bine branza obtinuta in tifon si puneti la scurs 2 ore la rece.


Dupa acest timp scoateiti branza, puneti sare, arpagic tocat si usturoiul zdrobit fin. Amestecati bine, verificati de sare si tasati intr-o sita/forma de branza cu gauri sau puneti din nou intr-un tifon.

Lasati sa scurga din nou o noapte la rece.

A 2a zi scoateti din forma si serviti cu ceapa rosie, rosii si alte cruditati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

12.07.2021, 16:03

Rocsi 1

13.07.2021, 20:55

Suer faina! Este buna de servit rece acum si cu o rosie gustoasa!

miki_a 1

28.12.2021, 15:25

Îmi place cu arată! O voi proba cu siguranță!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti in lapte