Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert muffins cu ciocolata si vanilie
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu zaharul pana-si dubleaza volumul. Adaugati treptat laptele si uleiul. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecei
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeSpalati si curatati dovleceii (lasati un pic din coaja lor daca sunt bio de gradina). Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul de masline. Adaugati dovleceii taiati bucatele. Puneti...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu struguri
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati strugurii, uscati boabele de strguri. Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello. Lasati sa marineze 20 de...Citeste continuarea
Pui in sos de vin rosu cu piure de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe toaca baconul, ceapa, usturoiul si patrunjelul, iar morcovii se taie in bucati nu foarte mici. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie cu fund dublu si se prajeste baconul pana devine...Citeste continuarea
Salata de cartofi si telina
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se pun la fiert, ”în coajă”. Țelina se curăță de coajă, se spală, se porționează și se pune la fiert. Se fierb tari cele patru ouă, se...Citeste continuarea
Desert tort Leo
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o...Citeste continuarea
Tagliatelle in sos cremos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareBaconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt. Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant. Intre timp, se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu chilli si sos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in FicatIn vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen. Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca...Citeste continuarea
Salata de icre de crap
Postat de: trifadalia in PesteSe fierbe grisul in apa. Dupa racire se amesteca cu icrele date pe razatoarea mica pentru a se elimina pielita de pe icre care ramane pe exteriorul razatoarei. Se adauga treptata din ulei...Citeste continuarea
Tocanita picanta de pui cu naut si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiBucatile de pui se presara cu sare, condimentele pentru pui si rozmarinul si se prajesc in putin ulei, intr-o caserola, pana devin aurii. Intre timp, se taie ardeiul in bucati groase,...Citeste continuarea
Menemen (ghiveci de legume) cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul...Citeste continuarea
Spaghete in sos cremos cu varza de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SpagheteSpaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in 4. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Carnatii se...Citeste continuarea
Salata de naut cu friptura picanta...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcIntr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIncepeti cu pregatirea umpluturii , ca sa se racoreasca. Dovleacul il dati pe razatoarea mica (merge si pe cea mare). Il puneti intr-o cratita cu untul si zaharul. Transferati cratita pe...Citeste continuarea
Tocanita piperata, de vacuta, cu...
Postat de: mihaelar63 in VitaCuratati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt....Citeste continuarea
Reteta delicioasa de paste cu somon...
Postat de: gurita_ta2005 in PastePreparare Reteta delicioasa de paste cu somon si smantana Intr-o cratita se pune apa cu sare, se lasa sa clocoteasca si se pun pastele, se lasa cat scrie pe punga/sau cutie. Cand sunt...Citeste continuarea
Friptura de miel cu ghebe sotate si...
Postat de: simona72 in OaiePulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu struguri
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se...Citeste continuarea
Desert tort cu mere
Postat de: GABRIELAGH in TorturiPrima data curatam merele de coaja, le taiem felii subtiri (eu am folosit robotul) si le amestecam cu zeama si coaja de la lamaie. Le lasam deoparte pana cand pregatim aluatul....Citeste continuarea
Desert bomboane de ciocolata neagra...
Postat de: GABRIELAGH in DulciuriIncepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos. In timp ce se...Citeste continuarea
Zacusca cu ciuperci de padure si...
Postat de: Pungasa_Rogue in ZacuscaCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie, cu galuste...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCele două sfecle se spală și se pun la copt, în cuptor, la foc mediu. Între timp, se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic,...Citeste continuarea
Desert tarta cu mousse de pere...
Postat de: sufletista in PrajituriBlat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...Citeste continuarea
Cubulete cu legume si verdeturi la...
Postat de: antici_gabytza in ConserveSpalam ardeii, gogosarii, morcovii si legaturile de patrunjel. Ardeii si gogosarii ii taiem in 2, le scoatem samanta si ii taiem felii. După care ii tocam marunt sau cubulete. Morcovii ii...Citeste continuarea
Desert prajitura din biscuiti si nuca
Postat de: antici_gabytza in PrajituriBlatul -biscuitii ii pisam sau ii dam prin robot. Apoi adaugam margarina si framantam pana se incorporeaza bine biscuitii cu margarina. Pregatim o tava 15*20(eu am pus si folie alimentara pe ea)...Citeste continuarea
Pasta de susan preparata in casa -...
Postat de: merisor67 in SosuriMai întâi rumenim ușor semințele de susan. Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă. Dacă se ard,...Citeste continuarea
Carne de pui marinat in sos de soia
Postat de: GABRIELAGH in PuiSe portioneaza carnea si se pune intr-un castron (care are si capac ). Se amesteca cu turmericul, usturoiul pisat si sosul de soia. Se tine in frigider la macerat cel putin doua ore....Citeste continuarea
Snitel de pui umplut cu sunca si...
Postat de: autodiag in Mancaruri cu carneSe spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se...Citeste continuarea
Salata nemteasca cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in Bucatarasi celebriCartofii fierti se curata si se feliaza. Rosiile se spala si se taie jumatati. Castravetii murati se taie rondele. Ceapa rosie se curata si se feliaza rondele...Citeste continuarea
Piept de pui cu garnitura de gutui,...
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm. În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și...Citeste continuarea
Iepure cu praz si masline, la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in IepureCarnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele. O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de...Citeste continuarea
Desert placinte cu afine si branza...
Postat de: sufletista in DulciuriAmestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin...Citeste continuarea
Desert waffe cu picaturi de ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam iaurtul cu ouale, zaharul, un praf de sare. Adaugam untul topit, zaharul vanilat, praful de copt amestecat cu zeama de portocala, coaja de portocala. Incepem sa adaugam...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: licurici_lra in DulciuriPentru aluat , se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca....Citeste continuarea
Aperitiv cosulete de mozzarella...
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriAlegem mozzarella sa fie marisoara (sa aiba cel putin 250 gr una ). Se scurge bine de apa de conservare si se lasa pe un servet de hartie pentru a fi cat mai uscata. Taiem din...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu snitele
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeSnitelele: Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins. ...Citeste continuarea
Desert cornuri pufoase cu fineti
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...Citeste continuarea
Desert negresa de post cu nuci si...
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate, nuca, zahar, cacaua, faina. Intr-un alt bol amestecam apa, uleiul, esenta si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate. Amestecam usor pana...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: reisnaor_2006 in PiineCernem bine faina si o punem intr-un castron mai mare. Pregatim maiaua (drojdia se amesteca cu zahar, 1 lingura de faina si putin lapte). Cand maiaua...Citeste continuarea
Aperitiv waffles sarate cu dovlecei
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDovleceii ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam cca 1 lingura sare si ii lasam intr-o sita pentru 1 ora. Ii scurgem bine cu un tifon sau cu mainele. Intr-un bol adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac, miere...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriPentru inceput am curatat dovleacul de samburi si coaja si l-am ras. Intr-o cratita punem putin ulei, dovleacul ras, scortisoara si zaharul...Citeste continuarea
Desert clatite aromate la sticla cu...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriOuale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea. Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina. Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se...Citeste continuarea
Desert prajitura frageda cu branza...
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le...Citeste continuarea
Budinca cu legume si parmezan
Postat de: oanapl in Mancare copiiMixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi legumele decongelate si scurse bine de apă. Razi parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și amesteci. Adaugi...Citeste continuarea
Tocanita din pipote, ficatei de pui...
Postat de: oanapl in PuiSpeli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi...Citeste continuarea
Pizza de casa cu de toate
Postat de: oanapl in PizzaCerni făina, într-un castron și o amesteci cu drojdia, lăsându-le apoi să se odihnească pentru 10-15 minute, apoi, faci o adâncitură în mijlocul făinii și pui oul...Citeste continuarea
Desert cu mere si mascarpone
Postat de: cristina1985 in DulciuriMerele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar) cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici. Peste merele taiate...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu carnati, oua si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se decupează sfere din foaia de aluat: unele mai mari pentru bază, altele la fel de mari dar se vor găuri în...Citeste continuarea
Paste cu carne tocata de pui si...
Postat de: mirela0911 in PenneSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga condimentele de ierburi si boia, se amesteca repede apoi se adauga...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu ceapa si sos de...
Postat de: trifadalia in PuiAripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita....Citeste continuarea

















