Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 6 Dec 2018 | 5525 vizualizari

 

Pe langa faptul ca e buna, mai e si frumoasa placinta asta rulata a lui Merisor, unde mai pui ca poti sa o faci chiar si cu mai multe umpluturi. Eu am facut-o cu mere si dovleac placintar de data aceasta, dar am mai facut-o si cu mere si gutui. O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500-520 g faina (sau cat cuprinde)
  • 200 g unt
  • 50 g untura solida
  • 150 g smantana
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • Umplutura:
  • * Mere:
  • 500 g mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • ** Dovleac placintar:
  • 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • Pentr uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar:

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece.

Se pregateste umplutura.

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie si se fierb cu zaharul, zaharul vanilat, jumatatea de baton de scortisoara si apa pana cand scad. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu jumatate de lingurita de scortisoara.  Se procedeaza la fel si cu dovleacul placintar.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in patru parti egale.

Pe masa de lucru se intinde o foaie, iar la capete se pune cate un rand de mere. Foaia se ruleaza din ambele parti catre interior. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului, rezultand doua foi umplute cu mere si doua foi umplute cu dovleac placintar.

Se unge placinta cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara o lingura de zahar peste ea.

Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu piscoturi si fructe de padure