Desert poale-n brau-placinte moldovenesti

de abetina in Dulciuri, 3 Dec 2018 | 3271 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.faina de grau
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 500 ml. chisleac (iaurt)
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 gr.unt
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr.branza dulce de vaci
  • 500 gr. urda de capra
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 oua
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere de albine
  • zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau-placinte moldovenesti:


   Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom.

In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina, se mai pune untul topit la temperatura camerei, ouale, restul de chisleac si se framanta un aluat, nu prea tare nu prea moale, asa cat sa se poata intinde pe masa de lucru cu ajutorul fainii, se adauga mai spre final cate o lingura de ulei si se continua framantarea pana se dezlipeste aluatul de pe vas, se face semnul crucii peste aluat,se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.
  Mod de pregatire pentru umplutura:
  Se pune branza cu urda intr-un vas,peste ea se pune zahar,zahar vanilat,ouale si se omogenizeaza bine compozitia.
  Mod de pregatire pentru poale-n brau:
   Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare bucata de face cate o foaie rotunda pe masa de lucru,se ia amestec de branza cu urda cu lingura cea mare si se intinde peste foaie,se ruleaza foaia,se rasuceste in forma de melc si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt,la fel se procedeaza cu celelalte bucati de aluat.La final se bate un ou cu putina miere de albine sau cu zahar si se ung placintele dupa care se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora.Cand sunt rumene se scot ,se ung cu putina miere si se stropesc din belsug cu zahar vanilat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau-placinte moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]