Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gem de struguri
Postat de: sufletista in Dulceata / GemBoabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte). Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este...Citeste continuarea
Dulceata de mere
Postat de: sufletista in Dulceata / GemMerele spalate le taiem in cubulete. Asezam in oala in care vom fierbe, un rand mere, un rand zahar, mere, zahar, felii de lamaie, mere, zahar, pana ce terminam. La final adaugam sampania si...Citeste continuarea
Desert tarta cu prune si lapte...
Postat de: sufletista in PrajituriPrunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara. Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: ancutsa in ConserveSe spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10...Citeste continuarea
Fusilli cu ton
Postat de: eumimi in FusilliCeapa si ardeiul taiate cubulete le calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si 4-5 linguri de apa in care au fiert pastele si lasam sosul 8-10 minute la fiert. Adaugam usturoiul dat pe...Citeste continuarea
Desert mere umplute cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriMerele le spalam, le stergem si cu ajutorul cutitului scobim miezul. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu nuca, stafide, merisoare, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie dupa...Citeste continuarea
Supa de vacuta, cu mazare verde si...
Postat de: mihaelar63 in SupeCarnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu ciocolata
Postat de: diaconta in DulciuriAm maruntit biscuitii. O parte i-am facut cu ajutorul blenderului ca sa fie ca un pesmet, dar am lasat si bucati mai mari. Am facut sirop din 300 ml apa, 100 g unt si 100 g zahar. Am topit...Citeste continuarea
Varza a la Cluj pregatita la slow...
Postat de: diaconta in Slow CookerVarza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si jumatate de morcov razuit. Când ceapa a...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si gutui cu...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul: Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid...Citeste continuarea
Desert prajitura Furnicuta
Postat de: sufletista in PrajituriBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa. Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se...Citeste continuarea
Desert prajitura craiasa zapezii
Postat de: sufletista in DulciuriBlat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful...Citeste continuarea
Aperitiv humus
Postat de: GABRIELAGH in Aperitive / GarnituriBoabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut....Citeste continuarea
Rosii umplute cu friptura
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriRosiile le spalam, le stergem cu un prosop, scoatem miezul cu cutitul. Taiem bucati friptura de porc, cascavalul il dam prin razatoare. Umplem rosiile cu bucati de friptura, adaugam cate o...Citeste continuarea
Desert tort cu lemon curd
Postat de: sufletista in DulciuriBlat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul si laptele in fir subtire, adaugam faina...Citeste continuarea
Chec din galbenusuri reteta...
Postat de: sufletista in DulciuriCum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva...Citeste continuarea
Desert lemon curd
Postat de: sufletista in DulciuriZeama de la lamaie (am folosit 4 lamai) o punem intr-un bol impreuna cu coaja data prin razatoarea mica, galbenusurile si zaharul. Amestecam pana ce se omogenizeaza, punem bolul pe baie de...Citeste continuarea
Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot
Postat de: Constelatialeu in PorcMergem si cumparam ciolanul, il analizam, urmarim sa fie de la un porc mai mic, cum am zis cioroiul meu e mic. Asezam cioroiul pe masa de lucru, il bagam in priza, asezam ciolanul, adaugam uleiul...Citeste continuarea
Desert prajitura insiropata cu...
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a pregati blatul . Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor
Postat de: caroline in PuiPregatim o tava pentru cuptor (eu am folosit una de unica folosinta, de aluminiu). Ungem tava cu putin ulei de masline si presaram pesmet pe intreaga suprafata. Pieptul de pui il taiem felii...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu cascaval
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică. Se rețin separat 4 linguri încărcate de cașcaval răzuit pentru a decora brioșele. Se amestecă bine restul de cașcaval răzuit cu:...Citeste continuarea
Desert rulouri cu budinca de vanilie
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca 200 ml lapte cu praful de budinca si zaharul. Fierbeti restul de lapte pana face spuma, apoi adaugati compozitia de budinca. Se amesteca timp de 10 minute, la foc mic. Se presara...Citeste continuarea
Desert briose cu crema de branza si...
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt...Citeste continuarea
Desert briose cu zmeura si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIncepeti cu pregatirea cremei de ciocolata : Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este...Citeste continuarea
Varza cu costita si carnati
Postat de: portiadelumina in PorcMetoda de preparare este clasică. Se toacă varza (fiind făcută la tuci, la pirostrii, am tocat-o mai mare un pic, se fierbe bine) și se pregătește pentru pus la fiert. În...Citeste continuarea
Salata de morcovi cu telina
Postat de: trifadalia in SalateMorcovii se curata si se rad pe razatoarea mica impreuna cu telina si se lasa jumatate de ora sa stea cu sare pentru a se inmuia. Se storc de zeama ramasa si se pun intr-un castron. Din...Citeste continuarea
Desert gogosi
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPentru inceput facem maiaua (lapte, zahar, drojdie). Peste maia adaugam restul ingredientelor. Framantam bine aluatul, aluatul trebuie sa fie mai lipicios. Il lasam la...Citeste continuarea
Aperitiv tarta pufoasa cu sunca,...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea
Desert melci cu biscuiti si ciocolata
Postat de: antici_gabytza in PrajituriPregatim maiaua din drojdie cu 50 ml lapte caldut si 50 g zahar. Faina o amestecam cu sarea si restul de zahar. Facem o gaura in mijloc, punem ouale batute impreuna cu untul topit, esenta si cu...Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: antici_gabytza in PuiCuratim cepele si le tocam marunt. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa impreuna cu jumatate din usturoiul pisat sau dat prin robot. Calim putin si adaugam condimente de pui, sare si piper....Citeste continuarea
Gulas unguresc de berbecut la...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerCarnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie...Citeste continuarea
Salata cu ton, spanac si rodie
Postat de: mihaelar63 in SalateSpanacul se spala, se scurge si se rupe bucati cu mana. Castravetele si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi. Se amesteca spanacul, castravetele, ardeiul galben...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si dovleac
Postat de: antici_gabytza in PrajituriSpalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete. Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul...Citeste continuarea
Salau cu unt si lamaie
Postat de: mihaelar63 in SalauPestele se spala si se sareaza. Asezati intr-o tava neaderenta cu pielea in sus. Se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu piper negru macinat amestecat cu coaja...Citeste continuarea
Salata de fasole alba
Postat de: ctlina in SalateDaca folositi fasole boabe uscate, puneti-le la inmuiat o seara inainte. A 2- zi le scurgeti si le clatiti sub un jet de apa rece. Ale mele erau proaspete, curatate si congelate imediat....Citeste continuarea
Pui cu legume la cuptor
Postat de: ctlina in PuiCuratati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti...Citeste continuarea
Scarita de porc la cuptor
Postat de: ctlina in PorcPuneti carnea pe o placa de cuptor si ungeti-o bine cu sosul barbecue. Presarati sare si piper. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul in lamele. Puneti legumele...Citeste continuarea
Paine cu dovleac fara ou
Postat de: antici_gabytza in PiinePregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de varza dulce,...
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneMai întâi se pregătesc frunzele de varză dulce, pentru sarmale. Într-un vas potivit, se pune apă la fiert cu 3-4 linguri de sare de bucătărie. Se îndepărtează...Citeste continuarea
Supa de pui cu smantana, taitei si...
Postat de: mihaelar63 in SupeSe curata si spala legumele. Se curata si se spala tacamul de si maruntaiele de pui. Se taie cuburi radacinoasele si ardeiul. Din tacamuri de pui, radacinoase,...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu gem
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic...Citeste continuarea
Duo de fasole boabe cu frigarui de...
Postat de: ladydi in Mancaruri de legumeSpalam fasolea si o punem la inmuiat cateva ore, in vase separate. Dupa ce se umfla, schimbam apa si punem la fiert, tot separat cu cate 2 frunze de dafin si putina sare. Intre timp feliem...Citeste continuarea
Salata de ton cu orez
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si curatati ardeiul kapia, ceapa si tija de telina. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Tija de apio se toca marunt. Desfaceti si scurgeti conserva de porumb. Clatiti...Citeste continuarea
Desert briosa tresata
Postat de: ctlina in PrajituriIntr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam treptat ouale si laptele amestecand. Framantati 10 minute. Adaugati apoi treptat untul...Citeste continuarea
Desert rondele din foietaj umplute...
Postat de: AdrianUdrea in PrajituriIn timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere. Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare. Se caramelizeaza...Citeste continuarea
Desert prajitura cu lapte condensat
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 170 °C. Bateti ouale bine pana-si dubleaza volumul. Adaugati laptele concentrat si amestecati. Incorporati faina treptat, vanilia si la urma untul topit si racit...Citeste continuarea
Slanina cu boia -fiarta cu prune...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaSlanina se spala si se taie in doua bucati mai mici. Limpeziti prunele uscate. Cojile de ceapa se spala. Curatati usturoiul. Se pune la fiert slanina impreuna cu...Citeste continuarea
Desert tort Medovik cu visine si nuca
Postat de: mirela0911 in TorturiFoile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc...Citeste continuarea
Tagliatelle cu pui si busuioc
Postat de: mihaelar63 in PasteTagliatelele se pun la fiert in apa sarata clocotinda. Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj. Pieptul de pui sarat se taie cuburi cat o imbucatura si se soteaza...Citeste continuarea
Rigatoni cu branza albastra,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteCeapa, usturoiul si ierburile se toaca marunt. Ciupercile se feliaza. Cabanosul se taie in bucati mici. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. ...Citeste continuarea

















