Dupa mine, cel mai bun desert este unul care are desigur, ciocolata.
Daca mai are si aroma suava de portocala si ceva alune de padure, atunci cu sigurnata este ceva divin!
Pentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare cu praful de copt.
Acum e momentul sa adaugam minunile aromate - cojile confiate, pepitele de coico si alunele tocate.
Ungem o tava inalta - 30x40 am avut eu - cu unt si apoi punem compozitia. Dam la foc potrivit vreo jumatate de ora - max 40 minute - dar facem test cu scobitoarea ca sa fim siguri.
Intre timp ne apucam de sosul de ciocolata - punem laptele impreuna cu zaharul si cacaoa pe foc pana se topeste zaharul, punem esenta de rom dupa preferinte, apoi punem ciocolata tocata;cand s-a topit si ea , punem untul.'
Cand este gata prajitura, o taiem fierbinte cu un cutit cu varf ascutit si umezit cu apa rece, apoi punem sosul fierbinte.
Lasam la racit prajitura si apoi putem servi.
Pofta buna!
1
deasupra se pote presara nuca /alune tocate
2
pt un aspect mai placut se poate orna cu un mot de frisca - la noi nu a mai apucat :)