A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tort festiv salata de boeuf

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert. Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron. Castravetii se taie...Citeste continuarea

Desert tort cu cappuccino si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam uleiul si apa si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta cu praful de copt,cacao,amestecam cu paleta pana...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte umplute cu...

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Tarte -intr-un bol cernem faina amestecam cu sarea,adaugam untul taiat cubulete,amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios.Adaugam oul batut cu apa si framantam un aluat omogen si nelipicios....Citeste continuarea

Desert fursecuri margarete

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mai mare adaugam vinul,drojdia,untura si borsul,se amesteca dupa care adaugam,esenta si cojile date prin razatorea mica. Adaugam zaharul,sarea,si treptat faina pana ce rezulta un...Citeste continuarea

Desert spuma cu crema de ciocolata...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se freaca galbenusurile cu zaharul,pana obtineti o spuma alba. Se pun la fiert laptele,125 ml frisca lichida,iar cand incepe sa fiarba,luati de pe foc cratita si turnati usor, crema de...Citeste continuarea

Ciocolata de casa, cu alune de padure

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Dacă alunele sunt în coajă, va trebui să vă ocupați mai întâi de ele. Se sparg alunele, se îndepărtează cojile, după care se opăresc timp de 10 minute, pentru a le...Citeste continuarea

Linte in stil german cu Spatzle...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare. Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul. Baconul se transfera pe o...Citeste continuarea

Taitei cu creveti si varza de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...Citeste continuarea

Cartofi la tigaie cu sos cremos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb 5-8 minute, apoi se scurg de apa. Se lasa putin la racit.  Intre timp,  se taie ceapa julienne, ardeii cuburi si carnatii...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe/Ciorbe

Fasolea se spala si se hidrateaza peste noapte, apoi se fierbe 1 ora, schimband apa de 3 ori, de fiecare data cand incepe sa fiarba.  Legumele se taie cuburi, iar patrunjelul si leusteanul...Citeste continuarea

Tortellini cu rosii cherry si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Tortellini

Se indeparteaza tulpinile de la cavolo nero si se taie frunzele in bucati mici. Rosiile se taie in jumatati, iar usturoiul se piseaza.  Pastele se fierb conform instructiunilor de pe...Citeste continuarea

Stock din oase de porc

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe/Ciorbe

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate.  Oasele se transfera intr-o oala mare, cu...Citeste continuarea

Pui cu ardei si smantana / Piccata...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Se curata si se toaca marunt ceapa.  Tăiați baconul bucățele.  Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele.  Se prăjește ceapa și baconul într-o...Citeste continuarea

Desert placintele cu mere si foietaj

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati si dati merele pe razatoare. Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie. Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si...Citeste continuarea

Andive cu portocale, nuci si branza...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.  Rumeniti-le in 30 g de unt cu o lingura...Citeste continuarea

Lapte cald cu mirodenii - El...

Postat de: ctlina in Bauturi

Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte. Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc.  Adaugati zaharul si aduceti a fierbere.  Reduceti focul si gatiti...Citeste continuarea

Rom macerat cu portocala, lime si...

Postat de: ctlina in Bauturi

Taiati portocala si lamaia in felii cu tot cu coaja. Intr-un borcan de 1 l turnati romul si puneti zaharul. Amestecati bine. Adaugati feliile de portocala si lamaie , scortisoara si...Citeste continuarea

Desert tort Buturuga Tiramisu

Postat de: ctlina in Torturi

  Pregatiti o cana de cafea tare, concentrata si lasati-o sa se raceasca. Adaugati alcoolul in ea daca doriti sa puneti. Separati galbenusurile de albusuri. Frecati galbenusurile...Citeste continuarea

Supa de legume, cu galuste de gris

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 2 litri de apă rece și boabele de piper. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea

Salata de ardei copti cu dovlecei

Postat de: RODIMUR in Salate

Ardeii se spală, se coc uniform pe toate fețele, cu grijă, ca să nu se ardă. Când sunt copți, se presară cu sare și se lasă 15-20 de minute într-un vas acoperit cu capac....Citeste continuarea

Desert biscuiti melci bicolori

Postat de: ctlina in Dulciuri

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati. Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati. Impartiti aluatul obtinut...Citeste continuarea

Desert fursecuri Milano

Postat de: Ina in Dulciuri

Untul se pastreza o ora la temperatura camerei, apoi se mixeaza pana devine spuma. Adaugam zaharul pudra si vanilia, apoi albusurile spuma si mixam  pana se umfla si obtinem o crema...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda

Postat de: Ina in Prajituri

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam  apoi zaharul, galbenusurile si uleiul, mixand continuu dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua....Citeste continuarea

Visinata de casa

Postat de: vasimur in Bauturi

Pasul 1. Vişinele se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală bine şi se scurg de apă. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu unt de arahide,...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol puneti untul de arahide si uleiul de cocos de la temperatura camerei, zaharul brut si mixati bine, pana ce totul devine precum o crema fluida. Adaugati laptele de migdale, amestecati...Citeste continuarea

Desert prajitura Flodni

Postat de: Criss in Prajituri

Aluatul pentru foi l-am facut foarte usor, folosindu-ma de fantasticul robot Tefal Masterchef Gourmet. In bolul robotului, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand drojdia se...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si frisca

Postat de: cristina1985 in Torturi

Blat: se macina piscoturile, dar nu marunt. Sa ramana bucatele! Topiti untul si turnati-l peste piscoturile maruntite.  Pregatiti o forma de tort cu inel, cu hartie de copt (decupata ca un...Citeste continuarea

Desert rulada de Craciun

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare până se fac spumă, se adaugă treptat zahărul, zahărul pudră vanilat, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu fructe de padure

Postat de: abetina in Torturi

Mod de preparare pentru blat:   -Se sfaramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul.   -Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de vanilie si...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza foarte bine. Se foloseste un mixer de bucatarie. Simplu nu? Nu cred ca ati facut vreodata un blat mai simplu… J)) Am...Citeste continuarea

Desert salam Molotov

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete  mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator,...Citeste continuarea

Ciocolata calda de casa

Postat de: Meea in Bauturi

Pe flacara mica, topim ciocolata impreuna cu 100 ml lapte. Adaugam apoi restul de lapte (200ml) si amestecam bine. Punem cele 2 linguri de amidon (amestecate cu putin lapte, nu mult, doar cat sa...Citeste continuarea

Chifle umplute cu pui

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

     Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si aroma...

Postat de: merisor67 in Torturi

Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează,...Citeste continuarea

Salata in straturi cu legume si...

Postat de: eumimi in Salate

Fierbem morcovii impreuna cu cartofii. Sfecla o fierbem separat. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari legumele fierte, iar castravetii murati ii tocam cubulete. Aranjam straturile pe un...Citeste continuarea

Cartofi cu rasol afumat de porc

Postat de: RODIMUR in Porc

Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se...Citeste continuarea

Desert biscuiti de post cu banane

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Stafidele se punla hidratat in afinata din timp . Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti afinata si apoi puneti stafidele in ea . Cocolata se taie cat mai marunt ....Citeste continuarea

Gomboti cu carne si ciuperci brune

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt. In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam...Citeste continuarea

Desert rulouri cu mere

Postat de: ladydi in Dulciuri

Spalam merele si le dam pe razatoare. Le calim cu zaharul si cu scortisoara, apoi le punem sa se scurga sucul. Dupa ce se racoresc si se scurg bine, infainam blatul de lucru si portionam...Citeste continuarea

Mancare de gutui

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

    Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic.  Se toarna 1 pahar apa...Citeste continuarea

Friptura de porc cu salvie si pireu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: claudiaO in Porc

Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari. Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne.  Il punem...Citeste continuarea

Cum se face mixul pentru ciocolata...

Postat de: Oana in Scoala de gatit Bucataras

Ciocolata se taie marunt si apoi se pune in robot si se marunteste cat mai fin. Se rastoarna intr-un castron si se adauga restul ingredientelor. Se amesteca usor cu o lingura pana se...Citeste continuarea

Chiftele de vita si pui cu sos

Postat de: Retetegg in Mancaruri cu carne

Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs. Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi...Citeste continuarea

Desert cozonacei cu nuca, merisoare...

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Laptele se pune intr-un vas pe foc si cand incepe sa se incalzeasca, se topesc in el zaharul si untul. Nu trebuie sa fiarba, doar...Citeste continuarea

Pateu din ficatei de pui

Postat de: GABRIELAGH in Ficat

 Se spala ficateii si se pun intr-o tava in care am pus doua linguri de ulei. Se curata ceapa, se taie solzi mari, se pune peste ficatei. Se dau la cuptor la 180 grade C si se lasa...Citeste continuarea

Ciorba rosie cu perisoare de porc...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Curatati si spalati legumele . Morcovii se taie cuburi mai marisoare Telina si ceapa  se feliaza . Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati ....Citeste continuarea

Painici integrale cu seminte de...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Fainurile se pun intr-un bol mare incapator . Fara faina alba , painea ar fi iesit mai clicoasa si nu ar fi dospit atat de usor . Drojdia se dizolva in putina apa calduta [cam...Citeste continuarea

Desert Sarah Bernard

Postat de: Criss in Dulciuri

Albusurile se pun in vasul robotului si se bat la viteza mare pana se formeaza o spuma ferma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga...Citeste continuarea

Proaspata de porc-reteta cu nr.1300

Postat de: mihaelar63 in Porc

Eu am ales bucati de carne mai macra , pentru mofturosi tinerei :d .Am mai pus si cateva bucati de grasime sa dau suculenta tocanei . Folositi o  cratita cu pereti grosi -Pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]