Mancare de linte ca la Reunion

de Catalina L in Mancaruri de legume, 10 Mar 2019 | 2660 vizualizari

 

Astazi va invit la Réunion. Am avut sansa sa primesc linte de Cilaos cultivata si produsa in aceasta regiune insoleiata. Am profitat pentru a face o reteta specifica si traditionala.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/mancare-de-linte-ca-la-reunion.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de linte de Cilaos
  • 1 lingura rasa de pudra de ghimbir
  • 1 lingura rasa de pudra de curcuma sau 1/2 lingurita de sofran
  • 2 cepe salota sau o ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 morcov (facultativ)
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte ca la Reunion:

Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma.

Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna.

Puneti lintea spalata sub jet de apa rece si scursa.

Acoperiti cu apa - am pus 60 cl-  acoperiti si fierbeti la foc mic.

Nu puneti sare.

Verificati si adaugati apa fiarta daca trebuie.

Am adaugat dupa 15 minute inca 10 -15 cl ai apoi am descoperit si gatit timp de 30 minute.

Respectati timpul de fierbere indicat pe pachetul dvs.

Presarati verdeata tocata si serviti cald.

Le puteti scurge sau servi in sosul lor.

La Réunion, sunt servite cu orez si rougail de carnat - vezi reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte ca la Reunion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli - Rețeta simplă și gustoasă

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"