A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de primavara cu naut si...

Postat de: ancutsa in Salate

  Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place...Citeste continuarea

Supa-crema de legume cu crutoane de...

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Cred ca nu trebuie sa va mai spun ca trebuie sa curatati legumele si sa le fierbeti in apa cu sare.  Cand sunt fierte, le puneti in blender si le pasati bine adaugand supa care putin....Citeste continuarea

Mancarica de fasole verde pastai

Postat de: AdyNA_RadU in Mancaruri de post

Se pune apa la fiert, iar pana incepe apa sa fiarba, se alege   fasolea, se rupe in 2-3, iar cand apa fierbe, fasolea se spala si se pune in apa alaturi de putina sare. Se lasa la fiert...Citeste continuarea

Desert napolitane de post

Postat de: Bunica in Dulciuri

Ia o cratita de 3 l. Pune zaharul la caramelizat. Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata. Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare. Peste compozitie toarna 100 ml.apa...Citeste continuarea

Desert tarta cu iaurt si kiwi

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat: se macina biscuitii si se amesteca cu unt topit. Se asaza intr-o tava de tort, cu diametru de 25 cm si se preseaza cu lingura. Se introduce in frigider, timp de 30 minute. Umplutura...Citeste continuarea

Ciorba de gulie si cartofi

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 10 minute.   Se curata guliile, se taie...Citeste continuarea

Friptura de iepure marinat in iaurt

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurelel se spala bine si se portioneaza. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de iaurt...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se topeste. Se adauga apa si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea

Ciuperci brune cu orez si turmeric

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Se curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri.  Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune...Citeste continuarea

Prajitura de post cu lamaie si...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Amesteca intr-un bol faina cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat. Separat amesteca laptele de midale cu uleiul, zeama de lamaie si esenta...Citeste continuarea

Chiftele de post cu cartofi si urzici

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Separat fierbem urzicile alese frunza cu frunza si spalate bine. Pasam cartofii fierti, iar urzicile le blenduim. Amestecam cartofii cu...Citeste continuarea

Fasole batuta la Multicooker-ul...

Postat de: Oana in Multicooking

Spala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Adauga 2 litri de apa si inchide capacul. Inchide supapa...Citeste continuarea

Salata cu ton, rucola, varza rosie...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Varza rosie si salata iceberg se taie fideluta. Frunzele de rucola se spala si se scurg de excesul de apa. Daca aveti un vas pentru uscarea salatei este foarte bine daca...Citeste continuarea

Chifle Laugenbrot

Postat de: momo121 in Piine

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si...Citeste continuarea

Desert tortulet cu migdale, crema...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu orez fiert

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Pentru ghiveci : se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii...Citeste continuarea

Sos minunat - pentru marinat carne...

Postat de: mihaelar63 in Sosuri

Spalati rozmarinul si cimbrul verde. Tocati marunt aceste verdeturi. Curatati usturoiul si-l tocati marunt. Amestecati  toate ingredientele. Adaugati in...Citeste continuarea

Desert strudele de post cu mere

Postat de: VI in Dulciuri

Framantam bine toate ingredientele pana obtinem o coca omogena! Intindem foaia, potrivit de subtire si o ungem cu ciulamaua fara sa ajungem la margini! Rulam si punem la rece o ora, in folie....Citeste continuarea

Supa de salata verde cu iaurt si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Codita de purcel se opareste cu apa fierbinte . Pentru grabirea procesului de fierbere se infierbanteaza apa la fierbator . Puneti afumatura la fiert impreuna cu 2l apa...Citeste continuarea

Desert biscuiti de post cu anason...

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul....Citeste continuarea

Desert prajitura cu ulei de cocos,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din...Citeste continuarea

Desert muffins de post cu aroma de...

Postat de: momo121 in Prajituri

         Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa...Citeste continuarea

Veggie Bowl

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Pentru inceput, curatam cartoful dulce de coaja si il taiem bastonase.  Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de cocos topit, sare, piper si boia dupa gust.  Adaugam cartofii in...Citeste continuarea

Salata de vinete cu pesto

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se decongeleaza la temperatura camerei si se toaca. Mie imi place sa nu le toc exagerat de fin. Ceapa verde se spala si se taie rondele. Amestecati bine pana se...Citeste continuarea

Caras la grill cu ardei rosu sotat

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Carasul curatat, eviscerat si spalat se portioneaza in doua bucati [ prin taiere pe sirea spinarii ] . Sarati si condimentati pestele, folosind piper cu coaja de lamaie....Citeste continuarea

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

 Spalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles . Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute ....Citeste continuarea

Fructe de mare in sos de vin si...

Postat de: panacris in Fructe de mare

F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....Citeste continuarea

Paine cu ceapa

Postat de: panacris in Piine

Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.  In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea

Pastrav prajit in unt

Postat de: Constelatialeu in Pastrav

Fuguta-n piata la pescuit din  acvariul Pastravariei din Valea Doftanei, ales pastravii, n-am vrut sa-i kilareasca fata de la magazin, i-am kilarit eu acasa ( stiu sunt cam sadica ) si m-am...Citeste continuarea

Ciorba de crap

Postat de: stefy_a in Crap / Caras

Se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza. Bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in...Citeste continuarea

Salata de ton cu fasole rosie si...

Postat de: merisor67 in Salate

Scurgem boabele de fasole roșie din conservă și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem bucățile de gogoșari, dar păstrăm sosul pentru a-l folosi la dressing. Tocăm gogoșarii în...Citeste continuarea

Mancare chinezeasca

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul.  Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai...Citeste continuarea

Salata cu sunca de pui

Postat de: mihaelar63 in Salate

Frunzele de salata se spala. Curatati, spalati si feliati morcovul si telina. Sunca de puise taie marunt si se condimenteaza cu chilli, cimbrisor si oregano. Se pune in...Citeste continuarea

Friptura de berbecut cu varza acra...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu pui si ardei...

Postat de: Oana in Pui

Pune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand. Intre...Citeste continuarea

Paste cu bacon si mozzarella

Postat de: momo121 in Penne

     Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, calim ceapa taiata marunt si condimentam cu piri piri (optional) timp de 1 minut. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam baconul si...Citeste continuarea

Somon la grill cu condimente si...

Postat de: merisor67 in Somon

Preparăm mai întâi marinada în care va sta somonul la rece timp de 2 ore. Curățăm usturoiul, îl pisăm cu puțină sare și îl frecăm cu ulei de măsline, ca...Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de: Bucataras in Peste

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila....Citeste continuarea

Salata arcobaleno cu ton

Postat de: amalia01 in Paste

Fierbi pastele in apa clocotita si sarata pentru 20 de minute, dupa care le strecori si le lasi sa se scurga bine de apa, in sita. Intre timp pregatesti restul ingredientelor: feliezi maslinele si...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor umplut cu ierburi...

Postat de: merisor67 in Pastrav

Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul...Citeste continuarea

Desert tort cu trandafiri si spice

Postat de: ancutsa in Torturi

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă,...Citeste continuarea

Placinta rulata, cu spanac si cartofi

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită, și zahărul. Se...Citeste continuarea

Legume mexicane cu snitel de soia...

Postat de: PopaAngela in Mancaruri de post

Se pune uleiul la incins, apoi se pune ceapa taiata solzisori ca sa se caleasca putin, amestecam, apoi punem  legumele congelate in tigaia cu  ceapa calita, apoi punem si apa, sare,...Citeste continuarea

Salata cu ton

Postat de: cristina1985 in Salate

Frunzele de salata se spala bine si se storc, in palma. Apoi se rup in bucatele si se asaza pe o farfurie. Se taie telemeaua, cubulete ,iar rosiile in jumatati. Se pun peste salata, legumele,...Citeste continuarea

Mancare de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa mai mare, morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari. Într-o cratiță cu...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Tocanita piperata cu carne de porc

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala carnea si se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita se pune untura la topit. Dupa ce s-a incins, se adauga carnea si se amesteca pana devine alba peste tot. Se lasa pe foc mic si...Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Se curata legumele si se spala. Se taie morcovul in bucati mai mici, la fel si pastarnacul iar ceapa se lasa intreaga, doar crestata. Se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand sunt pe jumatate...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu verdeturi de...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu...Citeste continuarea

Cosulete cu carne

Postat de: antici_gabytza in Pui

Intr-un bol punem untura, grisul, sarea si untul topit si mixam. Dupa adaugam laptele si oul si mixam din nou.Treptat incoporam faina si framantam pana iese un aluat nelipicios si usor de modelat....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]