Socata

de Razvan Constantinescu in Bauturi, 13 Iun 2019 | 7113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai netratate
  • 6-7 flori de soc
  • 500 g zahar
  • 1 bob de drojdie proaspata
  • 3,5 l apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se spala lamaile, doua dintre ele se storc si una se feliaza.

Florile de soc se spala si se pun impreuna cu feliile de lamaie intr-un borcan mare. Se adauga zaharul, bobul de drojdie, sucul de la lamaile stoarse si apa si se amesteca totul.

Se pune capacul la borcan, dar nu se infileteaza de tot.

Borcanul se pune intr-un loc insorit si se amesteca din cand in cand in el cu o lingura de lemn.

Socata va fi gata in 1-2 zile.

Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider in sticle sau bidoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Socata