A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert cozonac de post cu suc de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Aducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc, unde punem drojdia plus o lingură de...Citeste continuarea

Friptura de porc cu chimen si rosii...

Postat de: eumimi in Porc

Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.  Punem carnea intr-un vas, adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura Semiluna cu gem si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.  Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci pleurotus, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei, la foc mic, până ce se înmoaie și devin transparente. Se spală ardeiul gras, se...Citeste continuarea

Desert ecleruri cu vanilie,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se începe mai întâi cu sosul caramel, pentru că necesită timp pentru răcire și îngroșare. Așadar, pentru sosul caramel: într-un ibric mai mare se...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus fripte cu chives

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ciupercile se spala, apoi se taie fâșii, se asezonează cu sare. În tigaia cea mai folosita din Casa Zmeilor, mai bine zis Dubleta a la Turyke :D se pune uleiul de dovleac la...Citeste continuarea

Desert briose de post cu banane

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit. Adaugati uleiul si vanilia. Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti - de post

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste...Citeste continuarea

Briose cu legume mexicane (de post)

Postat de: autodiag in Mancaruri de post

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Apa si uleiul se pun intr-un castron. Se adauga faina, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si busuiocul si se mixeaza. Se incorporeaza legumele...Citeste continuarea

Pasta din pate de gasca cu mix de...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator. Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti....Citeste continuarea

Desert chec cu fructe confiate

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Separat se amesteca laptele de orez cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga uleiul apoi se toarna peste ingredientele...Citeste continuarea

Ciorba de stevie (de post)

Postat de: autodiag in Ciorbe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Bucatica de...Citeste continuarea

Chiftelute de naut

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Punem boabele de naut la inmuiat peste noapte in apa rece. A doua zi le scurgem si le mixam in robotul de bucatarie pana devin o pasta.Adaugam ceapa, leurda,loboda si patrunjelul tocate si...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu sos de iaurt si...

Postat de: ladydi in Pui

Pregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in...Citeste continuarea

Bulgur colorat cu snitele de soia

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Se pune intr-o oala apa cu sare la fiert. Cand incepe sa fiarba apa se adauga bucatile de soia si se lasa la foc mic pana ce se inmoaie. Intre timp se curata legumele, se toaca ardeiul, ceapa...Citeste continuarea

Humus cu sfecla

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Se pune nautul la inmuiat seara si se lasa pana dimineata. Dimineata se scurge apa si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se pune la scurs, dar se pastreaza ceva zeama in care a...Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...Citeste continuarea

Bame cu perje uscate

Postat de: monicamarton in Mancaruri de post

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul....Citeste continuarea

Desert briose bicolore cu banuti de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului....Citeste continuarea

Chiftelute de post din dovlecei

Postat de: stefy_a in Mancaruri de post

- se curata si se spala legumele - dovleceii si ceapa uscata se dau prin razatoarea mica si se scurg de apa pe care o lasa - morcovul se da si el prin razatoarea mica - patrunjelul si firele...Citeste continuarea

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

  Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade C. Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc. Spalam si curatam legumele.Telina si morcovii ii dam pe razatoarea...Citeste continuarea

Chiftelute din legume la cuptor

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Am curatat legumele. Le-am spalat si le-am tocat marunt cu ajutorul robotului. Dar pot fi date si pe razatoarea cu gauri mici. Le-am stors bine si le-am lasat putin pe prosoape de...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza si...

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

Stafidele se tin in apa cu 1 lg esenta rom. Se pune apa la fiert,iar cand da in clocot,se pune putin sare , macaroanele si capac . Se fierb cat considerati sau cat scrie pe ambalaj (eu le-am...Citeste continuarea

Reteta traditionala de varza calita...

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Cum se prepara Reteta traditionala de varza calita cu orez - Simpla si gustoasa Varza se toaca, se sareaza si se amesteca cu mana cateva secunde. O lasati asa pana va ocupati de celelalte...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de zmeura si...

Postat de: TAB1TA in Torturi

Blatul: Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana nu s-a mai simtit zaharul. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si l-am adaugat...Citeste continuarea

Paste cu ardei copti, sos picant si...

Postat de: RODIMUR in Paste

Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama. Când s-au decongelat...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli, zucchini si...

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Broccoli se taie in bucati mici, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Intr-o alta craticioara taiem morcovul si zucchini si le punem la fiert, la sfarsit adaugam...Citeste continuarea

Smoothie de ananas cu kiwi si rodie

Postat de: merisor67 in Love Smoothies

Tăiem ananasul în rondele, le curățăm coaja și partea tare din mijloc, apoi le tăiem în cuburi. Curățăm cele două kiwi de coajă și, de asemeni, le tăiem în cuburi....Citeste continuarea

Orez cu lapte de cocos la slow...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Orezul se clateste sub jet de apa si se pune in vasul de la slow cooker Crock-Pot. Punem cutia de lapte de cocos, se amesteca, se seteaza functia High pentru 3.30-4 ore. Intre timp se mai...Citeste continuarea

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Oul se pune in apa cu sare la fiert. Avocado se curata, se da prin robotul de bucatarie pentru a-l marunti. Ceapa se toaca marunt, se pune peste avocado,la fel si oul fiert taiat cubulete....Citeste continuarea

Desert prajitura cu Nutella

Postat de: alinutza2018 in Prajituri

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si colorantul alimentar. Se...Citeste continuarea

Sarmale de post cu ciuperci

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de post

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam marunt. Eu am avut ciuperci la congelator gata fierte, le-am scos de la congelator sa se dezghete dupa care le-am bagat la robot de le-am tocat....Citeste continuarea

Supa revigoranta de primavara cu...

Postat de: Ksenya in Supe

  Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs. Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam...Citeste continuarea

Hummus cu leurda

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori. Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus pane

Postat de: Bunica in Mancaruri de legume

Ciupercile curatate, spalate se pun la fiert in apa cu sare timp de 5 minute. Le  scoatem pe un prosop curat si le pune cat mai intinse. Cat se racesc ciupercile preparam apa cu faina...Citeste continuarea

Paste cu ton si usturoi verde

Postat de: eumimi in Fusilli

Fierbem pastele in apa cu sare. Ceapa o tocam marunt si o calim 10-12 minute in uleiul incins. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam 5-6  minute pe foc. Luam tigaia de pe foc si...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci

Postat de: sufletista in Paste

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o cratita calim putin ceapa cu usturoiul, adaugam ciupercile feliate si lasam sa se prajeasca cca 5 min, adaugam rosiile tocate...Citeste continuarea

Rulada cu carnati si cascaval

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carne

Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o...Citeste continuarea

Chiftele de fasole cu dovlecei

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana...Citeste continuarea

Desert minciunele de post, aromate...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Cum se prepara Desert minciunele de post, aromate si pufoase, cu un miros imbietor: Se pune făina (amestecată în prealabil cu sarea) în vasul de frământat și se face...Citeste continuarea

Ciuperci brune la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Am rupt piciorusele ciupercilor si le-am spalat si taiat marunt. Palariile le-am spalat si le-am sters cu un servet, le-am asezat intr-un vas de yena. Am taiat marunt si frunzele de ceapa verde,...Citeste continuarea

Cus cus cu legume

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, tocata marunt. Se adauga ardeiul (taiat bastonase), dovleceii (cubulete), apoi rosiile cherry (taiate in 2 sau 4). Separat, se pune...Citeste continuarea

Pate raw vegan

Postat de: monicamarton in Vegan / Raw vegan

Puneţi toate seminţele într-un bol, adăugaţi apă cât să treacă peste ele şi lăsaţi-le două ore să se înmoaie. Zdrobiti în mojar piperul şi ardeiul iute...Citeste continuarea

Supa Alsaciana

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie. Cartofii se taie in cubulete, ceapa se taie julien, ciupercile se taie in felii subtiri, rosia si ardeiul gras se taie cubulete, morcovul se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, budinca...

Postat de: trifadalia in Prajituri

Pentru inceput merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara cu 8 linguri de zahar si o lingura de scortisoara, apoi se lasa deoparte.  Foaia de foietaj se...Citeste continuarea

Penne cu cabanosi in sos de rosii

Postat de: TAB1TA in Penne

Cabanosii i-am taiat rondele. Intr-o tigaie am pus putin ulei la incins. Am adaugat cabanosii. I-am lasat sa se prajeasca putin. Am adaugat sosul de rosii. Am pus si condimentele....Citeste continuarea

Mancarica de dovlecei cu soia

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Soia o fierbem conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem bine de apa si le presam usor pentru a scapa de apa pe care a absorbit-o la fiert. Intr-o cratita calim ceapa cu morcovul,...Citeste continuarea

Mancarica de fasole noua, in ardei...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Fasolea se alege, se spală și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Între timp, se pregătesc celelalte legume. Se curăță...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de porc si legume

Postat de: TAB1TA in Ciorbe

Intr-o oala am pus carnea la fiert, in apa rece. Am pregatit intre timp legumele. Morcovii i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat rondele. Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am tocat-o....Citeste continuarea

Dulceata din ceapa rosie si galbena

Postat de: panacris in Conserve

Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala. Intr-un vas cu fundul gros...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]