Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert vafe cu banane si sos de...
Postat de: cristina1985 in DulciuriSosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copt
Postat de: Bunica in SalatePune vinetele la copt pe flacara. Intoarce vinetele pentru a se coace pe toate partile. Ardeii se cos pe tabla. Curata de coaja atat vinetele cat si ardei Dupa ce ai curatat ardeii de...Citeste continuarea
Bors de curcan pregatit la...
Postat de: gaby_d in CiorbePune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim. Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in...Citeste continuarea
Desert mere coapte
Postat de: Bunica in DulciuriPentru inceput pune zaharul intr-o cratita. Pune cratita pe foc pentru caramelizarea zaharului. Cand zaharul este caramelizat iei cratita de pe foc si tapetezi cratita cu zahar prin rotirea...Citeste continuarea
Pizza taraneasca
Postat de: ancutsa in PizzaMai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și...Citeste continuarea
Pilaf verde cu pulpe de pui
Postat de: cristina1985 in PuiPulpele de pui le-am gatit mai dietetic si anume: am pus apa intr-o tigaie si pulpele. Am pus sare si capac. Le-am fiert 1 ora si 30 minute, maxim 2 ore (depinde cat de mari sunt). Se adauga...Citeste continuarea
Macrou in sos de rosii cu masline...
Postat de: privatelaura in MulticookingPestele se curata si se portioneaza, se pudreaza cu sare. Rosiile si ceapa verde se spala. Ceapa se taie rondele marunte. Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se...Citeste continuarea
Mancarica de mazare cu cartofi
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumePunem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit. Morcovul,...Citeste continuarea
Crenvursti in aluat, la cuptor
Postat de: vasimur in Mancare copiiSe face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură. Odată ce...Citeste continuarea
Bors de primavara, cu loboda si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se curăță...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: cristeena20 in PrajituriPregatim o forma rotunda; o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. Presaram zahar brun pe fund; Merele se curata si se tau felii subtiri; le presaram cu putin zahar si...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si...
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriDin motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu verdeata
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa...Citeste continuarea
Salata de vinete cu avocado
Postat de: lucy2002 in SalateAm scos vinetele cu o seara inainte de la congelator si le-am lasat la scurs. Avocado se taie in doua, se scoate samburele, cu lingura scoatem miezul si-l pasam cu furculita intr-un castron,...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt si...
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pregateste crema de iaurt: Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la...Citeste continuarea
Aperitiv barcute din chifle umplute...
Postat de: mady90 in Aperitive / GarnituriPt barcute: am calit in ulei 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 morcov mic taiat betisoare, ½ ardei kapia rosu taiat fideluta, 1/2 dovlecel ras mare si o mana zdravana de fasole verde. Am mai...Citeste continuarea
Tarta aperitiv, cu spanac si oua de...
Postat de: diaconta in MulticookingSe pregateste o tava în care sa punem compozitia pentru tarta. Tava va trebui sa aiba diametrul mai mic decât al vasului Multicookerului Express cu gatire sub presiune. Pe...Citeste continuarea
Merluciu cu cartofi noi la...
Postat de: mitinita in MulticookingCartofii se spala, se sareaza si se asaza intr-un cos de bambus cu diametrul cu 20 cm. Deasupra cartofilor se pun bucatile de merluciu, amestecate cu marar, coaja de lamaie si sare. Cosul de...Citeste continuarea
Desert mini cheesecakes
Postat de: Alexa89 in DulciuriSe piseaza biscuitii peste care adaugam untul topit si amestecam pana la omogenizare. Se mixeaza la viteza mica crema de branza pana devine cremoasa timp in care se adauga zaharul, ouale unul...Citeste continuarea
Piept de rata cu portocale si spanac
Postat de: mihaelar63 in RataPieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea . Carnea se sareaza se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala ....Citeste continuarea
Fleica de porc la gratar cu mazare...
Postat de: ancutsa in PorcSe feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric. Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul,...Citeste continuarea
Salata cu sardine afumate si ardei...
Postat de: mihaelar63 in SalateSalata verde si legumele se curata si se spala . Taiati salata verde fasii . Deasupra se pune ridichile , ceapa verde si telina feliate . Amestecati totul cu...Citeste continuarea
Friptura de porc cu orez
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se...Citeste continuarea
Mini tarte cu verdeturi de...
Postat de: panacris in Mancaruri de postAluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...Citeste continuarea
Desert rulouri de post cu arome de...
Postat de: merisor67 in PrajituriCernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în...Citeste continuarea
Crema de zahar ars la Multicooker...
Postat de: miha in MulticookingSe bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu. Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu legume la...
Postat de: timea in MulticookingConectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent, apoi apasam butonul BROWN/SOTE, selectam timpul 15 de minute si apasam START/Stop. Punem o...Citeste continuarea
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post
Postat de: simona72 in Slow CookerGhebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se...Citeste continuarea
Stufat de miel la Multicooker-ul...
Postat de: Oana in MulticookingPune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 5 minute. Cand uleiul s-a incins pune carnea de miel taiata...Citeste continuarea
Negresa de post
Postat de: lucy2002 in PrajituriIntr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri...Citeste continuarea
Chiftelute marinate de pui la slow...
Postat de: Oana in Slow CookerPregateste mai intai amestecul de carne. Marunteste intr-un mini-tocator morcovul, ceapa si usturoiul sau da-le pe razatoarea cu ochiuri mici. Pune legumele peste carne, adauga verdeata...Citeste continuarea
Traistute umplute
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postDin ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei. Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea...Citeste continuarea
Desert tort cu flori
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Din compoziţia rezultată se coc două...Citeste continuarea
Sucuri naturale din fructe si...
Postat de: merisor67 in BauturiNu trebuie decât să curățăm și spălăm legumele și să le tăiem în bucăți mai mici cât să încapă în cuva storcătorului. Merele nu le decojim, le...Citeste continuarea
Placinte de post la tigaie, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postPentru aluat, se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și...Citeste continuarea
Salata cu rucola, mar si mozzarella
Postat de: mihaelar63 in SalateMozzarella se scurge de lichidul in care a fost conservata si se limpezeste cu apa rece . Legumele se curata si se spala . Rucola se scurge de excesul de apa . Marul se spala...Citeste continuarea
Racituri cu ciolan afumat
Postat de: mihaelar63 in PorcPentru inceput am oparit ciolanul afumat si soricii cu apa clocotita . Am aruncat apa . Se curata ceapa , morcovul si se spala . Caciulia de usturoi ramnr fara primul...Citeste continuarea
Sufleu de mazare
Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legumeOrezul se fierbe cu sare. Mazarea fiarta se pune la scurs. Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând . Se lasa sosul alb sa fiarba...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi si fasole...
Postat de: mihaelar63 in PuiSe fierbe fasolea verde[dupa ce a fost decongelata la temperatura camerei ] . Se scurge apa de pe fasole si se clateste cu apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde frumos ....Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm macinat biscuitii, i-am amestecat cu untul topit si o lingura de cacao. Am asezat amestecul de biscuiti intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Am introdus forma la rece. Am mixat...Citeste continuarea
Pizza cu iaurt si fructe de padure
Postat de: costi7hector in DulciuriSe fierb fructele de padure cu zaharul brun, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca. Se imparte aluatul in 2 bucati. Se intinde prima bucata cu sucitorul (nu prea mult) si se...Citeste continuarea
Aperitiv ochelari din foietaj cu...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins aluatul foietaj si l-am taiat bucati late cat doua palme. Am asezat carnaciorii in partile laterale ale foietajului si am rulat dinspre margini spre mijloc concomitent cu ambele parti...Citeste continuarea
Desert budinca din perle de tapioca...
Postat de: panacris in DulciuriPerlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...Citeste continuarea
Dorada pane cu cartofi natur
Postat de: Reli_B in PesteSpalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora....Citeste continuarea
Desert tarta cu fructe de padure
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca...Citeste continuarea
Salata de legume cu leurda si pui
Postat de: botcrina in SalateSe spală și se curăță legumele, apoi se taie rondele sau cubulete, sau fiecare după preferință. Leurda se spala se stoarce excesul de apă și se taie fideluță. Într-un bol se pun...Citeste continuarea
Covrigi de post
Postat de: lucy2002 in PiineApa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina. Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu sunca si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCum se prepara Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se presara putina faina pe masa de...Citeste continuarea
Fasole verde cu ou
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeSe pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte. Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea
Desert melcisori de post, cu rahat
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru aluat, se pune făina amestecată cu praful de sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia...Citeste continuarea