A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert vafe cu banane si sos de...

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga  faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copt

Postat de: Bunica in Salate

Pune vinetele la copt pe flacara. Intoarce vinetele pentru a se coace pe toate partile. Ardeii se cos pe tabla. Curata de coaja atat vinetele cat si ardei Dupa ce ai curatat ardeii de...Citeste continuarea

Bors de curcan pregatit la...

Postat de: gaby_d in Ciorbe

Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim. Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in...Citeste continuarea

Desert mere coapte

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pentru inceput pune zaharul intr-o cratita. Pune cratita pe foc pentru caramelizarea zaharului. Cand zaharul este caramelizat iei cratita de pe foc si tapetezi cratita cu zahar prin rotirea...Citeste continuarea

Pizza taraneasca

Postat de: ancutsa in Pizza

  Mai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și...Citeste continuarea

Pilaf verde cu pulpe de pui

Postat de: cristina1985 in Pui

Pulpele de pui le-am gatit mai dietetic si anume: am pus apa intr-o tigaie si pulpele. Am pus sare si capac. Le-am fiert 1 ora si 30 minute, maxim  2 ore (depinde cat de mari sunt). Se adauga...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii cu masline...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Pestele se curata si se portioneaza, se pudreaza cu sare. Rosiile si ceapa verde se spala. Ceapa se taie rondele marunte.   Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se...Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu cartofi

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit. Morcovul,...Citeste continuarea

Crenvursti in aluat, la cuptor

Postat de: vasimur in Mancare copii

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură. Odată ce...Citeste continuarea

Bors de primavara, cu loboda si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se curăță...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Pregatim o forma rotunda; o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. Presaram zahar brun pe fund; Merele se curata si se tau felii subtiri; le presaram cu putin zahar si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si...

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Din motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu verdeata

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Intr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin.  Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa...Citeste continuarea

Salata de vinete cu avocado

Postat de: lucy2002 in Salate

Am scos vinetele cu o seara inainte de la congelator si le-am lasat la scurs. Avocado se taie in doua, se scoate samburele, cu lingura scoatem miezul si-l pasam cu furculita intr-un castron,...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si...

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se pregateste crema de iaurt: Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la...Citeste continuarea

Aperitiv barcute din chifle umplute...

Postat de: mady90 in Aperitive / Garnituri

Pt barcute: am calit in ulei 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 morcov mic taiat betisoare, ½ ardei kapia rosu taiat fideluta, 1/2 dovlecel ras mare si o mana zdravana de fasole verde. Am mai...Citeste continuarea

Tarta aperitiv, cu spanac si oua de...

Postat de: diaconta in Multicooking

Se pregateste o tava în care sa punem compozitia pentru tarta. Tava va trebui sa aiba diametrul mai mic decât al vasului Multicookerului Express cu gatire sub presiune. Pe...Citeste continuarea

Merluciu cu cartofi noi la...

Postat de: mitinita in Multicooking

Cartofii se spala, se sareaza si se asaza intr-un cos de bambus cu diametrul cu 20 cm. Deasupra cartofilor se pun bucatile de merluciu, amestecate cu marar, coaja de lamaie si sare. Cosul de...Citeste continuarea

Desert mini cheesecakes

Postat de: Alexa89 in Dulciuri

Se piseaza biscuitii peste care adaugam untul topit si amestecam pana la omogenizare. Se mixeaza la viteza mica crema de branza pana devine cremoasa timp in care se adauga zaharul, ouale unul...Citeste continuarea

Piept de rata cu portocale si spanac

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea . Carnea se sareaza  se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala ....Citeste continuarea

Fleica de porc la gratar cu mazare...

Postat de: ancutsa in Porc

  Se feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric. Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul,...Citeste continuarea

Salata cu sardine afumate si ardei...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Salata verde si legumele se curata si se spala . Taiati salata verde fasii . Deasupra se pune ridichile , ceapa verde si telina feliate . Amestecati totul cu...Citeste continuarea

Friptura de porc cu orez

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se...Citeste continuarea

Mini tarte cu verdeturi de...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...Citeste continuarea

Desert rulouri de post cu arome de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în...Citeste continuarea

Crema de zahar ars la Multicooker...

Postat de: miha in Multicooking

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.  Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu legume la...

Postat de: timea in Multicooking

Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent, apoi apasam butonul BROWN/SOTE, selectam timpul 15 de minute si apasam START/Stop. Punem o...Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se...Citeste continuarea

Stufat de miel la Multicooker-ul...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 5 minute. Cand uleiul s-a incins pune carnea de miel taiata...Citeste continuarea

Negresa de post

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri...Citeste continuarea

Chiftelute marinate de pui la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Pregateste mai intai amestecul de carne. Marunteste intr-un mini-tocator morcovul, ceapa si usturoiul sau da-le pe razatoarea cu ochiuri mici. Pune legumele peste carne, adauga verdeata...Citeste continuarea

Traistute umplute

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei. Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea...Citeste continuarea

Desert tort cu flori

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Din compoziţia rezultată se coc două...Citeste continuarea

Sucuri naturale din fructe si...

Postat de: merisor67 in Bauturi

Nu trebuie decât să curățăm și spălăm legumele și să le tăiem în bucăți mai mici cât să încapă în cuva storcătorului. Merele nu le decojim,  le...Citeste continuarea

Placinte de post la tigaie, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și...Citeste continuarea

Salata cu rucola, mar si mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Salate

Mozzarella se scurge de lichidul in care a fost conservata si se limpezeste cu apa rece . Legumele se curata si se spala . Rucola se scurge de excesul de apa . Marul se spala...Citeste continuarea

Racituri cu ciolan afumat

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Pentru inceput am oparit ciolanul afumat si soricii cu apa clocotita . Am aruncat apa . Se curata ceapa , morcovul si se spala . Caciulia de usturoi ramnr fara primul...Citeste continuarea

Sufleu de mazare

Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legume

Orezul se fierbe cu sare. Mazarea fiarta se pune la scurs. Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând .  Se lasa sosul alb sa fiarba...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi si fasole...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Se fierbe fasolea verde[dupa ce a fost decongelata la temperatura camerei ] . Se scurge apa de pe fasole si se clateste cu apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde frumos ....Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am macinat biscuitii, i-am amestecat cu untul topit si o lingura de cacao. Am asezat amestecul de biscuiti intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Am introdus forma la rece. Am mixat...Citeste continuarea

Pizza cu iaurt si fructe de padure

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Se fierb fructele de padure cu zaharul brun, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca. Se imparte aluatul in 2 bucati. Se intinde prima bucata cu sucitorul (nu prea mult) si se...Citeste continuarea

Aperitiv ochelari din foietaj cu...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am intins aluatul foietaj si l-am taiat bucati late cat doua palme. Am asezat carnaciorii in partile laterale ale foietajului si am rulat dinspre margini spre mijloc concomitent cu ambele parti...Citeste continuarea

Desert budinca din perle de tapioca...

Postat de: panacris in Dulciuri

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...Citeste continuarea

Dorada pane cu cartofi natur

Postat de: Reli_B in Peste

Spalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora....Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca...Citeste continuarea

Salata de legume cu leurda si pui

Postat de: botcrina in Salate

Se spală și se curăță legumele, apoi se taie rondele sau cubulete, sau fiecare după preferință. Leurda se spala se stoarce excesul de apă și se taie fideluță. Într-un bol se pun...Citeste continuarea

Covrigi de post

Postat de: lucy2002 in Piine

Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina. Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu sunca si...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se presara putina faina pe masa de...Citeste continuarea

Fasole verde cu ou

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

  Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.       Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea

Desert melcisori de post, cu rahat

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu praful de sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]