Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Dovlecei in suc de rosii
Postat de: Ina in ConserveAm curatat dovleceii in strat subtire si i-am portionat cubulete. In borcane spalate si uscate am pus cubuletele de dovlecei peste care am turnat suc de rosii ( rosii trecute prin...Citeste continuarea
Sos tzatziki a la Panacris
Postat de: panacris in SosuriCastravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana,...Citeste continuarea
Vinete aperitiv
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeVânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă. După odihnă se...Citeste continuarea
One pot pasta cu legume, mezeluri...
Postat de: panacris in PasteBroccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele. Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier. Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai...Citeste continuarea
Sos pesto
Postat de: Ina in SosuriIngredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida. Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. ...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune
Postat de: lucy2002 in PrajituriSe ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna. Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar...Citeste continuarea
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si...
Postat de: privatelaura in DulciuriSe topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita,...Citeste continuarea
Salata de broccoli si cartofi
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se fierb în coajă. Broccoli se spală sub jet de apă, se rupe buchețele și apoi se pune la fiert timp de 4-5 minute, în apă clocotită, sărată, iar...Citeste continuarea
Supa de cartofi, cu taitei
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Cînd se ridică spumă deasupra, se culege și se...Citeste continuarea
Desert tort Ceainic cu flori si...
Postat de: ancutsa in TorturiBlaturile: se bat albușurile spumă, cu mixerul, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Din compoziția...Citeste continuarea
Desert cescute de ciocolata cu...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe topește ciocolata albă la chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se procedează la fel și cu ciocolata neagră. Se lasă un pic la răcit. Se trec biscuiții prin...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu salata de vinete
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postVinetele se scot de cu seară de la congelator, ca să se decongeleze natural, într-o strecurătoare și ca să se scurgă bine de lichid. Ceapa se curăță, se spală și se taie...Citeste continuarea
Desert cheesecake Kinder Bueno
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm macinat biscuitii, i-am amestecat cu cacaua si apoi cu untul topit. Am asezat aceasta compozitie intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. Am presat usor compozitia de biscuiti si am introdus...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de ficat de curcan,...
Postat de: RODIMUR in CurcanCum se prepara Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe,...Citeste continuarea
Varza dulce cu rosii proaspete
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de postSe ia varza si se indeparteaza primele frunze, se spala printr-un jet de apa si se trece la tocat fideluta ( cat de fin puteti voi), dupa care o frecam cu sare si piper si o lasam sa se odihneasca...Citeste continuarea
Salata de dovlecei
Postat de: Ina in SalateAm spălat dovleceii și i-am decojit. I-am portionat in cubulețe si i-am pus la fiert in apa cu sare. Nu fierbem dovleceii prea mult, ii lasam usor crocanți. Cu o paleta am mutat...Citeste continuarea
Orez cu pipote si legume, la...
Postat de: Ina in MulticookingSpalam pipotele si le curatam de impuritati. Desfacem conserva de ciuperci, aruncam lichidul din cutie si clatim ciupercile in apa rece. Spalam legumele si le curatam: indepartam...Citeste continuarea
Bulion de rosii cu ardei capia copt
Postat de: Ina in BulionAm spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Ardeiul copt l-am trecut prin masina...Citeste continuarea
Bulion de rosii cu telina
Postat de: Ina in BulionAm spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Intr-o oala incapatoare am pus sucul...Citeste continuarea
Dulceata de castraveti cu menta si...
Postat de: panacris in ConserveCastraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu piersici
Postat de: panacris in DulciuriPiersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari. Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la...Citeste continuarea
Legume cu iaurt si sos picant
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeDovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora. Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu...Citeste continuarea
Tocanita de fasole cu peste si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteDovlecelul se taie cuburi, ceapa se toaca si usturoiul se taie felii. Rosiile se taie in bucati mari, ierburile se toaca fin, iar pestele se taie in bucati de marime potrivita. Se...Citeste continuarea
Risotto vegetarian cu ciuperci...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar...Citeste continuarea
Dulceata din ardei iuti
Postat de: panacris in ConserveArdeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior. Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu zmeura
Postat de: panacris in DulciuriBrânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se...Citeste continuarea
Desert tort Leone 22
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu jeleu de caise
Postat de: lucy2002 in DulciuriMaruntim biscuiti foarte fin. Topim untul. Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune...Citeste continuarea
Compot de dovlecei
Postat de: Ina in Sirop / CompotCuratam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte. Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am...Citeste continuarea
Tocanita cu inimi si pipote de pui
Postat de: Bunica in PuiSpala inimile si pipotele si pune-le la scurs. Ceapa curatata, spalata se taie solzisori. Pune la incins uleiul. Cand uleiul este incins adauga ceapa. Caleste pana devine translucida....Citeste continuarea
Vita brezata la slow cooker...
Postat de: gaby_d in Slow CookerPregateste o tigaie antiaderenta, incapatoare. Incinge 3 linguri de ulei. Pune bucatile de vita. Rumeneste-le pe fiecare parte cate 4-5 minute. Adaauga legumele si mai caleste inca 5-7...Citeste continuarea
Tort de morcov la slow cooker...
Postat de: gaby_d in Slow CookerMod de preparare Tort de morcov la Crock Pot Slow Cooker Pregateste ingredientele. Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici. Scurge ananasul din conserva...Citeste continuarea
Desert cornuri cu rahat si ciocolata
Postat de: lucy2002 in DulciuriCernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema si piersici
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat : Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort cu baza detasabila.Se unge cu ulei (hartia de copt) si se preseaza cu lingura,...Citeste continuarea
Macrou cu legume la cuptor
Postat de: Bunica in PesteCurata si spala legumele. Morcovul se taie rondele. Ardeiul taiat cubulete. Ciupercile taiate felii. Pestele se spala, eviscereaza si se taie capul. Lamaia se taie rondele. Se ia...Citeste continuarea
Desert briose cu mere si scortisoara
Postat de: alinutza2018 in DulciuriMerele se curata si se taie cubulete. Cuptorul se incinge la 180 grade C si tava de briose se tapeteaza cu hartiute pentru briose. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina,...Citeste continuarea
Gem de afine cu indulcitor
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală delicat afinele. Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp. A...Citeste continuarea
Desert inghetata cu zmeura si cacao
Postat de: ancutsa in DulciuriÎnghețata: Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon, un praf de sare, îndulcitorul până se albesc ușor. Se...Citeste continuarea
Desert tort Castel
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul galben: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de vitel la...
Postat de: mitinita in Slow CookerCeapa si morcovii se curata si se dau pe razatoare. Orezul se spala. Patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt. Carnea de vitel se da prin masina de tocat. Intr-un bol se pun...Citeste continuarea
Aripioare de pui la Crock Pot Slow...
Postat de: mitinita in Slow CookerAripioarele de pui se curata, se spala si se sterg cu prosoape de bucatarie absorbante. Se amesteca impreuna cu ketchup-ul, uleiul, boiaua dulce, paprika afumata, usturoiul pudra, sarea si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu unt de arahide...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalati visinele, indepartati samburii. Le puneti intr-o sita, sa se mai scurga din suc. Intr-un bol mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se maresc in volum. Adaugati untul de...Citeste continuarea
Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani
Postat de: Constelatialeu in TorturiAm mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu aroma de menta
Postat de: lucy2002 in DulciuriMixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam pe rand cate un ou si mixam pana incorporam cele 4 oua. Adaugam esenta de vanilie si de menta, mixam, dupa care incorporam cacaua si faina...Citeste continuarea
Desert tort inimioara, din...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește. Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc...Citeste continuarea
Desert galuste cu caise si miez de...
Postat de: lucy2002 in DulciuriCartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare. Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar...Citeste continuarea
Friptura marinata la cuptor
Postat de: Zamfira in PuiSe amestecă cel două tipuri de ingrediente, uscate și lichide, se masează foarte bine bucățile de pui. Se lasă puiul la frigider pentru 8 ore. Așezăm bucățile de pui pe o tavă...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Zamfira in CiorbeSpălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert. Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este...Citeste continuarea
Desert prajitura Trio cu zmeura
Postat de: ancutsa in PrajituriSosul de zmeură: se fierb pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi se pasează cu blenderul...Citeste continuarea
Desert chec pufos cu model
Postat de: Zamfira in PrajituriBatem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă. Omogenizăm foarte...Citeste continuarea