Desert mere in foitaj

de lucy2002 in Dulciuri, 8 Dec 2019 | 2585 vizualizari

 

Un desert rapid, simplu, delicios si aromat!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foitaj din comert
  • 6-8 mere
  • miez de nuca
  • stafide
  • un plic de zahar vanilat
  • scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere in foitaj:

Lasam foaia de foitaj la decongelat.

Merele se spala, se curata si se scoate cotorul.

Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata.

Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem.  Cu aceste fasii se imbraca marul de jur imprejur. Umplem merele cu amestecul de nuca , stafide, scortisoara si zahar vanilat iar deasupra sigilam marul cu un patrat din foitaj. procedam asa cu toate merele. La sfarsit la ungem cu ou batut, presaram cu putin zahar brun si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 190grade pentru 35-40 minute pana s-au rumenit frumos.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foitaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

Rocsi 1

09.12.2019, 21:58

Este un desert ce imi place foarte mult!

Geanina87 1

11.12.2019, 13:39

lucy2002 1

11.12.2019, 21:45

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de mere, reteta gustoasa si aromata