A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de dovlecel

Postat de: cristina1985 in Ciorbe

Se toaca ardeiul in cubulete mici si se caleste in ulei, impreuna cu ceapa intreaga. Se adauga turmericul si sare. Se toarna apa, cat sa rezulte doua portii (puteti sa mai  adagati, in cazul...Citeste continuarea

Omleta cu masline, sir afumat si rosii

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat spuma. Sarati. Adaugati smantana si faina si omogenizati amestecul. Se taie rosia  bucati si se soteaza usor in tigaia cu ulei . Turnati amestecul de...Citeste continuarea

Salata asortata

Postat de: claudiaO in Muraturi

Spalam legumele, curatam de coaja morcovii si telina, iar gogosarii de seminte. Taiem legumele in bucatele mici - 1-2 cm, iar morcovii rondele nu prea groase. Amestecam toate legumele tocate...Citeste continuarea

Sarmale rasucite - ca la rusi

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Varza se pune la congelat timp de 24 ore. Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala  Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de mure si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Albusurile le mixati spuma, apoi incorporati zaharul treptat, mixand continuu pana se topeste. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu sarea si uleiul. Le adaugati peste albusuri, mixati...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....Citeste continuarea

Desert cremsnit

Postat de: claudiaO in Prajituri

Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe...Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa,...Citeste continuarea

Desert guguluf (chec) cu alune de...

Postat de: alinutza2018 in Prajituri

Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga uleiul in fir subtire. Faina se amesteca cu praful de copt si alunele, apoi se adauga la oua, alternand cu iaurtul. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...Citeste continuarea

Tarta aperitiv, cu branzeturi si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri cu carne

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se...Citeste continuarea

Piept de porc fiert in bere

Postat de: oanapl in Porc

Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala prunele si se scot samburii. Se lasa deoparte. Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi iaurtul,...Citeste continuarea

Piept de curcan in sos de mustar

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....Citeste continuarea

Ardei pentru umplut, la congelator

Postat de: vasimur in Conserve

Punem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe....Citeste continuarea

File de salau pane

Postat de: lucy2002 in Salau

Fileul de peste se trece printr-un jet de apa, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine, presaram condimente pentru peste si-l lasam 5-7 minute sa se imprieteneasca cu condimentele ;)...Citeste continuarea

Salata de conopida cu morcovi si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu morcovii curatati si taiati in felii. Scurgeti conopida  de lichid si se clatiti cu apa rece. Tocati-le marunt....Citeste continuarea

Desert negresa cu nuci si crema...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat se mixează untul cu 150 de grame de zahăr tos. Apoi se adaugă cele două linguri de cacao și nuca măcinată. Se încorporează cele două ouă întregi și se adaugă...Citeste continuarea

Bors de curcan

Postat de: lucy2002 in Curcan

Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem....Citeste continuarea

Supa de vita cu taitei la...

Postat de: gaby_d in Multicooking

Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express  cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Spalam carnea. o taiem in doua bucati mari si o punem in vasul aparatului. Turnam 3 litri de...Citeste continuarea

Shaorma de casa

Postat de: ancutsa in Pui

  Se pârlesc și se spală copanele de pui, apoi se așază într-o tavă cu ulei, apa si sare, după gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund bine...Citeste continuarea

Chiftelute umplute cu cascaval la...

Postat de: miha in Multicooking

Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ou, patrunjel verde tocat, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite am impartit compozitia in 14 bile...Citeste continuarea

Gem de prune la Multicooker...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Se pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun...Citeste continuarea

Aperitiv melcisori din foitaj cu...

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Dupa ce s-a dezghetat foitajul, il desfacem cu grija si-l intindem, dar nu foarte mult, deasupra razuim telemeaua in strat generos dupa care rulam foaia si o taiem de un deget grosime, formand...Citeste continuarea

Placinta cu carne

Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carne

Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine. Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si rosii

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop...Citeste continuarea

Desert fursecuri sah

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Într-un bol înalt se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, indulcitorul, uleiul și praful de copt, omogenizând....Citeste continuarea

Ostropel de pui cu orez si morcovi

Postat de: ancutsa in Pui

Pentru ostropel: se pârlesc copănelele, se spală și se prăjesc într-o cratiță încăpătoare, în care am pus aprox 40 ml ulei. Se sărează, după gust, iar când...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de porc si ciuperci

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se curăță ciupercile, se spală...Citeste continuarea

Piept de rata cu mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece si apoi se tamponeaza cu servet de hartie sa fie absorbita umiditatea. Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti....Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu varza rosie

Postat de: Bucataras in Porc

Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul. Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia.  Spala...Citeste continuarea

Desert cornulete cu dulceata de gutui

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Din ingredientele pentru cornulete, se framanta un aluat (din aluatul framantat pentru placinta de mere a ramas un guguloi) care se intinde pe masa infainata. Se taie in niste patrate, pe care se...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si scortisoara

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Incepem cu merele, pe care le dam pe razatoarea mare, dupa ce le-am spalat. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, romul si scortisoara si amestecam. Lasam deoparte sa lase putin sirop. Faina o...Citeste continuarea

Ciorba de praz, cu legume si paste

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Aperitiv cu legume si piept de pui

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când...Citeste continuarea

Desert la pahar cu crema caramel

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat....Citeste continuarea

Peste la tigaie, cu garnitura de...

Postat de: ancutsa in Peste

  Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un...Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe - Bucuria...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Merele le speli și le dai prin razatoarea mare, apoi le călești intr-o lingură de ulei. Adaugi 3 lg de zahăr, 1 lgț de scorțișoară și grisul, apoi omogenizezi. Prunele le speli și le...Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati. Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit....Citeste continuarea

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si afine

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, adaugam 3 linguri de zahar si miscam tava pentru a se lipi zaharul de peretii tavii, asezam jumatatile de prune si afinile. Separam albusurile de...Citeste continuarea

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute) Fulgi de porumb i-am maruntit la...Citeste continuarea

Pui crispy, cu piure cremos de cartofi

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm. Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper,...Citeste continuarea

Aperitiv cu ton

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se scurge bine conserva de ulei. Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari. Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta. Se adauga cascavalul si tonul...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Amestecăm bine laptele cu ouăle. Punem făina și omogenizăm cu ajutorul unui tel.Punem toate celelalte ingrediente (condimentele și cele două tipuri de sosuri).Spălăm și tăiem pieptul de...Citeste continuarea

Vinete si dovlecei umpluti in sos...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri cu carne

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...Citeste continuarea

Desert crema de ciocolata, la pahar

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte. Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se...Citeste continuarea

Mamaliga cu branza, carnati si oua...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la...Citeste continuarea

Orez cu ardei si rosii la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece 30 minute. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se pune uleiul si legumele tocate....Citeste continuarea

Macrou pane in malai

Postat de: MotanLaOale in Peste

Macroul se curata si se spala bine. Eu am taiat si capetele. Se presara pe toate partile si in interior sare si se lasa la frigider 30 minute sa intre sarea.   Faina si malaiul se pun...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]