Desert placinta cu mere Sarlatanca

de Ksenya in Prajituri, 6 Ian 2020 | 7853 vizualizari

 

O placinta cu mere usor de facut . Foarte vestita in tarile CSI.
Denumirea ei  nu va pot spune cu exactitate de unde provine ,dar va pot spune ca acest desert cucereste si pe cei mai pretentiosi si mofturosi .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 pahare faina (250 gr paharul)
  • 150 gr unt topit
  • 1 pahar zahar (250 gr paharul)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4-5 mere acre gen Simirenko
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru ornat
  • un varf cutit nucsoara
  • un varf cutit sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere Sarlatanca:

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri.

Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul.

Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si continuam la viteza mica sa incorporam faina. Va rezulta o compozitie ca o smantana groasa.

Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt.

Adaugam un polonic din aluat, adaugam o parte din mere, apoi iarasi aluat, apoi iarasi mere, ultimul strat va fi cel de aluat.

Dam tava la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 45 minute -o ora, depinde de cuptor.

Scoatem tava din cuptor si placinta din tava.

Lasam sa se raceasca putin.

Pudram cu zahar pudra.

Placinta e gata !

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Placinta este mai buna a 2a zi.

2

Cautati merele sa fie acre, gen cele dietetice, soiuri romanesti, Patul, Romus 5 sau Granny Smith

3

Scortisoara puteti adauga mai mult sau mai putin dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere Sarlatanca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas