A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Piperchi targasiti mancare...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de legume

Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari. Topeste untul intr-o tigaie si...Citeste continuarea

Piept de pui invelit in cascaval,...

Postat de: RODIMUR in Pui

Mai întâi se pregătesc cartofii. Fie se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare, fie se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și...Citeste continuarea

Chiftelute din carne la cuptor

Postat de: lucy2002 in Porc

Carnea se da prin masina de tocat, peste ea se adauga: cartofii dati pe razatoarea mica, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, prazul tocat marunt, sarea...Citeste continuarea

Macrou cu lamaie gatit la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Pentru ca am gasit macrou deja curatat a fost simplu, doar l-am spalat si l-am portionat in rondele, am presarat sare si piper. Am pus uleiul in vasul slow cooker-ului Crock-Pot ,  am...Citeste continuarea

Fasole cu carnati la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. In vasul slow cooker Crock-Pot , punem uleiul siceapa curatata si tocata marunt. Se pun morcovul curatat si taiat...Citeste continuarea

Minestrone la Multicooker Crock-Pot...

Postat de: mitinita in Multicooking

Fasolea se pune peste noapte la inmuiat. Se pune fasolea cu 1 l de apa in recipientul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune . Se inchide etans capacul si supapa de abur....Citeste continuarea

Desert cirighele

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut....Citeste continuarea

Desert branzoici sau Boti

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina...Citeste continuarea

Dulceata de pere tomnatice la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am curatat perele de coaja si de partile vatamate prin busire, apoi am taiat in cubulete marunte. Le-am amestecat bine cu zaharul si le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock-Pot , am setat...Citeste continuarea

Bors de fasole alba uscata, cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea se alege, cu o zi înainte, se spală și se pune la înmuiat, cu apă rece. A doua zi, se aruncă apa în care s-a înmuiat fasolea, se adaugă altă apă și se dă...Citeste continuarea

Desert chec pufos cu cacao

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma....Citeste continuarea

Dovlecei umpluti gatiti la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar...Citeste continuarea

Tortilla cu bacon la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron batem ouale spuma cu sare si piper. In vasul slow cooker-ului Crock Pot se...Citeste continuarea

Desert rulada cu smochine si unt de...

Postat de: costi7hector in Prajituri

Se pregateste blatul pentru rulada astfel: Se sparg ouale in vasul robotului, se adauga apa si se amesteca cca.1 minut, la viteza maxima. Se adauga zaharul si se amesteca pentru inca 3 minute....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si stafide

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Curatam merele de coaja, le taiem cubulete si presaram pe ele doua linguri de zahar si scortisoara dupa care amestecam totul cu stafidele. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana cresc in...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Prunele se spală, se scurg de apă și se taie în jumătăți, aruncându-se sâmburii. Untul se feliază și se pune pe fundul tăvii de copt. Se toarnă peste unt zahărul...Citeste continuarea

Desert galuste cu prune

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe...Citeste continuarea

Vinete picante la borcan in stil...

Postat de: Ksenya in Conserve

Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min. Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul...Citeste continuarea

Desert prajitura Inima cu alune de...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă...Citeste continuarea

Melcisori cu carne si sos cu...

Postat de: ancutsa in Paste

  Se pun pastele la fiert intr-o oala cu un litru de apa, o lingurita rasa cu sare si o lingura de ulei si se preincalzeste cuptorul. Se caleste carnea tocata intr-o tigaie cu putin...Citeste continuarea

Dulceata de prune la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Prunele fara samburi se taie in opt si se pun in vasul slow cookerului Crock-Pot . Deasupra se pune zaharul, zeama de lamaie si batoanele de scortisoara. Se amesteca bine si se lasa 15-20...Citeste continuarea

Lamai confiate

Postat de: ctlina in Conserve

Puneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa. Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor. Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet. Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si...Citeste continuarea

Mancarica de carne de vita cu...

Postat de: ctlina in Vita

Taiati carnea bucati. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati si taiati bucati morcovii. Intr-o oala incalziti 3 linguri de ulei de masline. Puneti carnea si colorati-o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese

Postat de: ctlina in Prajituri

Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si...Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu pasta de...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Curatati si tocati marunt usturoiul. Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques daca sunt proaspete. Daca sunt congelate, lasati-le sa decongeleze. Uscati-le cu un prosop...Citeste continuarea

Pere la cuptor umplute cu branza...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati perele, taiati-le in 2 si scoateti cotorul cu samburi din mijlocul lor. Amestecati branza Roquefort cu nucile curatate si maruntite. Umpleti 2...Citeste continuarea

Ghebe la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Iar treaba cea mai nasola si migaloasa am facut-o eu, ca pe cioroi il doare la basca, el sta in priza si cam atat.....Se curata de impuritati ghebele si se spala bine, cat timp le curatam bagam in...Citeste continuarea

Desert chec cu mere si nuci

Postat de: Bucataras in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt.   Toaca miezul de nuca cu un...Citeste continuarea

Ciorba de coaste afumate la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

O mare parte din treaba, aia mai usoara, o face slow cookerul Crock-Pot , adica ii dai mura-n gura toate ingredientele si el le imprieteneste, usurel, cu bagare de seama, lundu-i ceva vreme,...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi si ceapa...

Postat de: gurita_ta2005 in Slow Cooker

Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu ceapa si se pun in vasul slow cooker-ului Crock-Pot . Se acopera cu apa, se pun condimente, se...Citeste continuarea

Desert strudel cu visine

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Visinele se lasa la temperatura camerei, pana se dezgheata. Apoi le amestecati cu zaharul si le fierbeti 5 minute,pana isi lasa zeama. In acest moment, amestecati amidonul cu putina apa si turnati...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne de pui la...

Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui si o calim impreuna cu ceapa cateva minute. Peste carne se adauga coditile de ciuperci...Citeste continuarea

Mancare de praz cu limba si masline

Postat de: madi_marin in Porc

Limba se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma de câte ori e nevoie. Se lasă să fiarbă cca.1 ora şi jumătate, adăugând apă când scade. Se scoate la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu unt de arahide...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un bol adaugam: untul cu grasime de 82%, untul de arahide, zaharul si cu un mixer amestecam totul pana devine un amestec cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam in continuare,...Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf...Citeste continuarea

Shake cu avocado si banana

Postat de: ctlina in Love Smoothies

Curatati banana si avocado-ul si puneti-le in mixer taiate bucati. Adaugati laptele si mierea. Mixati. Dati la rece 1 ora. Varsati in pahare sau verine si decorati cu lamaie verde,...Citeste continuarea

Varza la borcan ca-n El Salvador

Postat de: ctlina in Conserve

Sterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui. Dati pe razatoare morcovii si varza. Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare....Citeste continuarea

Carne de vita inabusita reteta...

Postat de: ctlina in Vita

Cum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de...Citeste continuarea

Verine cu pere si mascarpone

Postat de: ctlina in Dulciuri

Spalati perele. Curatati-le de piele si de samburi ( am pastrat varful perelor pentru decorul final) si taiati-le cubulete. Separati galbenusul de albus. Bateti albusul spuma....Citeste continuarea

Cocosel cu andive la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

Curatati si tocati marunt usturoiul. Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul. Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Se...Citeste continuarea

Desert tarta exotica

Postat de: ladydi in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua si amidonul. Separam albusurile si le batem impreuna cu zaharul pana devin spuma.  Adaugam galbenusurile, apa si esenta de vanilie peste...Citeste continuarea

Desert tarta cu prune

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Din: făină, unt, sare, zahăr, vanilie și ou se face un aluat fraged pentru tarte. După ce se încorporează toate ingredientele, iar aluatul este elastic, omogen și nelipicios se pune...Citeste continuarea

Tocana de ardei copti cu galuste...

Postat de: merisor67 in Multicooking

Coacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Cât timp se scurg ardeii, ne ocupăm de găluștele bavareze. Tăiem bagheta de pâine în cuburi mici pe care le...Citeste continuarea

Sarmale pregatite la Multicooker...

Postat de: diaconta in Multicooking

Frunzele de varza le-am oparit în apa cu putina sare, crenguta de cimbru si mararul uscat. Am taiat cotoarele frunzelor, dar le-am pastrat pentru a le pune pe fundul oalei, înainte...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu afumaturi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Desert muffins cu prune

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se spală prunele, se șterg de apă și se despică atent, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită ca să se scoată sâmburii. Se amestecă ingredientele solide: făina, praful de...Citeste continuarea

Gogosari marinati, cu prune si...

Postat de: mihaelar63 in Conserve

 Conopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece  cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa...Citeste continuarea

Sandwich cu bacon

Postat de: Meea in Sandvisuri

Batem ouăle și le condimentăm. Tăiem feliile de pâine pe jumătate. Înmuiem pâinea în ouă și apoi punem feliile de pâine la prăjit.Prăjim baconul....Citeste continuarea

Pulled pork la Multicooker Crock...

Postat de: mitinita in Multicooking

Carnea de porc se taie in patru bucati de marime egala. Zaharul brun, sarea, boiaua dulce si afumata, pudra de usturoi si chimenul se amesteca. Bucatile de carne se dau prin amestecul de...Citeste continuarea