Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu piscoturi de...
Postat de: merisor67 in PrajituriPregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere Sarlatanca
Postat de: Ksenya in PrajituriMerele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si...Citeste continuarea
Pasta de curcan si ciuperci
Postat de: ladydi in SalatePunem carnea de curcan la fiert in apa cu sare.Cand este fiarta, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca. Spalam ciupercile, incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ciupercile. Lasam...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu unt de arahide
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-un bol adaugam: untul de arahide, zaharul, praful de sare si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam untul cu grasime de 82% mixam, oul, iaurtul, vanilia si mixam in continuare, iar la final...Citeste continuarea
Desert batoane de ciocolata, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe albe. Se face un sirop bine legat, care să cadă...Citeste continuarea
Piftie de pui si curcan
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneSpalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: trifadalia in DulciuriAlbusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt si o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si cafea
Postat de: sufletista in PrajituriMixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus....Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si lamaie
Postat de: eumimi in PrajituriMixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele....Citeste continuarea
Aspic cu carne de porc
Postat de: eumimi in PorcPunem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine. Fierbem morcovii...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde, cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cocos si ananas
Postat de: sufletista in PrajituriBlat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie,...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de portocale...
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blat: Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte. Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse straciatella,...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul maro 1 si 2: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...Citeste continuarea
Desert Indiene
Postat de: sufletista in DulciuriCojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...Citeste continuarea
Salata de icre cu ceapa
Postat de: AdrianUdrea in SalateMai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele. Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta...Citeste continuarea
Desert cozonac Babka
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita...Citeste continuarea
Desert braduleti din turta dulce
Postat de: andy_cml_93 in DulciuriCuptorul se incalzeste la 200 grade C. Untul se topeste cu zaharul si sarea. Se adauga ouale si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Dupa framatarea...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: lucy2002 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...Citeste continuarea
Desert prajitura Fanta
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti
Postat de: ancutsa in DulciuriSe rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriCiocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca. Se cern 300 g de faina intr-un castron...Citeste continuarea
Desert macarons in cuptor pe gaz
Postat de: Criss in PrajituriAlbusurile cantarite, se pun intr-un bol curat si degresat si se bat impreuna cu praful de sare. Treptat se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si...Citeste continuarea
Somon la cuptor cu legume sote si...
Postat de: momo121 in SomonPentru inceput incalzim cuptorul la 200°C. Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu...Citeste continuarea
Aperitiv tort Mozzarella
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de...Citeste continuarea
Desert fursecuri Linzer
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol puneti untul moale, impreuna cu zaharul pudra si le mixati putin. Adaugati galbenusurile, sarea, vanilia si mixati sa se incorporaze. Puneti migdalele macinate si amestecati. Cerneti...Citeste continuarea
Tartine pentru copii pretentiosi
Postat de: violeta30 in Mancare copiiPeștele fără oase și piele se dă la robot până devine o pastă cremoasă. Adăugăm untul și amestecăm bine. Dăm la rece 10 minute pentru că în faza asta e prea moale de la...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu mere
Postat de: caroline in DulciuriPunem ouale intr-un bol si mixam cu ajutorul mixerului. Adaugam zaharul si mixam in continuare .Punem si untul si mixam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam...Citeste continuarea
Desert tort Oreo
Postat de: momo121 in TorturiOuale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem...Citeste continuarea
Desert fursecuri crapate cu nuca -...
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna. Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam. In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si...Citeste continuarea
Desert prajitura Coca-Cola
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana,devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa.In continuare adaugam...Citeste continuarea
Desert fursecuri pentru Mos Craciun
Postat de: momo121 in DulciuriAmestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins. Impartim...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi cu...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...Citeste continuarea
Desert tort cu struguri
Postat de: sufletista in TorturiMixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire si mixam pana ce...Citeste continuarea
Apertitiv saleuri de casa (2)
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se...Citeste continuarea
Desert tort profiterol
Postat de: momo121 in TorturiPentru inceput pregatim cojile de profiterol: Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri si...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....Citeste continuarea
Desert biscuiti cu ciocolata si...
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea
Pizarai sau pitarai sau colacei de...
Postat de: ioana_lupu in PiineIntr-un castron se pun aprox 500 g faina, se face o groapa si se pune aici drojdia amestecata cu apa calduta si cu zaharul. Se lasa la dospit la loc cald, pana face bule deasupra (15-20 min). Dupa...Citeste continuarea
Desert cornete cu crema de vanilie
Postat de: panacris in DulciuriFoietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri...Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam...Citeste continuarea
Sos de caramel
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele. Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti intai blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de...Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu branza, avocado...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriFructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...Citeste continuarea
Irish coffee
Postat de: dantes in CocktailIntr-un pahar mediu, amestecați o măsură de Irish whiskey, un cub de zahăr brun și 3 măsuri de cafea fierbinte neagră. Apoi adăugați o linguriță sau două de frișcă...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sfecla rosie
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea
Desert Macarons si 7 ani de Bucataras
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea...Citeste continuarea
Desert tort cu trei feluri de...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de...Citeste continuarea
Reteta nr. 550 - Tort Vasile...
Postat de: ancutsa in TorturiOrnamentele de ciocolată albă: Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se...Citeste continuarea
Dulceata de mandarine cu whisky,...
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore. Se pune pe foc o crăticioară cu...Citeste continuarea