Talmes-balmes

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2020 | 9099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 3 pahare malai
  • 11 pahare apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura
  • 450 g branza telemea de oaie
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • cascaval ras pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Talmes-balmes:

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Ouale se fierb, se curata si se taie marunt.

Intr-un castron se amesteca ouale fierte cu branza rasa si smantana.

Intr-un vas mai mare se pune jumatate din mamaliga moale.

Se pune amestecul de branza si deasupra restul de mamaliga.

Se amesteca bine si este gata.

Se serveste calda si se orneaza farfuria cu cascaval ras.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Talmes-balmes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macaroane uriase umplute