Melanzane caprese - vinete caprese

de mihaelar63 in Salate, 1 Apr 2020 | 3169 vizualizari

 

 Reteta am  preluat-o de la italieni. Se pot folosi si vinete la grill. Pentru un plus de consistenta am folosit varianta celor impanate. Am preparat vinetele la cuptor, ocolind traditionala si paguboasa lor prajire in baie de ulei.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici
  • 2 rosii mari
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 8 linguri pesmet
  • ulei pentru pulverizat
  • mozzarella di bufala-mozzarela cremosa din lapte de bivolita
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane caprese - vinete caprese:

  1. Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc.
  2. Feliati rondele vinetele si le sarati.
  3. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare.
  4. Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si pesmet.
  5. Asezati rondelele impanate in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Pulverizati putin ulei peste vinete si le dati la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca.
  7. Spalati, curatati si feliati rosiile.
  8. Serviti feliile de vinete intercalate cu cele de rosii alaturi de mozzarella si busuioc verde proaspat.
  9. Presarati daca doriti pe deasupra piper negru macinat.

Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare. Acest truc si explicatia, l-am luat de la chef Jamie Oliver.Stiam ca este indicat acest mod de curatare al vinetelor pentru prajire, dar nu si de ce. Recent am aflat ,, adevarul " :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane caprese - vinete caprese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf