Batoane crocante, cu spanac

de RODIMUR in Mancaruri de post, 27 Mar 2020 | 5437 vizualizari

 

Am făcut adeseori astfel de batoane crocante, cu diferite umpluturi, sărate, sau dulci, de obicei cu aluat de foietaj, dar cum nu am găsit acest produs în magazine, am folosit foi de plăcintă.
Au ieșit foarte bune, destul de repede, mai ales după ce am preparat umplutura de spanac, cea care necesită mai mult timp. 
Din ingredientele de mai jos am făcut 15 batoane (tot atâtea câte foi de plăcintă erau în pachet), câte 3 bucăți/porție.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de plăcintă (400 grame)
  • ulei de floarea soarelui (pentru uns foile)
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame de spanac proaspăt
  • 2 cepe galbene, medii
  • 6 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 pahar cu apă
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane crocante, cu spanac:

Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei de floarea soarelui, la foc mic.

Se taie grosier spanacul scurs de apă și se adaugă în cratița în care s-au călit cepele și usturoiul. Se diminuează focul, se adaugă un pahar de apă și se lasă spanacul la călit, odată cu celelalte legume, până ce scade și nu mai este apos.

Se condimentează spanacul preparat, după gust, cu sare și piper.

Se desfac foile de plăcintă, se ia câte una, care se pliază și se taie în două bucăți egale. Se unge cu ulei o jumătate de foaie de plăcintă, se suprapune cealaltă jumătate de foaie, se unge și aceasta cu ulei, după care se pun 2-3 lingurițe de umplutură de spanac. Se rulează foile de plăcintă, fără a ”strânge” umplutura la interior, se pune batonul în tava prevăzută cu hârtie de copt și se unge cu ulei.

Se procedează la fel, până ce se epuizează toate foile de plăcintă.

Se dă tava cu batoane la cuptor, la foc mediu. Când batoanele se rumenesc frumos, se scoate tava din cuptor și se pot servi calde, sau mai târziu, când se răcesc.

TIPS-URI

1

Spălați foarte bine spanacul, în 4-5 ape, ca să nu mai rămână firișoare de pământ, sau nisip.

2

Când căliți spanacul, adăugați un pahar de apă, ca să scadă ușor, fără să se prindă de fundul vasului.

3

Amestecați umplutura de spanac, mai ales spre sfârșitul preparării, ca să nu se prindă de fundul vasului.

4

Umplutura de spanac trebuie să fie bine scăzută, nu apoasă.

5

La nevoie, puteți lega umplutura, spre sfârșitul preparării, cu o lingură de amidon alimentar dizolvată în 2-3 linguri de apă.

6

Trebuie să ungeți cu ulei fiecare foaie de plăcintă și la sfârșit, batoanele pe care le puneți în tava de copt, pentru că în caz contrar, aluatul s-ar putea usca.

7

Batoanele pot fi unse cu ou, dacă nu le preparați de post.

8

Foile pot fi unse cu unt topit, dacă nu preparați batoanele pentru post.

9

Coaceți batoanele la foc mediu, ca să se pătrundă, să nu rămână crude la interior și să se rumenească frumos.

10

Puteți umple batoanele cu alte umpluturi, sărate, sau dulci, iar foile de plăcintă pot fi înlocuite cu aluat de foietaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane crocante, cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

01.04.2020, 11:22

Mulțumesc frumos, Dantes!

mirela0911 1

07.04.2020, 10:50

Un baton asa servi!

RODIMUR 1

07.04.2020, 11:31

Desigur, Mirela, când voi face din nou, pentru că s-au terminat de vreo două săptămâni... Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post cu spanac si orez