Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ardei iuti umpluti cu branza la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-o oala punem apa cu otet si condimente dupa gust. Curatam ardeii de cotoare si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si fierbem 3 min. Scoatem ardeii in apa rece cu gheata,...Citeste continuarea
Ardei iuti umpluti cu ton
Postat de: sufletista in PesteIntr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam...Citeste continuarea
Desert fursecuri 3 2 1
Postat de: antici_gabytza in DulciuriMixez untul cu untura si zaharul pudra. Dupa ce le-am mixat bine, adaugam oul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam faina si amestecam aluatul cu mana pana iese un aluat mai lipicios. Il...Citeste continuarea
Cocktail de pere
Postat de: antici_gabytza in BauturiSpalam bine perele. Le taiem in bucati cu tot cu coaja. Pregatim o oala mai micuta adaugam bucatile de pere si coaja de portocala spalata bine. Punem apa peste ele si dam la fiert. Din...Citeste continuarea
Desert tort cu clatite si piscoturi
Postat de: antici_gabytza in TorturiPregatim mai intai siropul-punem la fiert apa cu lingurile de capuccino, lasam sa fiarba un clocot dupa care adaugam zaharul, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca. Mixam frisca...Citeste continuarea
Desert tort cu glazura oglinda de...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se încinge cuptorul. Se separă ouăle. Se dă untul rece pe răzătoare, se adaugă gălbenușurile, un praf de sare și îndulcitorul,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nutella si nuca
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un bol Nutella si untul moale. Amestecam bine aceste doua ingrediente. Separat mixam ouale cu zaharul pana ce devin de culoare deschisa si si-au marit volumul. Adaugam crema de...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu aluat oparit...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe incalzesc 150 ml lapte si se pune 1 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine apoi se acopera si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se face o adancitura in...Citeste continuarea
Ficatei in sos de ceapa
Postat de: mirela0911 in FicatSe tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi,...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...Citeste continuarea
Desert tort cifra
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine. Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat. se...Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: anne_lesko in DulciuriSe amesteca ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Se intinde si se decupeaza un cerc care se imparte in bucati egale, in functie de cat de mare doriti sa fie cornuletele. Se umple...Citeste continuarea
Salata de paste cu feta si ardei
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le amestecam din cand in cand pentru a evita ca acestea sa se lipeasca intre ele. Cand pastele au fiert,...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Postat de: lucy2002 in CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Scarita o spalam bine cu apa calda. Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita...Citeste continuarea
Desert pancakes in 5 minute
Postat de: caroline in DulciuriPentru a realiza aceste pancakes este nevoie de ingrediente si un borcan ...si gata aluatul :) Punem intr-un borcan faina, zaharul, un varf de sare, praful de copt si amestecam. Apoi...Citeste continuarea
Paine la tava
Postat de: lucy2002 in PiineSe cerne faina intr-un bol mare. Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut...Citeste continuarea
Supa de rosii, cu omleta
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza si chimen
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriPunem drojdia la activat cu un praf de zahar. Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de...Citeste continuarea
Paste carbonara
Postat de: sufletista in PastePastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...Citeste continuarea
Desert tort cu macha, mousse de...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam....Citeste continuarea
Chiftele in sos de rosii cu...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa...Citeste continuarea
Salata Mozzarella
Postat de: RODIMUR in SalateOuăle se fierb tari și când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se feliază. Se prepară dressing-ul din: ulei de măsline, oțet balsamic (sau zeamă de...Citeste continuarea
Bautura cu aroma de turta dulce
Postat de: ancutsa in BauturiPentru decorațiunile de ciocolată, se topesc cele două feluri de ciocolată, în castronele diferite, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se desenează cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu nuca si crema...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se...Citeste continuarea
Pasta de ton
Postat de: sufletista in PestePestele il scurgem bine de ulei intr-o sita. Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa). Cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi din albusuri
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am...Citeste continuarea
Mancare de ardei copti
Postat de: sufletista in Mancaruri de postCeapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit pana ce devine transparenta, adaugam faina si amestecam pana ce se incorporeaza. Adaugam supa de pui sau apa, amestecam bine, adaugam ardeii...Citeste continuarea
Desert tort spirala cu jeleu de...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se...Citeste continuarea
Shakshuka cu chiftele
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust. Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu jeleu kaki
Postat de: sufletista in TorturiPregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara pe margine. Intr-un bol amestecam pudra de biscuiti cu untul si amestecam pana ce se omogenizeaza...Citeste continuarea
Desert cornulete tigareta
Postat de: sufletista in DulciuriFaina o framantam cu untura rece pana obtinem o compozite sfaramicioasa, facem o adancitura, adaugam galbenusurile batute cu sare, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie data prin...Citeste continuarea
Desert rulouri cu crema de vanilie
Postat de: sufletista in DulciuriFoietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min...Citeste continuarea
Salata de ton, rucola, kaki si rodie
Postat de: ladydi in SalateCuratam rodia si punem semintele la scurs. Curatam si tocam fructul de kaki cubulete. Tocam ceapa si ardeiul. Intr-un castron amestecam toate ingredientele, adaugam iaurtul si maioneza. Potrivim...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu pate de rata
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriOuale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem...Citeste continuarea
Desert chec cu fructe confiate si nuci
Postat de: sufletista in PrajituriUntul moale il mixam cu 150 g zahar pana ce devine spumos. Adaugam pe rand galbenusurle, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, coaja de portocala, adaugam peste unt si...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa...Citeste continuarea
Desert cornulete de zapada
Postat de: sufletista in DulciuriAluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos. Adaugam...Citeste continuarea
Desert ecleruri-inel cu crema de...
Postat de: ancutsa in PrajituriEclerurile-inel: Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la...Citeste continuarea
Paste cu creveti in sos alb si vin
Postat de: trifadalia in PennePentru inceput se pune apa cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema fina de nuca
Postat de: trifadalia in PrajituriSe pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana se inchide la culoare. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu mascarpone
Postat de: caroline in DulciuriPentru aceasta reteta este necesar ca mascarpone sa fie scos de la frigider 30 minute inainte de a fi preparati biscuitii. Intr-un bol punem faina, galbenusurile si zaharul si amestecam bine...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana. La inceput veti...Citeste continuarea
Pate de somon
Postat de: Bunica in SomonPentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara. Tocam mararul si patrunjelul marunt. Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul...Citeste continuarea
Desert tort cu morcovi si nuca
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le...Citeste continuarea
Desert chec marmorat
Postat de: caroline in PrajituriIntr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare. Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa. Adaugam in...Citeste continuarea
Desert tort clasic cu crema de...
Postat de: eumimi in TorturiMixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la...Citeste continuarea
Salata in straturi
Postat de: sufletista in SalateMaioneza facuta in casa am amestecat cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Slanina fiarta in moare
Postat de: sufletista in Mezel de casaSlanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam. Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul...Citeste continuarea
Lichior de cafea
Postat de: sufletista in BauturiIntr-o sticla adaugam cafeaua macinata, nessul, pastaia de vanilie despicata in 2, adaugam alcoolul (tuica), inchidem bine capacul, agitam bine sticla. Punem intr-un loc intunecos sticla timp...Citeste continuarea