Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de urzici cu piept de pui si...
Postat de: katty in CiorbePregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati si le spalam in mai multe ape. Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam...Citeste continuarea
Stiuca la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PesteFeliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid . Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt . Se sareaza pestele si se unge cu...Citeste continuarea
Burger de casa
Postat de: panacris in VitaCarnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate...Citeste continuarea
Crema cu sprot afumat si iaurt grecesc
Postat de: mihaelar63 in PesteArdeiul rosu s etaie marunt. Usturoiul se piseaza. Coditele de ceapa verde se taie rondele. Amestecati iaurtul cu sprotul din conserva impreuna cu legumele tocate....Citeste continuarea
File de salau pane cu sos de capere
Postat de: panacris in SalauPeștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul. Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut și iar...Citeste continuarea
Carne de vacuta cu cartofi si sos...
Postat de: mihaelar63 in VitaCuratati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt...Citeste continuarea
Sos de hrean
Postat de: mihaelar63 in SosuriUntul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita . Adaugati faina alba si amestecati . Se da focul la minim si se stinge cu smantana . Incorporati hreanul si...Citeste continuarea
Szekelygulyas- gulas secuiesc
Postat de: mihaelar63 in PorcCepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura . Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa . Semintele de chimen...Citeste continuarea
Ciorba de primavara cu zarzavat
Postat de: ancutsa in CiorbeSe curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt,...Citeste continuarea
Copanele de pui cu cartofi in sos...
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți. Se...Citeste continuarea
Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeVerzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite . Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate . Ardeii si prazul se taie cubulete...Citeste continuarea
Aperitiv inimioare de foietaj cu...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriAm folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de afine si...
Postat de: Trifoicupatrufoi in TorturiPentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita. Se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea
Mic dejun cald, cu ochiuri in...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu spanac, umplute...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSpanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat....Citeste continuarea
Smoothie de grapefruit, portocala...
Postat de: vasimur in Love SmoothiesCurățăm merele de coajă și cotor și le tăiem bucăți mai mici. Separăm pulpa de portocală, de sâmburi și de cojiță și o dăm prin mini blender (smoothie maker) împreună...Citeste continuarea
Desert tort cu blat umed si crema...
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide.Impartim compozitia in doua parti egale.Turnam jumatate din compozitie in tava...Citeste continuarea
Drob de caprioara in foaie de placinta
Postat de: katty in Mancaruri cu carneTaiem organele in bucati mai mici si le tinem 1/2 de ora in apa rece. Le fierbem putin, pana isi schimba culoarea si nu mai iese sange. Le lasam la racit, apoi le tragem prin masina de...Citeste continuarea
Ciorba de caprioara cu tarhon si...
Postat de: katty in CiorbeTinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune. Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede. In uleiul incins...Citeste continuarea
Desert tort cu creme de ciocolata...
Postat de: merisor67 in TorturiPreparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează,...Citeste continuarea
Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi
Postat de: panacris in PuiCarnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: panacris in LasagnaÎntr-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată,...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu lapte...
Postat de: panacris in TorturiBiscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul împreună cu dulceața. Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți,...Citeste continuarea
Flatbread cu branzeturi si rosii
Postat de: panacris in PizzaÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste pufoase
Postat de: panacris in SupeCarnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci...
Postat de: panacris in OaiePulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în...Citeste continuarea
Desert briose cu unt si ciocolata
Postat de: Geanina87 in DulciuriSe mixează zahărul cu untul moale (la temperatura camerei), după care se adaugă ouăle, mixând foarte bine după fiecare. Se pune si făina amestecată cu praful de copt si zahărul...Citeste continuarea
Piept de pui cu roșii și...
Postat de: merisor67 in PuiPresărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe...Citeste continuarea
Fasole cu carnaciori proaspeti la...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere deliciu
Postat de: VI in DulciuriFaina, sarea, praful de copt, untul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, vanilia, scortisoara, se amesteca bine, apoi adaugam laptele cate putin, pana se formeaza o crema. 2 mere se taie cubulete...Citeste continuarea
Paine cu faina de macinis grau...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul. Se continua cu fainurile si sarea . Setati masina de paine pe programul...Citeste continuarea
Desert tort cutie cadou
Postat de: ancutsa in TorturiMai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește...Citeste continuarea
Desert mini checuri rapide cu...
Postat de: ctlina in DulciuriTopiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W. Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie. Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul...Citeste continuarea
Supa de rosii cu mazare si carnat...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeIntr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine. Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna. Puneti mazarea si gatiti...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le en 2. Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Puneti-le la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si foi...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema. Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua...Citeste continuarea
Aperitiv minicroissante cu...
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele. Batem oul cu sare, piper, boia si...Citeste continuarea
Salata Movilita
Postat de: RODIMUR in SalateLegumele se curăță, se spală și se fierb la aburi, sau în mod obișnuit. Oul se fierbe tare și după ce se răcorește, se curăță de coajă. Când legumele au fiert, se...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: lucy2002 in PiineSe cerne faina intr-un bol. Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze. Cartofii...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat cu indulcitor
Postat de: lucy2002 in TorturiFructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare sau sita. Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece. Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea. Intr-o...Citeste continuarea
Pizza cu aluat maturat
Postat de: lucy2002 in PizzaDrojdia se dizolva in apa calduta si zahar. Faina se cerne intr-un bol. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am...Citeste continuarea
Fasole alba uscata, cu mini carnati...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore. După acest interval de...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu cartofi in aluat,...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar...Citeste continuarea
Iaurt de casa
Postat de: Bucataras in Mancare copiiPune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca. Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald....Citeste continuarea
Reteta de bors moldovenesc, cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbePreparare Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc dres cu bors de casa Carnea se fasonează, se taie cubulețe și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si Mars
Postat de: claudiaO in PrajituriUntul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand. Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi....Citeste continuarea
Desert prajitura cu albusuri si nuca
Postat de: alinutza2018 in PrajituriUntul se freaca spuma cu 80 g zahar. Se adauga faina amestecata cu cacaua si nuca. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (80 g) si se adauga la compozitia de mai sus, amestecand prin...Citeste continuarea
Desert prajitura Extrem de ciocolata
Postat de: ctlina in PrajituriTopiti ciocolata cu laptele la bain-marie. Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Frecati crema de mascarpone, adaugati...Citeste continuarea
Desert crema engleza cu lapte de cocos
Postat de: ctlina in DulciuriFrecati galbenusurile cu indulcitorul la robot timp de 8 minute. Puneti la incalzit smantana, laptele de cocos si vanilia. Turnati-le calde peste galbenusuri, continuand sa amestecati....Citeste continuarea
Mixt de frunze (endivia, frisee si...
Postat de: panacris in SalateCeapa roșie se curăță, se taie rondele mari. Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din...Citeste continuarea