Pulpe de pui la cuptor

de mirela0911 in Pui, 1 Mai 2020 | 5972 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui, intregi
  • 1 kg cartofi
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 30 ml ulei de masline
  • crengute de rozmarin, uscat
  • crengute de cimbru, uscat
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul.

Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi se amesteca. Se asaza frumos in tava.

Pulpele se spala bine, se sterg cu prosoape de hartie de surplusul de apa si se cresteaza de 3-4 ori. Se condimenteaza cu restul de condimente, se maseaza bine pulpele pentru a intra cat mai bine in carne apoi se asaza deasupra cartofilor.

Usturoiul se curata si se taie feliute mai groase si se presara peste cartofi si carne. Se asaza din loc in loc crengutele de rozmarin si cimbru, se toarna apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 si jumatate ora. Din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul format in tava.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi de salata preferata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu legume mexicane