Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de legume, dreasa cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Salata cu mini mozzarella si rosii...
Postat de: RODIMUR in SalateOuăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele. Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă. Se curăță ceapa, se spală și se feliază...Citeste continuarea
Desert prajitura tricolora
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam...Citeste continuarea
Chifle cu surprize
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul. Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se...Citeste continuarea
Desert chec cu iaurt, nuci si...
Postat de: mihaelar63 in PrajituriPregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei si apoi o tapetati cu faina. Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si...Citeste continuarea
Desert rulada Tiramisu
Postat de: RuxyRux in PrajituriCrema Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt si caise
Postat de: katty in PrajituriSeparam ouale. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, iaurtul si caisele deshidratate taiate cubulete mici....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent....Citeste continuarea
Desert prajitura 1 martie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAlbusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si...Citeste continuarea
Pui umplut
Postat de: katty in PuiSpalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior si il lasam la rece...Citeste continuarea
Friptura de vacuta cu cartofi...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei. Cartofii se coc la cuptor, se curata si...Citeste continuarea
Coaste de porc in bere cu cartofi
Postat de: katty in PorcPunem bucatile de coasta intr-un vas cu capac, adaugam sare, piper, cimbru si boia dulce/iute dupa gust. Masam putin carnea, apoi turnam bere cat sa acopere coastele. Punem capacul si dam vasul la...Citeste continuarea
Ciorba de bob
Postat de: katty in CiorbeIn jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi ceapa tocata fin,...Citeste continuarea
Tocanita de pipote si inimi cu...
Postat de: Bucataras in PuiSpala si curata bine pipotele si inimile. Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele. Condimenteaza cu sare, piper,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac, crema...
Postat de: lucy2002 in PrajituriIntr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul. Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de...Citeste continuarea
Desert tort Primavara -Minodora
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam...Citeste continuarea
Desert tort Toni
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....Citeste continuarea
Mancarica de ardei copti in sos de...
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeCeapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat)....Citeste continuarea
Ciorba cu stiuca si peste afumat
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeBucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin . Fierbeti stiuca timp 10 minute dupa ce da apa in clocot ....Citeste continuarea
Paine de casa cu faina semi si...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta. Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule . Se aduga pe rand faina ,...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta a la grec
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece. Daca este nevoie se spumeaza zeama. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri de casa cu bors,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină...Citeste continuarea
Creveti cu noodles de orez,...
Postat de: mihaelar63 in PasteLamaia se spala si se taie mai marunt impreuna cu tot cu coaja . Ceapaverde -partea alba si usturoiul se feliaza . Infierbantati apa pana ajunge la punctul de clocotire...Citeste continuarea
Salata de vinete cu praz, rosii si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc. Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi . Acest...Citeste continuarea
Pizza cu branzeturi, ciuperci si...
Postat de: ancutsa in PizzaSe curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte. Se...Citeste continuarea
Desert coronita Pavlova, cu frisca...
Postat de: RODIMUR in TorturiPentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vitel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie . Sotati legumele maruntite in...Citeste continuarea
Frigarui cu porc si legume
Postat de: ancutsa in PorcSe taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii...Citeste continuarea
Unt din mango cu seminte de chia...
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada...Citeste continuarea
Desert vafe crocante dulci ( reteta...
Postat de: ctlina in DulciuriUntul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid. Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să...Citeste continuarea
Biban la cuptor, cu lamai confiate
Postat de: ctlina in PesteIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de...Citeste continuarea
Supa de legume cu taietei
Postat de: cristinutanicolita in Supe/CiorbeLegumele se curata, se spală și se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb legumele se fac taietei. Intr-un castron se pune faina, ouale si un praf de sare. Se frământă...Citeste continuarea
Salata cu rucola, pere si gorgonzola
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate...Citeste continuarea
Desert tort cu bezea, frisca si...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul din bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Treptat, se adaugă...Citeste continuarea
Pizza Quattro Formaggi
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se...Citeste continuarea
Batoane de ovaz cu capsuni si...
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganIncalzeste cuptorul la 180 grade C. Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt. Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...Citeste continuarea
Mancare de spanac, cu carnati
Postat de: Reli_B in Mancaruri de legumeScoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete. Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: RODIMUR in PizzaMai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin,...Citeste continuarea
File de novac cu legume
Postat de: panacris in PestePrazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de...Citeste continuarea
Aperitiv fursecuri cu parmezan si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme...Citeste continuarea
Desert placinta rulata cu fructe de...
Postat de: panacris in DulciuriFructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează...Citeste continuarea
Tarta cu branzeturi, rosii si baby...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se...Citeste continuarea
Painici pufoase cu ciocolata, fara...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...Citeste continuarea
Desert guguluf cu branza si caise
Postat de: mihaelar63 in DulciuriPentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol . Folositi mixerul de mana . In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma . Se aduga...Citeste continuarea
Tortellini cu perisoare si sos...
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente,...Citeste continuarea
Aperitiv guguluf cu vegetale, pui...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,...Citeste continuarea
Taietei cu varza acra calita,...
Postat de: vasimur in PastePasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă...Citeste continuarea
Crap copt cu mujdei verde
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCrapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper Eu am lasat pestelele la rece...Citeste continuarea
Salata cu burata, mozzarella si rosii
Postat de: mihaelar63 in SalateBurata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate...Citeste continuarea
Snitele gratinate cu rosii, vinete...
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu...Citeste continuarea