Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata

de Andra_Constantinescu in Torturi, 12 Mai 2020 | 5498 vizualizari

 

De ziua de nastere a fiicei mele m-am gandit sa fac acest tort simplu, cu blat de vanilie si crema de ciocolata. 
Ciocolata mea, desi a fost cu lapte, mi s-a parut a fi amaruie, asa ca am mai adaugat un pic de zahar si niste esenta de rom pentru un plus de gust.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 230 g faina de tara
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom
  • Crema:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 800 ml frisca lichida indulcita
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Intre timp, se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga apa. Se lasa la fiert pana cand zaharul caramelizat se topeste si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, se pregateste crema.

Ciocolata se pune intr-o craticioara impreuna cu 500 ml frisca lichida. Se da la foc, amestecand continuu, pana cand ciocolata se topeste. Se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine. Dupa aceea, se mixeaza impreuna cu restul de frisca, zaharul pudra si esenta de rom.

Blatul se taie in trei. Se asaza o parte pe un platou si se insiropeaza. Se orneaza pe margini cu crema cu ajutorul unui posh, iar in mijloc se pune crema cu lingura si se niveleaza. Se procedeaza la fel si cu urmatoarele doua straturi de blat si crema. La final, tortul se poate decora cu diverse ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness si vanilie