Supa de pui
Postat de: gurita_ta2005 in SupeIntr-o oala cu apa punem pieptul de pui intreg si o ceapa. Separat dam pe razatoare legumele, le punem la calit cu putin ulei. Cand pieptul de pui e gata se scoate si se taie bucatele. Se adauga...Citeste continuarea
Supa de varza acra si carnati
Postat de: danakarin in SupeAm curatat si maruntit ceapa si zarzavatul, am taiat carnatii felii si am infierbantat un pic de ulei intr-o oala cat sa incapa tot ce aveam de gand sa bag in ea ! Am calit prima data ceapa, am...Citeste continuarea
Somon cu Skagenröra si cartofi natur
Postat de: danakarin in SomonSkagenröra se serveste de obicei langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”). Se poate unge si pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la...Citeste continuarea
Salata fructata de cus-cus cu citrice
Postat de: klausenburger in SalateCum se face? 1. Taie din pieptul de pui fileuri, pe care le bati usor cu un ciocan special de bucatarie; sareaza si pipereaza fileurile de piept de pui si prajeste-le pe grill, apoi...Citeste continuarea
Salata Boeuf
Postat de: MotanLaOale in SalateCarnea se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este fiarta se taie cubulete si se se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca...Citeste continuarea
Serviettenknödel- Galuste de paine...
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriTaiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim...Citeste continuarea
Salată de fructe în coajă de...
Postat de: madi_marin in DulciuriPortocalelor li se taie un capac deasupra şi se nivelează şi fundul ca sa poată sta bine pe farfurie. Se storc cu grijă de suc, apoi li se curăţă interiorul cu o linguriţă sau un cuţit....Citeste continuarea
Sfecla rosie fiarta cu sos scordolea
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSfecla rosie se fierbe in apa cu sare, cand e gata se scoate sa se raceasca si se curata, apoi se taie felii subtiri. Feliile de franzela se imoaie in supa apoi se scurg bine se amesteca...Citeste continuarea
Salata de ciuperci si carne de curcan
Postat de: carla27carla in SalateCiupercile se fierb in apa cu sare, se scurg si apoi se toaca marunt. Carnea de curcan fiarta se curata si se toaca marunt. Se amesteca ciupercile cu carnea de curcan. Se face maioneza dintr-un...Citeste continuarea
Somon afumat cu avocado
Postat de: mamaieelena in SomonAm curatat si feliat avocado pe care l-am stropit cu sucul de la o jumatate de lamaie si am lasat 10 minute.Am pus in fiecare felie de somon cate o bucata de avocado si am rulat.Am ornat cu restul...Citeste continuarea
Sărăţele
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe face un aluat din făina cernută cu praful de copt, brânza rasă,caşcavalul ras, margarina topită(să fie lichidă), smântâna şi oul bătut. Se frământă un...Citeste continuarea
Sarmalute
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneAm folosit varza murata,se clateste...se pregatesc feliile,se curata de cotor. Ceapa taiata marunt,morcovul ras si orezul se calesc putin.Dupa ce se raceste putin se amesteca cu carnea si...Citeste continuarea
Salata de fructe de sezon!!!
Postat de: panacris in DulciuriFructele se spala si se curata de coaja. Merele si perele se lasa cu coaja, se scot doar semintele, apoi se taie bucatele. Mandarinele, portocalele si kiwi se curata de coaja si se taie cuburi....Citeste continuarea
Spirale cu sunca
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai mic amestecam drojdia cu zaharul; dupa ce s-a lichefiat drojdia punem 50 ml apa calduta si 1 lg faina. Lasam la dospit 10-15 minute. Intr-un...Citeste continuarea
Semilune cu iaurt
Postat de: panacris in PrajituriGălbenuşurile se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul frecat spumă, iaurtul, făina şi praful de copt, iar la urmă se adaugă albuşurile...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu maioneza si...
Postat de: pusikmea in SalatePentru inceput pregatim maioneza din 2 galbenusuri crude, pe care le amestecam cu mixerul la viteza medie, adaugam ulei putin cate putin, amestecand in aceasi directie, altfel riscati sa vi se...Citeste continuarea
Salata orientala Panacris
Postat de: panacris in SalateCartofii se spala si se pun la fiert in apa sarata, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. Dupa ce s/au fiert se strecoara si se lasa la racit. Intre timp gogosarii, conopida se taie marunt, iar...Citeste continuarea
Salata Boeuf
Postat de: gurita_ta2005 in SalateSe pune la fiert pieptul de pui. Separat se pun la fiert legumele. Castravetii si gogosarii se taie si se pun la scurs, ca sa nu se inmoaie maioneza. Dupa ce s-au fiert legumele si pieptul de pui...Citeste continuarea
Saratele cu mozzarella si parmezan
Postat de: MyCookingLife in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit, se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine. La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca...Citeste continuarea
Salata Olivieh
Postat de: mitinita in SalateSe fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in cubulete. Intre timp,se fierb si morcovii cu pieptul de pui,iar separat se fierb ouale. Se...Citeste continuarea
Salata de vinete cu iaurt
Postat de: Sidy in SalateMustarul cu usturoiul zdrobit si uleiul se amesteca bine de tot apoi se adauga iaurtul. Invartim bine sa se omogenizeze compozitia si adaugam vinetele. Amestecam din nou si adaugam...Citeste continuarea
Salata de ton cu maioneza
Postat de: alinutzika in SalateTonul se scurge de surplusul de ulei si se amesteca cu maioneza, apoi se condimenteaza dupa gust. Puteti face maioneza dintr-un galbenus crud sau fiert, amestecat cu putin mustar. ...Citeste continuarea
Spaghetti al Nero di Seppia e...
Postat de: MyCookingLife in SpagheteSe caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se...Citeste continuarea
Salata Boeuf
Postat de: mamaieelena in SalateLegumele se curata (fara castraveti) si se pun la fiert. Cartofii se pun in coaja la fiert separat. In oala sub presiune eu am pus la fiert carnea si am tinut-o 30 de minute. Cand au fiert...Citeste continuarea
Sarmale in dovleac a la Pastorel...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea de curcan si cea de vita, se taie in bucati potrivite si se macina la masina de tocat carne. Orezul se spala in mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza
Postat de: Silvioara in PorcVarza murata se clateste cu apa rece (pentru a mai reduce din sare si acreala) si se pregatesc foile pentru umplut. Cepele se toaca si se calesc in foarte putin ulei pana devin putin aurii,...Citeste continuarea
Saleurile cu branza si chimen ale...
Postat de: gabrielaiancu in Aperitive / Garnituri1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina,...Citeste continuarea
Sarmalute de post cu ciuperci
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postSe desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul. Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt. Punem ceapa...Citeste continuarea
Somon cu sos de piper
Postat de: Kadia80 in SomonAm inceput prin a hidrata piperul o ora in apa. Apoi, somonul l-am "tratat" cu un amestec de condimente special pentru peste si l-am pus la cuptor pentru cca 30 de minute. Am pus la...Citeste continuarea
Salata de iarna cu fructe de mare
Postat de: gabrielaiancu in Fructe de mareMod de preparare: 1. Preincalziti uleiul intr-o tigaie si sotati fructele de mare pentru 3-5 minute. Adaugati sosul soya si continuati sa le gatiti pentru inca 3 minute. 2. Adaugati orezul...Citeste continuarea
Saratele picante
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriPunem intr-un vas incapator, faina, untul si margarina la temperatura camerei, adaugam sarea si piperul, branza dulce, telemeaua data pe razatoare, semintele de susan, fulgii de porumb, pe care...Citeste continuarea
Salata din "lipsa de timp"
Postat de: MotanLaOale in SalateLegumele se spala, se curata si se toaca marunt. Sunca si salamul uscat se toaca bucati marunte. Branza se taie patratele. Se pun toate intr-un castron, se pune piper, o lingura de otet...Citeste continuarea
Spuma de ciocolata si cafea cu...
Postat de: Oana in DulciuriGalbenusurile se bat cu zaharl la bain-marie, pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit. Ciocolata rupta bucati seamesteca cu cafeaua si lichiorul si se topesc la bain-marie, apoi...Citeste continuarea
Salata de telina, mar, morcov si...
Postat de: panacris in SalateTelina, morcovii si merele se curata de coaja si se taie/rad julien. Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Intre timp pieptul de pui se prajeste in doubleta sau tigaie de teflon,...Citeste continuarea
Savarine
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefieaza ,apoi se dilueaza cu 150 ml lapte caldut si cu putina faina ,se lasa sa creasca .Dupa ce a crescut se adauga peste faina...Citeste continuarea
Salata de fructe de mare cu orez in...
Postat de: adasev12 in Fructe de mareMai inatai fructele de mare (care erau in cutie, cu ulei), le-am turnat asa cum au fost intr-o cratita cu apa sarata, am pus foile de dafin, crenguta de rozmarin, 3 catei de usturoi taiati si...Citeste continuarea
Snitele delicioase si pufoase din...
Postat de: ArianaBala in Porc-batem ouale cu faina, sare, piper, apoi amestecam cu iaurtul si smantana. -batem feliile de muschi si apoi le saram putin. -incingem bine uleiul intr-o tigaie; -dam carnea prin amestecul...Citeste continuarea
Salata de icre
Postat de: mihaelar63 in PesteIcrele se spala , se sareaza si se curata de pielite . Se strecoara de apa printr-o sita deasa . puneti pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde cate putin pana incep sa-si...Citeste continuarea
Sarmale de post cu ciuperci
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postOrezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit. Ceapa si ciupercile se...Citeste continuarea
Sarmale fara carne
Postat de: panacris in Mancaruri de postVarza murata se desface in foi si se pune in apa rece ca sa se desareze. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga morcovul ras si ciupercile tocate...Citeste continuarea
Salata de ton cu paine prajita
Postat de: gurita_ta2005 in SalateScurgem tonul de ulei,il trivim cu o furculita,taiem ceapa rosie(sau alba) marunt.Eu am folosit alba pentru ca nu mai aveam ceapa rosie,e buna oricum! Amestecam cu tonul si cu maioneza! Se poate...Citeste continuarea
Supa de cartofi cu carnati afumati
Postat de: alinutzika in SupeSe toaca ceapa, ardeiul, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei de masline. Se adauga carnatul taiat, si se lasa la prajit toate acestea, la foc mic. Cand sunt calite bine,...Citeste continuarea
Salata de fructe din compot + banane
Postat de: alinutzika in SalateSe golesc compoturile intr-un vas, se amesteca cu bananele taiate rondele, apoi se pun in farfurii individuale. Citeste continuarea
Supa de porumb
Postat de: tulipenoir in SupeIndepartati frunzele de pe radacina de telina si puneti-le deoparte. Taiati telina si ceapa. Incalziti untul intr-o cratita pe foc mediu. Adaugati telina (nu frunzele), ceapa si cimbrul....Citeste continuarea
Sarmale cu ciuperci si pasat- de post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postSpalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore . Scobiti varza de cotor si o opariti in apa...Citeste continuarea
Salata de ton cu paste si maioneza
Postat de: Ubulika in SalateSe amesteca usor toate ingredientele si se da putin la rece. Sau se adauga maioneza doar la servire, fara sa se amestece. Ar mai fi mers porumb, ardei gras si masline ,dar nu mai aveam Citeste continuarea
Smoothie tricolor
Postat de: Kadia80 in BauturiPrima culoare: 250g de afine, 2 linguri de zahar si 200ml de apa. Se amesteca totul intr-un blender si se toarna in pahar. Pentru a doua culoare am folosit fructe « galbene »...Citeste continuarea
Somon in sos de legume si masline
Postat de: RuxyRux in SomonIntr-o tigaie mai adanca punem uleiul la foc mic, adaugam ceapa, 2-3 linguri de apa si o lasam 2-3 minute sa se inabuse, apoi cartofii taiati cuburi( sau ca pentru tocanita) si amestecam,...Citeste continuarea
Salata de ton din conserva
Postat de: mamaieelena in SalateSe deface conserva de ton si se scurge zeama din ea si se pune intr-un bol de sticla. Se desface apoi si conserva de porumb care se pune intr-o sita si se da sub jet de apa rece si se lasa la...Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei de casa
Postat de: Irina in SupeSe spala bine ciocanelele si se pun la fiert in apa rece. Intre timp se taie legumele cubulete, iar verdeata se toaca marunt. Se curata spuma formata, se adauga legumele taiate, se potriveste...Citeste continuarea