A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Supa de pui

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Intr-o oala cu apa punem pieptul de pui intreg si o ceapa. Separat dam pe razatoare legumele, le punem la calit cu putin ulei. Cand pieptul de pui e gata se scoate si se taie bucatele. Se adauga...Citeste continuarea

Supa de varza acra si carnati

Postat de: danakarin in Supe

Am curatat si maruntit ceapa si zarzavatul, am taiat carnatii felii si am infierbantat un pic de ulei intr-o oala cat sa incapa tot ce aveam de gand sa bag in ea ! Am calit prima data ceapa, am...Citeste continuarea

Somon cu Skagenröra si cartofi natur

Postat de: danakarin in Somon

Skagenröra se serveste de obicei  langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”).  Se poate unge si  pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la...Citeste continuarea

Salata fructata de cus-cus cu citrice

Postat de: klausenburger in Salate

Cum se face? 1.  Taie din pieptul de pui fileuri, pe care le bati usor cu un ciocan special de bucatarie; sareaza si pipereaza fileurile de piept de pui si prajeste-le pe grill, apoi...Citeste continuarea

Salata Boeuf

Postat de: MotanLaOale in Salate

Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este fiarta se taie cubulete si se se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca...Citeste continuarea

Serviettenknödel- Galuste de paine...

Postat de: danakarin in Aperitive / Garnituri

Taiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim...Citeste continuarea

Salată de fructe în coajă de...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Portocalelor li se taie un capac deasupra şi se nivelează şi fundul ca sa poată sta bine pe farfurie. Se storc cu grijă de suc, apoi li se curăţă interiorul cu o linguriţă sau un cuţit....Citeste continuarea

Sfecla rosie fiarta cu sos scordolea

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare, cand e gata se scoate sa se raceasca si se curata, apoi se taie felii subtiri. Feliile de franzela se imoaie in supa apoi se scurg bine se amesteca...Citeste continuarea

Salata de ciuperci si carne de curcan

Postat de: carla27carla in Salate

Ciupercile se fierb in apa cu sare, se scurg si apoi se toaca marunt. Carnea de curcan fiarta se curata si se toaca marunt. Se amesteca ciupercile cu carnea de curcan. Se face maioneza dintr-un...Citeste continuarea

Somon afumat cu avocado

Postat de: mamaieelena in Somon

Am curatat si feliat avocado pe care l-am stropit cu sucul de la o jumatate de lamaie si am lasat 10 minute.Am pus in fiecare felie de somon cate o bucata de avocado si am rulat.Am ornat cu restul...Citeste continuarea

Sărăţele

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se face un aluat din făina cernută cu praful de copt, brânza rasă,caşcavalul ras, margarina topită(să fie lichidă), smântâna şi oul bătut. Se frământă un...Citeste continuarea

Sarmalute

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Am folosit varza murata,se clateste...se pregatesc feliile,se curata de cotor. Ceapa taiata marunt,morcovul ras si orezul se calesc putin.Dupa ce se raceste putin se amesteca cu carnea si...Citeste continuarea

Salata de fructe de sezon!!!

Postat de: panacris in Dulciuri

Fructele se spala si se curata de coaja. Merele si perele se lasa cu coaja, se scot doar semintele, apoi se taie bucatele. Mandarinele, portocalele si kiwi se curata de coaja si se taie cuburi....Citeste continuarea

Spirale cu sunca

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

   Intr-un bol mai mic amestecam drojdia cu zaharul; dupa ce s-a lichefiat drojdia punem 50 ml apa calduta si 1 lg faina. Lasam la dospit 10-15 minute.    Intr-un...Citeste continuarea

Semilune cu iaurt

Postat de: panacris in Prajituri

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul frecat spumă, iaurtul, făina şi praful de copt, iar la urmă se adaugă albuşurile...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu maioneza si...

Postat de: pusikmea in Salate

Pentru inceput pregatim maioneza din 2 galbenusuri crude, pe care le amestecam cu mixerul la viteza medie, adaugam ulei putin cate putin, amestecand in aceasi directie, altfel riscati sa vi se...Citeste continuarea

Salata orientala Panacris

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa sarata, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. Dupa ce s/au fiert se strecoara si se lasa la racit. Intre timp gogosarii, conopida se taie marunt, iar...Citeste continuarea

Salata Boeuf

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Se pune la fiert pieptul de pui. Separat se pun la fiert legumele. Castravetii si gogosarii se taie si se pun la scurs, ca sa nu se inmoaie maioneza. Dupa ce s-au fiert legumele si pieptul de pui...Citeste continuarea

Saratele cu mozzarella si parmezan

Postat de: MyCookingLife in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit,  se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine.  La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca...Citeste continuarea

Salata Olivieh

Postat de: mitinita in Salate

Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in cubulete. Intre timp,se fierb si morcovii cu pieptul de pui,iar separat se fierb ouale. Se...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt

Postat de: Sidy in Salate

Mustarul cu usturoiul zdrobit si uleiul se amesteca bine de tot apoi se adauga iaurtul. Invartim bine sa se omogenizeze compozitia si adaugam vinetele. Amestecam din nou si adaugam...Citeste continuarea

Salata de ton cu maioneza

Postat de: alinutzika in Salate

Tonul se scurge de surplusul de ulei si se amesteca cu maioneza, apoi se condimenteaza dupa gust. Puteti face maioneza dintr-un galbenus crud sau fiert, amestecat cu putin mustar. ...Citeste continuarea

Spaghetti al Nero di Seppia e...

Postat de: MyCookingLife in Spaghete

Se caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se...Citeste continuarea

Salata Boeuf

Postat de: mamaieelena in Salate

Legumele se curata (fara castraveti) si se pun la fiert. Cartofii se pun in coaja la fiert separat. In oala sub presiune eu am pus la fiert carnea si am tinut-o 30 de minute. Cand au fiert...Citeste continuarea

Sarmale in dovleac a la Pastorel...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Carnea de curcan si cea de vita, se taie in bucati potrivite si se macina la masina de tocat carne. Orezul se spala in mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza

Postat de: Silvioara in Porc

Varza murata se clateste cu apa rece (pentru a mai reduce din sare si acreala) si se pregatesc foile pentru umplut. Cepele se toaca si se calesc in foarte putin ulei pana devin putin aurii,...Citeste continuarea

Saleurile cu branza si chimen ale...

Postat de: gabrielaiancu in Aperitive / Garnituri

1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina,...Citeste continuarea

Sarmalute de post cu ciuperci

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul. Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt. Punem ceapa...Citeste continuarea

Somon cu sos de piper

Postat de: Kadia80 in Somon

Am inceput prin a hidrata piperul o ora in apa. Apoi, somonul l-am "tratat" cu un amestec de condimente special pentru peste si l-am pus la cuptor pentru cca 30 de minute. Am pus la...Citeste continuarea

Salata de iarna cu fructe de mare

Postat de: gabrielaiancu in Fructe de mare

Mod de preparare: 1. Preincalziti uleiul intr-o tigaie si sotati fructele de mare pentru 3-5 minute. Adaugati sosul soya si continuati sa le gatiti pentru inca 3 minute. 2. Adaugati orezul...Citeste continuarea

Saratele picante

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Punem intr-un vas incapator, faina, untul si margarina la temperatura camerei, adaugam sarea si piperul, branza dulce, telemeaua data pe razatoare, semintele de susan, fulgii de porumb, pe care...Citeste continuarea

Salata din "lipsa de timp"

Postat de: MotanLaOale in Salate

Legumele se spala, se curata si se toaca marunt. Sunca si salamul uscat se toaca bucati marunte. Branza se taie patratele. Se pun toate intr-un castron, se pune piper, o lingura de otet...Citeste continuarea

Spuma de ciocolata si cafea cu...

Postat de: Oana in Dulciuri

Galbenusurile se bat cu zaharl la bain-marie, pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit. Ciocolata rupta bucati seamesteca cu cafeaua si lichiorul si se topesc la bain-marie, apoi...Citeste continuarea

Salata de telina, mar, morcov si...

Postat de: panacris in Salate

Telina, morcovii si merele se curata de coaja si se taie/rad julien. Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Intre timp pieptul de pui se prajeste in doubleta sau tigaie de teflon,...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefieaza ,apoi se dilueaza cu 150 ml lapte caldut si cu putina faina ,se lasa sa creasca .Dupa ce a crescut se adauga peste faina...Citeste continuarea

Salata de fructe de mare cu orez in...

Postat de: adasev12 in Fructe de mare

Mai inatai fructele de mare (care erau in cutie, cu ulei), le-am turnat asa cum au fost intr-o cratita cu apa sarata, am pus foile de dafin, crenguta de rozmarin, 3 catei de usturoi taiati si...Citeste continuarea

Snitele delicioase si pufoase din...

Postat de: ArianaBala in Porc

-batem ouale cu faina, sare, piper, apoi amestecam cu iaurtul si smantana. -batem feliile de muschi si apoi le saram putin. -incingem bine uleiul intr-o tigaie; -dam carnea prin amestecul...Citeste continuarea

Salata de icre

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Icrele se spala , se sareaza si se curata de pielite . Se strecoara de apa  printr-o sita deasa . puneti pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde cate putin pana incep sa-si...Citeste continuarea

Sarmale de post cu ciuperci

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Orezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit. Ceapa si ciupercile se...Citeste continuarea

Sarmale fara carne

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Varza murata se desface in foi si se pune in apa rece ca sa se desareze. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga morcovul ras si ciupercile tocate...Citeste continuarea

Salata de ton cu paine prajita

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Scurgem tonul de ulei,il trivim cu o furculita,taiem ceapa rosie(sau alba) marunt.Eu am folosit alba pentru ca nu mai aveam ceapa rosie,e buna oricum! Amestecam cu tonul si cu maioneza! Se poate...Citeste continuarea

Supa de cartofi cu carnati afumati

Postat de: alinutzika in Supe

Se toaca ceapa, ardeiul, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei de masline. Se adauga carnatul taiat, si se lasa la prajit toate acestea, la foc mic. Cand sunt calite bine,...Citeste continuarea

Salata de fructe din compot + banane

Postat de: alinutzika in Salate

Se golesc compoturile intr-un vas, se amesteca cu bananele taiate rondele, apoi se pun in farfurii individuale.   Citeste continuarea

Supa de porumb

Postat de: tulipenoir in Supe

Indepartati frunzele de pe radacina de telina si puneti-le deoparte. Taiati telina si ceapa. Incalziti untul intr-o cratita pe foc mediu. Adaugati telina (nu frunzele), ceapa si cimbrul....Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci si pasat- de post

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore . Scobiti varza de cotor si o opariti in apa...Citeste continuarea

Salata de ton cu paste si maioneza

Postat de: Ubulika in Salate

Se amesteca usor toate ingredientele si se da putin la rece. Sau se adauga maioneza doar la servire, fara sa se amestece. Ar mai fi mers porumb, ardei gras si masline ,dar nu mai aveam Citeste continuarea

Smoothie tricolor

Postat de: Kadia80 in Bauturi

Prima culoare: 250g de afine, 2 linguri de zahar si 200ml de apa. Se amesteca totul intr-un blender si se toarna in pahar. Pentru a doua culoare am folosit fructe « galbene »...Citeste continuarea

Somon in sos de legume si masline

Postat de: RuxyRux in Somon

Intr-o tigaie mai adanca punem uleiul la foc mic, adaugam ceapa, 2-3 linguri de apa si o lasam 2-3 minute sa se inabuse, apoi  cartofii taiati cuburi( sau ca pentru tocanita) si amestecam,...Citeste continuarea

Salata de ton din conserva

Postat de: mamaieelena in Salate

Se deface conserva de ton si se scurge zeama din ea si se pune intr-un bol de sticla. Se desface apoi si conserva de porumb care se pune intr-o sita si se da sub jet de apa rece si se lasa la...Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei de casa

Postat de: Irina in Supe

Se spala bine ciocanelele si se pun la fiert in apa rece. Intre timp se taie legumele cubulete, iar verdeata se toaca marunt. Se curata spuma formata, se adauga legumele taiate, se potriveste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]