Rulouri din carne de manzat

de Panacris in Vita, 24 Ian 2016 | 5722 vizualizari

 

O ediție reviziuită a rulourilor din carne de mânzat. Ușor, ușor o să mă împrietenesc cu carnea de mânzat ;) 

 

INGREDIENTE

  • Carne de mânzat feliat subțire ( snițel) 16 bucăți,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Muștar cu busuioc 4 linguri,
  • Bacon 16 bucați, cca. 200 g,
  • Castraveți acri 4 bucați,
  • Ulei de măsline,
  • Cleme pentru rulade.
  • Morcovi 1 bucată,
  • Apio 2 tije,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină ½ bucată.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din carne de manzat:

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o felie de bacon, bastonașe de castravete acru, apoi se rulează, se prind cu scobitori sau cleme speciale pentru rulade. P.S. De data asta chiar nu a fost nevoie să le fixez cu cleme, au rămas rulate, deoarece carnea a fost foarte subțire ;) Legumele se curăță, se feliază și se pun la călit cu puțin ulei de măsline în Kukta, vasul minunat cu subpresiune.

Rulorile obținute se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, pe fiecare parte. După ce s-au rumenit se  așează pe patul de legume călite din Kukta, se adaugă apă, atât cât să le acopere, apoi vasul se închide ermetic și se lasă la fiert, după ce începe să fluiere :D, cca. 60 de minute.  După ce timpul s-a scurs, se deschide cu atenție vasul, se transfer rulourile și legumele, într-un vas termorezistent, ce se introduce în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade, atât cât să se rumenească un pic. Spor și poftă bună!

 Rulorile se servesc fierbinți acompaniate de piure din cartofi în cazul nostru, dar deobicei cu varză roșie călită și găluște din cartofi, nemțești ;) Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]