Lapte de cocos
Postat de: sufletista in Vegan / Raw veganFisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile. Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se...Citeste continuarea
Lichior de anason
Postat de: RODIMUR in BauturiÎntr-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul. Se închide ermetic recipientul și se...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de pui si ciuperci
Postat de: mirela0911 in LasagnaSe curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...Citeste continuarea
Lebar de casa
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneMatele crete de porc se freaca cu multa sare grunjoasa, indepartandu-se astfel cea mai mare parte din murdarie. Spalam apoi matele in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de...Citeste continuarea
Lichior-crema de ciocolata - Reteta...
Postat de: RODIMUR in BauturiCiocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să...Citeste continuarea
Legume picante
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeIntr-un wok se pune uleiul, se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua, cury, coriandul, turmericul si sare. Se amesteca bine si se da focul...Citeste continuarea
Limba de vita in sos
Postat de: katty in VitaSpalam limba de vita si o punem intr-o oala sub presiune acoperita bine de apa. Fierbem limba 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca. Timpul poate varia in functie de cat de moale este limba....Citeste continuarea
Lasagna vegetariana
Postat de: Bucataras inTaie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca...Citeste continuarea
Lichior de gutui
Postat de: RODIMUR in BauturiSe spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii). Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic. Se adaugă...Citeste continuarea
Legume imprietenite la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerPentru inceput curatam legumele, le spalam si apoi le taiem. Ceapa o taiem solzisori, cartofii si vinetele cuburi mai mari, morcovul rondele, ardeiul rosu bucati mai mari, iar varza o tocam....Citeste continuarea
Lasagna cu legume
Postat de: AlexTeacher in LasagnaTaie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si...Citeste continuarea
Linte cu carnati cabanos
Postat de: Ina in Mancaruri cu carnePunem lintea la inmuiat, in apa calduta. Tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le calim usor in 50 ml ulei incins. Portionam carnatii cabanos si-i punem peste legume, lasandu-i 2 minute sa se...Citeste continuarea
Lapte condensat
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriVom pune apa cu zaharul intr-o oala, le vom amesteca bine cu o lingura de lemn pana se va dizolva complet zaharul si le vom lasa pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, luam oala de pe foc si o...Citeste continuarea
Limoncello
Postat de: RODIMUR in BauturiSe aleg lămâi mari, frumoase și fără defecte, se spălă bine și apoi se șterg cu un prosop curat. Se curăță cojile lămâilor (așa cum se curăță merele) și se pun...Citeste continuarea
Lasagna cu anghinare
Postat de: AnaDavid in LasagnaSe taie anghinarele la jumate, se scoate miezul și frunzele exterioare mai dure. Se taie felii subtiri si sa pune în apă cu lămâie să nu devină negre. Indepărtam pielita de...Citeste continuarea
Lasagna dulce, cu branza si visine
Postat de: oanapl in LasagnaÎntr-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și...Citeste continuarea
Linguini siciliene cu fructe de mare
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareSpaghetele se fierb in apa clocotinda cu sare. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor...Citeste continuarea
Limonada de pepene rosu
Postat de: eumimi in Love SmoothiesMai inatai taiem pepenele in cuburi si il bagam la storcatorul de fructe cu tot cu seminte. Se va separa perfect. Amestecam sucul de pepene cu 400 ml apa plata rece. Puteti adauga dupa...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci si piept de pui
Postat de: Dya in LasagnaCiupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...Citeste continuarea
Lasagna din dovlecei si vinete
Postat de: mirela0911 in PuiSe curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit putin apoi se...Citeste continuarea
Limonada cu fructe
Postat de: robert_badica in BauturiÎntr-un bol, amestecăm apa, zeama de lămâie şi zahărul alb până ce se topeşte tot zahărul. Piersica o spălăm şi o feliem, la fel facem şi cu mărul. Turnăm...Citeste continuarea
Limonada cu pepene rosu
Postat de: licurici_lra in BauturiPepenele se curata de coja, se taie cubulete, apoi se baga in storcatorul de fructe. Se alege doar sucul. O jumatate de lamaie se taie felii. Se amesteca sucul de pepene cu apa si zeama...Citeste continuarea
Lasagna cu dovlecei
Postat de: sufletista in LasagnaIntr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna. Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, il adaugam peste...Citeste continuarea
Limba soacrei
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai, spalam vinetele si le taiem felii cat mai subtiri. Le dam un praf de sare. Le frigem pe gratar sau in tigaie. Amestecam maioneza cu usturoi pisat si adaugam sare. Ungem...Citeste continuarea
Limonada cu fructe
Postat de: licurici_lra in BauturiSe amesteca sucul de mere cu apa si zeama de la lamaie, apoi se adauga fructele si feliile de lamaie taiate pe jumatate. Se amesteca cu o lingura, apoi se pune gheata. Pentru...Citeste continuarea
Legume soté la tigaie
Postat de: momo121 in Mancaruri de legumePentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: AlexTeacher in LasagnaIn functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna. Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline. Adauga sare,...Citeste continuarea
Lapte cu cereale si seminte (mic...
Postat de: oanapl in Cook and smileTorni laptele intr-un bol si adaugi fulgii de cereale. Pui semintele in rasnita si le macini timp de 30 de secunde, apoi le adaugi in bolul cu lapte. Le lasi sa se umfle si, intre timp, tai...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci si smantana
Postat de: Valclaudia in LasagnaCiupercile se curata si se spala, apoi se feliaza. Ceapa curatata si spalata, se toaca marunt. Ardeiul spalat se curata de cotor si se taie bucatele. Punem la sotat ceapa in putin ulei de...Citeste continuarea
Lasagna cu carnati
Postat de: sufletista in LasagnaSe taie ceapa, telina in cubulete mici, se caleste putin in untul topit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, amestecam si lasam 1 minut, apoi adaugam rosiile tocate cu tot cu sos,...Citeste continuarea
Legume la gratar
Postat de: nico15 in Vegan / Raw veganTaiem legumele rondele, se pot asezona, inainte de a se frige pe gratar, dar sfatul meu este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede. Punem putin ulei pe gratar si...Citeste continuarea
Limonada de ghimbir
Postat de: atelierul_de_retete in BauturiIntr-un recipient pentru lichide, se pune ghimbirul pasta, zaharul, lamaia taiata felii, plus sucul de la jumatatea de lamaie. Se adauga deasupra 1 litru de apa si se lasa o ora la frigider....Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: nico15 in LasagnaIncalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim baconul taiat cubulete, pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa...Citeste continuarea
Lasagna cu legume
Postat de: oanapl in LasagnaToci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si...Citeste continuarea
Leblebi (supa nord-africana de naut)
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe dizolva 3 linguri de sare, in 5 litri de apa. Se adauga nautul si se lasa la hidratat peste noapte. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o oala cu 1 lingurita de...Citeste continuarea
Lipie cu legume
Postat de: Reli_B in Mancaruri de postSe curata cartofii, se taie felii si se prajesc in ulei. Rosia se spala si se taie felii. La fel si ridichea. Ciupercile se curata, se taie felii si se pun intr-o tigaie in putin ulei...Citeste continuarea
Legume coapte cu sos tahini
Postat de: katty in Mancaruri de postSpalam legumele bine. Putem sa le curatam de coaja sau nu, in functie de cum ne place. Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm, iar ciupercile in felii subtiri. Turnam uleiul si sosul de...Citeste continuarea
Legume gratinate provensale
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeTai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni. Intre timp, oparesti...Citeste continuarea
Langosi cu urda si branza dulce
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara usor, rapid si simplu... Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10...Citeste continuarea
Lava cake sau Vulcan de ciocolata
Postat de: AndreeaDea in DulciuriÎn primul rand, vom pune un bol peste o cratiță care fierbe încet la foc mic și în bol, vom adaugă ciocolata și untul, amestecand continuu pana acestea se vor topi. După...Citeste continuarea
Lasagna bolognese
Postat de: oanapl in VitaToci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca,...Citeste continuarea
Langosi cu branza sarata
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut. Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se...Citeste continuarea
Langosi unguresti
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe dizolva drajdia in putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa 10-15 minute la crescut. Se pune intr-un castron faina, sarea, drojdia crescuta, smantana,...Citeste continuarea
Langosi
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga...Citeste continuarea
Langosi la minut, cu branza sarata
Postat de: RuxyRux in DulciuriIn mai putin de 30 de minute, va veti bucura de zece langosi incredibili...asa ca la treaba! Se pune branza cremoasa intr-un vas, apoi ouale, iaurtul, si la final, faina si praful de copt si se...Citeste continuarea
Lasagna rapida
Postat de: RuxyRux in LasagnaEu am tocat ceapa impreuna cu carnea, am pus compozitia intr-o cratita maricica, in uleiul incins si am tinut-o pana s-a albit complet...desigur am amestecat permanent, am intors carnea, apoi am...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de vitel
Postat de: merisor67 in LasagnaAmestecăm carnea tocată și o condimentăm cu sare, piper, cimbru și busuioc. Inăbușim legumele curățate și tocate, în ulei cu puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse,...Citeste continuarea
Lichior de oua
Postat de: katty in BauturiFrecam galbenusurile cu zaharul intr-un vas cu fundul dublu pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele caldut si omogenizam.Punem zaharul vanilat si frisca si amestecam bine. Asezam...Citeste continuarea
Legume picante
Postat de: dantes in Mancaruri de postPentru pasta picanta toate ingredientele se dau prin blender. Intr-o oala se pune uleiul se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua de...Citeste continuarea
Lamb cupcakes
Postat de: Meea in DulciuriPentru pregatirea brioselor, amestecam faina, sarea, cacaua si praful de copt. Separat, mixam untul topit impreuna cu zaharul 2 minute. Adaugam...Citeste continuarea