Lasagna cu legume

de oanapl in Lasagna, 9 Mai 2017 | 4631 vizualizari

 

De mult timp, imi doream sa incerc o lasagna de legume. Am pregatit-o ieri si a fost foarte apreciata de intreaga familie. Va invit sa o incercati si sa va convingeti cat e de buna.

 

INGREDIENTE

  • sosul de legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 borcan ciuperci (170g)
  • 100g baby spanac
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 400g rosii in sos
  •  sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita oregano uscat
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 300 g mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu legume:

Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si busuioc si le lasi sa se caleasca.

Speli spanacul si il toci, apoi il adaugi peste legume.

Mixezi rosiile si adaugi sosul peste legume alaturi de usturoiul pisat si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt patrunse si se ingroasa compozitia. Amesteci cat mai des posibil.

 Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti, apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi nucsoara, oregano, sare si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu, pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca. Acoperi cu o folie alimentara, pentru a nu prinde pojghita.

Fierbi (sau nu) foile lasagna, in apa cu sare, pentru 5 minute (conform instructiunilor de pe ambalaj). Le scoti cu o paleta din apa si le pui pe un prosop, avand grija sa nu se lipeasca intre ele.

Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel, apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi un strat de legume, presari 1/3 din mozzarella rasa, apoi asezi un strat de foi lasagna, un strat de sos béchamel, un strat de legume, mozzarella rasa, pui foi lasagna, sos béchamel si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru circa 30 de minute. Scoti tava si presari mozzarella ramasa si introduci tava in cuptor si o lasi pana se rumeneste frumos lasagna. Scoti tava, lasi sa se raceasca putin lasagna si apoi o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vanata si carne de vita