publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Nectar de caise
Caisele spalate, le oparim 5 minute, le scurgem fara sa aruncam apa, le decojim, le scoatem samburii, le punem in blender, facem un piure, il punem in vas, adaugam zaharul si subtiem cu apa de la oparit. Lasam sa fiarba, adunam spuma, punem nectarul in sticlute mici, infiletam bine capacele, apoi...
Compot de caise
Caisele spalate, scoase samburii, care sunt mai mici le lasam intregi, le asezam in borcane. Masuram cu o cana apa, mie mi-a intrat intr-un borcan de 800 g, 250 ml apa. Punem apa masurata intr-un vas la fiert impreuna cu cat zahar considerati, eu am pus cate 2 linguri cu zahar la fiecare borcan,...
Gem de caise
Caisele spalate, curatate de samburi, le punem intr-un vas, le pasam cu blenderul vertical, adaugam zaharul, amestecam bine, punem vasul pe foc, adunam spuma care se formeaza iar din momentul in care incepe sa clocoteasca, reducem focul si mai lasam 9 minute, nu mai mult. Dupa ce am oprit focul,...
Inghetata de menta cu ciocolata
Fierbem laptele cu menta spalata si 2linguri zahar; dupa ce s-a racit strecuram,adaugam galbenusurile faina si punem pe foc incet,amestecand pana se ingroasa; albusurile batute spuma cu restul de zahar,il adaugam la crema de galbenusuri racita amestecand usor,siropul de menta,fulgii de...
Inghetata de nectarine
Nectarinele spalate,taiate,le punem intr-un vas pe foc,cu apa cat sa le cuprinda,pentru 10-15min; dupa acest timp le scurgem,le pasam cu blenderul,piureul obtinut il amestecam cu albusul batut spuma cu zahar,frisca pregatita dupa instructiuni,punem compozitia intr-o cutie si o dam la...
Prajitura cu caise
Albusurile batute bine cu sare;intr-un vas pe foc,facem un sirop din zahar si apa apoi adaugam fierbinte,cate putin in spuma de albus,mixand in continuare; adaugam si galbenusurile pe rand,aromele,uleiul tot cate putin iar la final incorporam faina amestecand cu o lingura; rasturnam in tava...
Tiramisu reţetă originală, cu fructe
Tiramisu reţetă originală Punem in cupe jumatati de piscot inmuiate in cafea amestecata cu lichior Intr-unbol amestecam branza mascarpone cu crema de vanilie pe care am pregatit-o dupa instructiunile de pe plic;peste piscoturi punem1-2linguri de crema de branza,deasupra ciocolata,apoi...
Dulceata de visine
Fructele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu zahar, amestecam si lasam 1-2 ore sa-si lase sirop. Punem apoi vasul pe foc, impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua pe lung. Lasam sa fiarba incet pana adunam toata spuma ce se formeaza, dupa care dam focul tare supraveghind vasul...
Tort cu frisca
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,si zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,albusurile spuma tare apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta; totul amestecam cu o lingura cu miscari verticale; rasturnam in forma de tort cu hartie de copt si lasam pana se aureste...
Flan de ciocolata cu ghimbir
Batem bine ouale intr-un vas impreuna cu un praf de sare, zahar si faina. Adaugam laptele in care am topit ciocolata, amestecam bine apoi adaugam ghimbirul taiat marunt (eu am pus 4 cubulete). Lasam pe foc mic cateva minute apoi rasturnam in tava tapetata cu aluat si dam la cuptor la foc mic 40...
Prajitura cu iaurt si cirese
Facem o crema pufoasa din unt moale si zahar, adaugam pe rand mixand dupa fiecare galbenusurile, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, aromele, albusurile batute spuma cu un praf de sare iar la sfarsit, amestecand usor, adaugam ciresele curatate de samburi. Rasturnam in tava cu...
Creme brulee cu iaurt si zmeura
Intr-un vas pe foc,punem zmeura curatata,spalata,zaharul tos si lasam pana scade si are aspectul unui gem;portionam in cupe si dam la frigider;amestecam cu telul pana se ingroasa,iaurtul intr-un castron impreuna cu frisca si vanilia;portionam in cupe peste zmeura si dam la frigider 1h La...
Minitarte cu dude
Tapetam formele de minitarte cu aluat de foietaj,rasturnam apoi oul batut separat cu zahar,smantana,un praf de sare,deasupra cubulete de branza,dudele si lasam la cuptor 15min. Sunt delicioase si usor de pregatit.
Dulceata de dude
Fructele taiate coditele,spalate,le lasam sa se scurga; intr-un vas facem siropul bine legat din zahat,apa si pastaia de vanilie taiata pe lung; adaugam fructele,lasam sa fiarba la foc mare 20-30min,cand este gata,scoatem vanilia,adaugam zeama de lamaie si punem dulceata fierbinte in...
Chec cu dulceata de nuci
Punem pe foc un vas cu lapte, zahar, cacao, unt iar cand incepe sa clocoteasca dam vasul deoparte, incorporam faina amestecata cu praf de copt, galbenusurile, amestecand energic, apoi dulceata. Amestecam cu lingura si tot cu lingura amestecam usor si cand adaugam albusurile batute spuma cu un...
Tort de orez negru
1-Orezul negru spalat,pus intr-un vas cu apa si lasat pana a doua zi,cand il scurgem,il punem intr-un vas la fiert cu zahar,lapte,anason,cardamom si un praf de sare;dupa ce laptele a intrat complet in orez,scoatem anasonul,cardamomul si incorporam gelatina care a stat cateva minute la...
Budinca de orez negru
Orezul spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l lasam la frigider pana a doua zi;apoi il scurgem de apa si-l punem la fiert cu cele doua cutii de lapte,anason,cardamom, un praf mic de sare si frunzele de limete;dand a devenit pastos,impartim in boluri in care am pus fructe mici sau taiate iar...
Prajitura cu fructe
Ouale mixate bine cu zahar si arome pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,laptele,si faina cernuta cu praful de copt; rasturnam in tava cu hartie de copt,deasupra distribuim fructele si lasam tava la cuptor 30min. Servim dupa ce s-a racit,pudrata cu zahar.
Budinca de cozonac
Punem cozonacul taiat in cubulete intr-un castron. Ouale batute bine cu zahar, arome, un praf de sare si lapte, turnam jumatate peste cozonac. Dupa ce s-au imbibat bine amestecand, le punem intr-o forma de yena unsa cu unt, deasupra stafidele si restul de lapte. Lasam la cuptor 30 minute....
Gem de nectarine si portocale
Nectarinele spalate, fara samburi (eu am curatat si coaja), taiate cubulete apoi cantarite. Portocalele fara coaja, fara pielita alba, taiate cubulete, apoi cantarite. Punem fructele intr-un vas cu zahar, gelfixul si vanilia pe foc mic pana incepe sa fiarba. Adunam spuma formata, mai lasam sa...
Cozonac trandafir moldovenesc
Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt. Dupa ce a devenit un aluat elastic si nu se mai lipeste de palme,...
Flan de portocale
Spalam portocalele si una o radem. Fierbem laptele 10 minute cu esenta de vanilie si coaja de portocala, dupa care se da vasul deoparte. Frecam bine ouale cu jumatate din zahar, turnam laptele cald amestecand continuu. Strecuram, apoi punem lichidul in forme mici. Punem formele in tava cu apa...
Prajitura de ciocolata cu ceai verde
Topim ciocolata pe foc sau la microunde si lasam sa se raceasca. Intr-un vas batem untul moale cu zahar pana devine o crema pufoasa, adaugam ouale pe rand mixand energic dupa fiecare. Incorporam ciocolata, apoi faina amestecata cu praful de copt si 1 lingura de pulbere de ceai verde. Rasturnam...
Tiramisu reţetă cu mango
Tiramisu reţetă cu mango Intr-un bol amestecam branza, iaurtul, frisca, vanilia si zahar. In alt bol punem sucul de mango si rom. Pe un platou punem piscoturi inmuiate in sucul de mango, deasupra crema de branza, felii subtiri de mango, iar piscoturi, restul de crema si ornam cu felii...
Inghetata de capsune
Fructele curatate,spalate,pasate cu blenderul vertical apoi amestecam piureul cu frisca batuta cu zaharul pudra si iaurtul; punem continutul intr-un bol sau o cutie si lasam la congelator 3h; in prima ora scoatem inghetata si o amestecam de doua ori(la interval de jumatate de ora) Dupa...
Nalangate moldovenesti
Batem bine ouale, adaugam branza rasa, iaurtul, bicarbonatul, aromele si faina cat sa rezulte un aluat ca si smantana. Dupa ce aluatul s-a odihnit 10 minute, luam cu lingura din compozitie si punem in vasul cu ulei incins. Le scoatem pe farfurie si le pudram cu zahar. Am uitat sa masor faina,...
Tort de mere -Reteta 400
Intr-un vas rotund se pune zaharul brun apoi merele curatate si scobite iar in scobitura se pune unt, zahar si scortisoara. Se da vasul la cuptor pentru 25-20 minute. In acest timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar tos, se adauga faina cernuta si albusurile batute spuma cu un praf de...
Tarta cu lamaie
Biscuitii sfaramati la blender sau intr-un prosop,amestecam cu untul topit apoi intindem pe fundul formei de tarta; galbenusurile le mixam bine pana rezulta o crema fina,impreuna cu lapte si zeama de lamaie turnata cate putin; rasturnam crema peste blat iar deasupra facem cu poshul moturi...
Minitarte cu branza brie
Formele unse cu unt le capitonam cu aluat de foietaj,il ungem cu ou batut; intr-un bol amestecam zaharul brun,amestecul de cuisoare si ghimbir,nuca,fisticul,susanul prajit putin intr-o tigaie fara ulei si fara sa se arda,branza curatata de coaja si taiata cubulete,rozmarinul taiat marunt;...
Gogosi cu flori de salcam
Florile de salcam le tinem in apa rece cateva minute pentru a iesi la suprafata gandaceiii ce se ascund in ele. Intr-un vas batem bine ouale cu zahar pudra, 3 linguri ulei, un praf de sare, coaja de lamaie verde, bicarbonatul stins, faina apoi adaugam cate putin lapte amestecand mereu sa nu se...