publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins; Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din aluat cate o bucatica sau cu o lingurita,pentru a fi toate egale,presaram palmele,aluatul si masa cu...
Pavlova la pahar
Pentru bezele batem bine albusurile cu un praf de sare adaugand treptat cate putin zahar si pudra de migdale; cand spuma a devenit sticloasa si nu cade din bol,in tava unsa cu unt si hartie de copt,punem gramajoare la distanta si le lasam la cuptor 15-20min; punem in cupe bezele...
Tort ciocolatos
Untul si ciocolata neagra le topim pe baie de aburi apoi la dam sa se raceasca. Intr-un vas batem 2 oua intregi si 4 galbenusuri cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilie. Incorporam apoi usor cate putin ciocolata racita, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar. Rasturnam in forma...
Cozonac cu trei umpluturi
Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina de asemenea si drojdia dospita;amestecam,apoi adaugam lapte cate putin,amestecand pana ce totul devine...
Pasca cu branza fara aluat
Intr-un bol batem bine ouale cu un praf de sare, zahar, arome. Adaugam branza, untul moale, amestecam bine din nou. Adaugam apoi faina, grisul iar la urma smantana si stafidele pe care le-am tinut in rom. Rasturnam compozitia in forma de tort unsa si tapetata cu faina, nivelam suprafata iar...
Placinta quatro formagi
Intr-un castron amestecam toate branzeturile pasate cu o furculita, sare, zahar, coaja rasa de lamaie, vanilie, 4 oua. Amestecam bine impreuna cu iaurtul. Ungem tava cu o pensula cu unt topit, punem foi de placinta in asa fel ca sa cada peste marginile tavii ,adaugam pe mijloc cateva linguri cu...
Pasca traditionala
Intr-o forma de tort sau chiar o cratita, unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, punem o bucata de aluat si o aplatizam cu palmele, formand astfel blatul. In jurul blatului facem un sul din aluat, pe mijloc rasturnam amestecul de branza cu oua, arome, un praf de sare si stafide....
Budinca de fructe la pahar
Intr-o tava mica amestecam faina cu fulgii de ovaz, nivelam suprafata, deasupra presaram zaharul brun si dam tava la cuptor la foc mediu si o lasam pana incepe sa se caramelizeze zaharul (atentie, nu trebuie sa fie ars). Scoatem imediat tava si cu o lingura amestecam totul Frisca batuta, o...
Prajitura cu capsuni
Ouale batute bine cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul, adaugam treptat untul, aromele, laptele, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Rasturnam aluatul intr-o tava cu hartie de copt cu marginile lasate, dispunem fructele deasupra si lasam la cuptor 40 minute. Dupa ce...
Tarta cu mere
Intr-un vas rotund topim 50g unt,adaugam zaharul brun presarat pe toata suprafata apoi asezam merele curatate si taiate felii Intr-un bol batem bine oul cu zaharul tos,adaugam untul moale(100g),amestecam energic pana rezulta o crema pufoasa,adaugam smantana apoi faina amestecata cu...
Briose cu banane
Intr-un bol batem bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam cate putin ulei,iaurt,bananele pasate aromele,si la urma faina amestecata cu praful de copt;incorporam apoi ciocolata taiata,amestecand cu lingura Punem in formele de briose,le tinem la cuptor 20min iar...
Gateau au chocolat
Topim in bain-marie untul si ciocolata, dam deoparte sa se raceasca, adaugam faina apoi galbenusurile pe rand amestecand energic dupa fiecare; dupa ce totul este omogenizat, incorporam usor amestecand cu lingura, albusurile batute spuma cu zahar Rasturnam compozitia in forme mici sau una mare...
Clafoutis cu visine
Ouale batute bine cu un praf de sare, zahar, vanilie, adaugam faina, lapte caldut si amestecam cu telul pana se omogenizeaza totul Rasturnam in forme mici sau una mare, unse cu unt, in care am pus fructele curatate de samburi si lasam la cuptor 20-25 minute, dupa care servim pudrate deasupra...
Pungute surpriza
Foile de placinta le taiem in patrate de 20x20 Prunele taiate in jumatate pe lungime, dupa ce am scos samburele, punem un cubulet de martipan intre jumatati si inchidem pruna la loc; un patrat de foaie de placinta uns cu unt, a doua pusa deasupra dar colturile sa fie intercalate tot unsa cu...
Tort cu crema de capsune
Galbenusurile batute bine cu zahar,adaugand treptat cate 1lingura cu apa,amestecam apoi cu faina si praful de copt cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie de copt,lovim de cateva ori tava de masa pentru a elimina aerul din...
Tarta tatin
Intr-un vas pe foc punem zaharul,cand s-a topit adaugam untul apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele si scortisoara,amestecam iar dupa ce s-a topit bine zaharul si merele s-au inmuiat dam deoparte. Intr-un bol frecam galbenusurile foarte bine cu zahar,adaugam faina apoi albusurile...
Biscuiti cu stafide
Intr-un bol amestecam cu mana faina,zahar,un praf de sare,galbenusuri,esenta,unt,lapte,pana ajungem la un aluat omogen;formam o sfera,o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigider1h;in acest timp,punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu apa de trandafiri(din comert) Dupa 1h,punem...
Prajitura cu mango
Intr-un bol amestecam branza cu iaurt si zahar; in alt bol punem romul si sucul de la 1 mango; pe un platou punem piscoturile inmuiate in acest suc, deasupra crema de branza ,felii subtiri de mango, apoi iar piscoturi, branza si fructe pana se termina totul; ultimul strat fiind de crema, ornam cu...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pentru crema frecam galbenusurile cu zahar, adaugam branza apoi esenta de vanilie Pe un platou, punem un rand de piscoturi inmuiati in cafea cu amaretto, apoi crema deasupra, iar piscoturi si tot asa pana se termina, ultimul rand fiind crema, dupa care pudram cu...
Chec cu portocale si fructe confiate
Intr-un bol amestecam bine zahar,ulei si suc de portocala pana se topeste zaharul,adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare Rasturnam in tava cu hartie sau unsa si tapetata apoi lasam la cuptor 30-40min Dupa ce s-a racit,pudram cu zahar
Clatite cu fructe
Ingredientele pentru aluat le amestecam intr-un bol,lasam sa se odihneasca 5min,apoi pregatim clatitele si le pastram pe farfurie pana este gata umplutura. In tigaia cu unt,adaugam fructele curatate,spalate,bine scurse,pentru 5min.adaugam branza,semintele de la batonul de vanilie apoi dam la...
Clatite gratinate
Intr-un castronel facem un aluat de clatite din oua batute cu un praf de sare,lapte si faina,lasam sa se odihneasca 5min,apoi pregatim clatitele dupa clasica metoda; tava de clatite unsa pentru prima clatita cu putin ulei,iar pentru restul nu se mai unge; turnam umplutura cu un polonic si...
Prajitura inteligenta
Frecam bine galbenusurile cu 5 linguri zahar, un praf de sare si zaharul vanilat; dupa ce a devenit o crema albicioasa, adaugam untul moale (la temperatura camerei) si mixam in continuare; separat se bat spuma albusurile cu 7 linguri de zahar, se adauga la galbenusuri si amestecam cu o spatula....
Placinta cu mere cu foi de gris
Merele rase le amestecam cu 3 linguri scortisoara si vanilia; intr-un bol amestecam faina, grisul, zahar si praful de copt In tava de yena punem cubulete de margarina cat cuprinde fundul tavii, deasupra jumatate din gris, peste gris jumatate din mere, restul de gris, iar cubulete de margarina,...
Prajitura cu lapte condensat
Pentru blat mixam bine ouale cu zahar si vanilie pana-si dubleaza volumul. Separat amestecam nuca, pesmet, praful de copt si incet amestecand cu telul incorporam in oua. Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam 30 minute la cuptor. Pentru crema ,laptele condensat il punem pe foc doar cat...
Chec cu capuccino
Galbenusurile frecate bine pana rezulta o crema albicioasa,adaugam vanilia,crema de branza frecata cu ulei si rom,albusurile spuma apoi faina amestecand cu lingura in miscari usoare;dam deoparte intr-un bol 4linguri pe care le amestecam cu capuccino si cacao dizolvate in lapte;punem in tava unsa...
Prajitura cu gem
Batem bine ouale cu zahar pana rezulta o spuma albicioasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si praful de budinca, untul moale, iar la sfarsit adaugam cate putin lapte, pana ce compozitia devine ca o smantana mai groasa. Rasturnam aluatul in tava cu hartie de copt, iar din loc in loc...
Tort de menta
Pentru blat frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,amestecam energic sa se topeasca bine zaharul,adaugam albusurile batute cu un praf de sare,apoi faina amestecand cu o spatula in miscari verticale;rasturnam compozitia in tava de tort cu hartioe de copt si lasam...
Chec cu lavanda ci ciocolata
Galbenusurile frecate bine cu un praf de sare si zahar, adaugam treptat margarina topita si racita, mixand energic, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, lavanda, esenta de lavanda iar la sfarsit albusurile batute spuma, amestecand cu o spatula. Rasturnam compozitia in tava cu...
Spirale cu nuca
Aluatul dezghetat se intinde pe masa de lucru, ungem cu miere, deasupra punem nuca macinata amestecata cu scortisoara. Rulam aluatul, apoi taiem bucati late de 2 degete, le punem in tava cu hartie de copt si lasam la foc mare 10 minute.