Compot de caise

de ianculubita in Sirop / Compot, 1 Iul 2013 | 5230 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta fiecare adauga zahar atat cat crede de cuviinta; noi daca nu mancam prea dulce, pun mai putin dar am auzit persoane care pun cate 5 linguri de zahar la borcan sau poate asa e normal?? nu stiu!!

 

INGREDIENTE

  • caise
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele spalate, scoase samburii, care sunt mai mici le lasam intregi, le asezam in borcane. Masuram cu o cana apa, mie mi-a intrat intr-un borcan de 800 g, 250 ml apa. Punem apa masurata intr-un vas la fiert impreuna cu cat zahar considerati, eu am pus cate 2 linguri cu zahar la fiecare borcan, iar dupa ce s-a topit zaharul (nu e nevoie sa fiarba), portionam siropul in borcane, infiletam capacele si le punem la sterilizat 3-4 minute din momentul in care clocoteste apa.

Lasam sa se raceasca in vas apoi le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

daca fructele sunt suficient de coapte,nu fierbeti prea mult borcanele pentru ca se inmoaie prea tare si nu mai are aspect de compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]