Tort cu frisca

de ianculubita in Torturi, 12 Iun 2013 | 3518 vizualizari

 

Imi place sa fac de toate dar nu prea complicate;acest tort pe care vi-l recomand,e simplu,simplu de tot si delicios!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5oua
  • 6linguri zahar
  • 6linguri faina
  • 1lingura apa
  • 1lingurita praf de copt
  • 200ml frisca lichida
  • zmeura
  • 50ml sirop de violete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Galbenusurile frecate cu un praf de sare,si zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,albusurile spuma tare apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;

totul amestecam cu o lingura cu miscari verticale;

rasturnam in forma de tort cu hartie de copt si lasam pana se aureste dar facem si testul cu scobitoarea;

dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala si-l lasam deoparte.

Facem un sirop din 150ml apa,1lingura zahar si siropul de violete,insiropam blaturile,punem frisca pregatita dupa instructiuni,peste frisca presaram zmeura,imbracam tortul tot cu frisca si ornam cu fructele ramase;

eu am folosit ultimul rest de zmeura de la congelator;

lasam tortul la frigider pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

stiu ca la blaturile de tort nu se pune praf de copt,eu am pus pentru siguranta dar voi nu puneti ca merge si fara el

2

in sirop puteti adauga orice alta aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Chantilly