ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete / Dulciuri

Trigoane cu fructe

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Stafidele din punga le punem intr-un bol acoperite de coniac,restul continutului din punga si portocala curatata, il punem in blender si-l invartim 1-2min;rasturnam intr-un castronel,adaugam stafidele si putin coniac,gemul,amestecam bine totul si dam deoparte. Foile de placinta taiate in...

Prajitura cu crema de branza

In Prajituri la 22 Aug 2013

Facem o crema pufoasa si albicioasa din zahar si oua,adaugam untul taiat cubulete,iaurt,lapte apoi faina amestecata cu praful de copt;mixam bine totul sa nu ramana cocoloase iar la sfarsit adaugam 50g de ciocolata taiata marunt;rasturnam aluatul intr-o tava mai mica,cu hartie de copt,lasam la...

Chec cu inima de ciocolata

In Prajituri la 21 Aug 2013

Pregatim in primul rand inima de ciocolata;intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,sare,cacao,praful de copt toate cernute;untul si ciocolata le topim pe bain-marie apoi dam la rece;ouale mixate foarte bine cu zahar,vanilie,adaugam ciocolata,mixam in continuare apoi incorporam faina...

Minitarte cu prune

In Dulciuri la 20 Aug 2013

Intr-un castronel amestecam prunele spalate,curatate de samburi,taiate cubulete cu faina pentru ca atunci cand sunt la cuptor tartele si prunele-si lasa zeama sa nu curga pe afara iar cu faina si zahar se formeaza un sos delicios. Tapetam formele de tarta cu foietaj,in interior punem...

Placinta cu branza turnata

In Dulciuri la 20 Aug 2013

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua rasa,iaurt,7oua batute,zahar,vanilie,coaja rasa de lamaie,gris,iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu praf de copt; omogenizam bine totul,dupa care rasturnam jumatate din compozitie in tava unsa cu unt sau cu hartie de copt,deasupra...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2013

Facem siropul din zahar apa si anason stelat, dupa ce este suficient de legat (facem proba cu picatura), adaugam fructele curatate de coaja si taiate cubulete. Fierbem dulceata la foc mare 20-30 minute adunand spuma ce se formeaza. Dupa ce aproape este gata, scoatem anasonul, adaugam zeama de...

Chec cu mac

In Prajituri la 18 Aug 2013

Frecam untul moale cu zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam ouale pe rand, faina, macul si laptele. Rasturnam in tava unsa sau cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic 1h, facand testul cu scobitoarea. Scoatem checul din tava, il punem pe un gratar, il intepam cu un bat de frigarui,...

Cornulete cu bors

In Dulciuri la 17 Aug 2013

Punem intr-un vas faina, drojdia frecata cu zahar, sare, bors, coaja de lamaie si ulei. Framantam aluatul, acoperim si lasam sa creasca 30 minute. Dupa ce a crescut, pe masa de lucru presarata cu faina, rasturnam aluatul, facem un sul, taiem in 6 bucati egale. Fiecare bucata o intindem cu...

Prajitura pufoasa cu afine

In Prajituri la 6 Aug 2013

Facem o crema pufoasa din unt moale la temperatura camerei si zahar,adaugam oul,smantana,aromele,mixand dupa fiecare apoi faina amestecata cu praful de copt,sare si cernuta,alternand cu laptele;la sfarsit adaugam afinele spalate,bine scurse si amestecand usor cu o lingura;aluatul va fi vascos,sa...

Minitorturi cu zmeura si ciocolata

In Torturi la 6 Aug 2013

Pregatim mai intai crema de lapte;intr-un vas punem la fiert 150ml lapte cu zahar,in restul dizolvam amidonul iar cand incepe sa fiarba incorporam si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand continuu sa nu se lipeasca de vas;dupa ce s-a racit foarte bine amestecam usor cu frisca batuta cu zaharul...

Peltea de nectarine

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2013

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la fiert,mai dam in cateva clocote,trecem prin sita toata compozitia si masuram lichidul obtinut;la 1kg...

Gem de nectarine cu levantica

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2013

Nectarinele curatate de coaja si samburi,taiate,cantarite,le punem in vas impreuna cu zahar si levantica tocata,amestecam,lasam 30min dupa care punem pe foc; dupa ce zaharul s-a topit,pasam cu blenderul putin si lasam la foc mare 30min adunand spuma ce se formeaza; la sfarsit stoarcem...

Prajitura ingerilor

In Prajituri la 30 Iul 2013

Batem bine albusurile cu zama de lamaie,un praf de sare ,iar dupa ce spuma sta in creste,adaugam zahar cate putin,adaugam esenta,faina cernuta si amestecam cu o spatula;rasturnam in forma de copt si lasam la cuptor la foc mic 30min;in acest timp facem sosul;punem laptele intr-un vas,il aducem la...

Cheescake cu zmeura

In Dulciuri la 29 Iul 2013

Punem in blender biscuitii rupti,zaharul iar dupa ce s-au facut firimituri adaugam untul topit;rasturnam in tava mica de tort cu hartie de copt,presam bine si dam la cuptor 10min. Pentru crema,intr-un bol amestecam branza cu sare,zahar,semintele de la pastaia de vanilie,ouale pe rand iar la...

Tarta Tatin cu caise

In Prajituri la 26 Iul 2013

Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda (cratita) iar dupa ce s-a caramelizat adaugam untul, lasam pe foc pana obtinem un caramel fin, dam deoparte si miscam vasul astfel incat sa se intinda caramelul pe pereti; caisele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu taietura in sus iar in...

Inghetata cu dulce de leche si ghimbir

In Dulciuri la 25 Iul 2013

Punem intr-un vas dulcele de leche, laptele, frisca, amestecam iar cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte, amestecam incet galbenusurile frecate cu praful de ghimbir, punem din nou pe foc amestecand mereu iar cand s-a ingrosat si crema se tine de lingura rasturnam intr-un vas iar dupa ce...

Prajitura chinezoaica

In Prajituri la 20 Iul 2013

Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zaharul tos,margarina la temperatura camerei,faina si nuca,amestecand usor cu o lingura; rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 15-20min; dupa acest timp scoatem tava si rasturnam deasupra glazura obtinuta din galbenusuri frecatie...

Rasturnata cu mere

In Dulciuri la 20 Iul 2013

In vasul rotund(o cratita),topim untul(50g),presaram deasupra zaharul brun,asezam feliile de mere curatate de coaja pe toata suprafata apoi lasam deoparte. Intr-un bol amestecam oul cu zahar,sare,smantana,untul moale,condimentele,bicarbonatul stins cu otet,faina,miezul de nuca,omogenizam bine...

Flan de capsune

In Dulciuri la 16 Iul 2013

Intr-un vas amestecam smantana cu zahar si pulpa de fructe care a stat in rom 10min apoi data la blenderul vertical;cand ajunge compozitia la punctul de fierbere,dam vasul deoparte,adaugam gelatina hidratata.amestecam bine,rasturnam crema in vase mici unse cu o picatura de ulei de migdale si...

Pandispan

In Prajituri la 15 Iul 2013

Albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar apoi amestecand cu o spatula galbenusurile frecate cu ulei si faina cernuta. Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30 minute, fara de deschidem usa cuptorului In frisca lichida pe foc mic dizolvam ciocolata, cu unt, dam...

Chec cu banane si migdale

In Dulciuri la 13 Iul 2013

Intr-un castron frecam untul moale cu zahar pana devine o crema pufoasa, adaugam 1 ou si zaharul vanilat,a mestecam bine. Adaugam al doilea ou si 1 lingura faina, adaugam piureul de banane, amestecam apoi restul de faina amestecata cu praful de copt. Rasturnam compozitia in tava cu hartie de...

Dulceata de piersici albe

In Dulceata / Gem la 12 Iul 2013

In vas punem fructele spalate curatate de samburi impreuna cu zahar si anason,lasam cateva ore sau de seara pana dimineata,apoi punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mare adunand spuma formata,timp de 3-40min; cand e aproape gata,stoarcem lamaia,scoatem anasonul si punem fierbinte in borcane.

Prajitura cu zmeura si caise

In Prajituri la 11 Iul 2013

Facem o crema pufoasa din margarina moale si zahar,adaugam ouale pe rand amestecand dupa fiecare,faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele;impartim aluatul in doua,intr-una din ele amestecam cu cacao si cele 2linguri lapte,punem in tava cu hartie de copt cu lingura,dungi intercalate...

Budinca de orez cu nectarine

In Dulciuri la 11 Iul 2013

Intr-un vas punem la fiert orezul cu lapte,smantana,zahar,mirodeniile si lasam pe foc 20-25min apoi dam deoparte;in alt vas punem nectarinele curatate de coaja,taiate cubulete si 2linguri zahar;lasam pana se topeste zaharul si nectarinele s-au inmuiat,dam deoparte si pasam cu furculita dar nu de...

Turtele copilariei

In Dulciuri la 11 Iul 2013

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putin lapte caldut,amestecam adaugand cate putin lapte pana devine un aluat lipicios,stropim cu cate putin ulei,framantam pana nu se mai tine de palme si lasam sa creasca acoperit Rupem din aluat cate o bucata,o aplatizam in palme sau...

Gem de afine

In Dulceata / Gem la 8 Iul 2013

Afinele spalate,le punem intr-un vas,le pasam dar nu de tot cu blenderul vertical,le punem la foc iute impreuna cu zahar si anason adunand spuma ce se formeaza iar dupa 30min adaugam zeama de lamaie si punem gemul fierbinte in borcane,lasam borcanele cu capacul in jos 15-20min apoi le depozitam...

Tarta cu mousse de ciocolata by Miha

In Dulciuri la 8 Iul 2013

Punem in robot biscuitii rupti cu zahar,cacao iar dupa ce s-au maruntit adaugam untul topit iar cand amestecul devine ca niste firimituri,oprim;rasturnam in forma de tort mica,unsa cu unt si tasam cu mana pana devine un blat compact Ciocolata rupta o topim in jumatate de frisca impreuna cu...

Jeleu de fructe

In Dulciuri la 3 Iul 2013

1-punem pe foc ciresele cu apa,zahar,lasam cateva minute,dupa ce s-au racit le pasam cu blenderul,trecem piureul prin sita,rezultatul amestecam cu gelatina hidratata,vanilia,smantana,amestecam bine,rasturnam compozitia in forma de chec tapetata cu folie alimentara dubla si lasam la frigider pana...

Sarlota cu caise

In Dulciuri la 1 Iul 2013

Intr-un castron rasturnam iaurtul si-l amestecam cu caise taiate marunt, oparite. In forma de sarlota punem piscoturi inmuiate in compot si pe fundul formei la fel, pe mijloc punem 2-3 linguri de iaurt, acoperim cu piscoturi, iar iaurt, ultimul strat fiind de piscoturi. Acoperim forma cu capacul...

Afisate 121 - 150 din 304 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]