publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Triunghiuri cu branza
Intr-un castron punem faina cernuta cu drojdia,adaugam oul batut cu sare,laptele,amestecam pana se omogenizeaza totul iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugam;framantam aluatul adaugand cate putin unt topit iar cand se desprinde de palme usor,acoperim vasul si-l tinem la loc cald Pentru...
Briose cu avocado si ciocolata
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate:faina,praful de copt,bicarbonat,cacao,scortisoara,nucsoara In alt vas batem bine ouale cu un praf de sare,esenta de vanilie,pulpa de avocado pasata si siropul de artar;adaugam apoi usor faina iar dupa ce totul este omogenizat,punem compozitia in forme...
Peste cu pasta de avocado
Fileurile taiate bucati mai mici,le condimentam,le pudram cu putina faina apoi le prajim in ulei de floarea soarelui cate 1min pe fiecare parte;pentru cine are peste proaspat,poate folosi gratarul,eu l-am avut congelat si nu am riscat; in blender punem pulpa de avocado cu zeama de lamaie daca...
Supa crema de legume cu ghimbir
Punem la fiert toate legumele, inclusiv ghimbirul, curatate, spalate si taiate, cu putina sare. Dupa ce au fiert foarte bine, le strecuram fara sa aruncam apa, le pasam bine cu blenderul vertical, adaugam untul, laptele, condimentam dupa gust iar pentru cine doreste o supa mai zemoasa, poate...
Pachetele cu pui
Intr-un castronel punem pieptul dezosat,spalat,uscat. taiat foarte marunt si condimentat cu condimente pentru pui sau pur si simplu cu sare si piper;dupa ce s-a odihnit putin o punem in tigaia cu ulei sa se caleasca,adaugam apoi ciupercile de asemenea tocate marunt iar dupa ce a scazut apa din...
Sacchettini al radicchio
Intr-un vas cu apa si putina sare,punem pastele la fiert 3min; Pentru sos,punem pe foc smantana si branza,amestecam pana se topeste,condimentam cu piper si nucsoara apoi amestecam cu pastele scurse si servim cu parmezan deasupra
Tochitura de curcan
In primul rand curatam ficatul,il spalam,il taiem in jumatati sau sferturi daca-i mare si-l punem intr-un vas cu apa rece si 100ml otet pentru 1h(pentru a-i scoate amarala);in acest timp,punem in vas untura,pipotele spalate si taiate in sferturi,inimile si dupa ce s-au prajit putin,adaugam 2cani...
Prajitura cu branza si mac
Facem o crema fina din unt moale,zahar,galbenusurile pe rand si coaja de portocale,incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare apoi faina amestecata cu praf de copt si mac;rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 40min. In acest timp pregatim crema ;intr-un vas...
Briose Sharon
Facem o crema fina din unt si zahar, adaugam galbenusul si mixam bine. Intr-un bol punem pulpa de la fructe pasata cu blenderul, adaugam laptele, incorporam la crema de unt apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, la sfarsit alunele apoi albusul batut cu un praf de sare si zeama de...
Gratin de ravioli cu gorgonzola
Punem pastele sa fiarba in apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. In acest timp, intr-un vas punem smantana pe foc, adaugam branza, amestecam sa se topeasca, apoi condimentam cu sare, piper si nucsoara. Pastele fierte le scurgem bine apoi in fiecare vas impartim pastele,...
Spuma de morcov cu lapte de cocos
Punem la fiert morcovul curatat, spalat, taiat cubulete sau rondele cu putina apa si un praf de sare, doar cat sa le cuprinda. Dupa ce au fiert bine, adaugam laptele de cocos, untul si lasam sa fiarba 5-6 minute. Pasam apoi cu blenderul vertical, condimentam cu sare, piper, coriandru uscat,...
Somon cu sos de portocale
Pestele spalat, uscat, pudrat cu sare, il trecem prin faina si-l prajim dupa care-l scoatem intr-un vas de yena. Punem pe foc zeama de la portocale cu piper, chilli, dafin iar cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece. Potrivim de gust iar dupa ce s-a racit,...
Sashimi de somon
Punem intr-un bol ceapa, prazul, castravetii taiate betisoare de chibrit si ghimbirul taiat marunt. Foaia de orez o inmuiem cateva secunde in apa calda, o scoatem, o intindem pe un platou, o ungem cu pensula cu lapte de cocos, punem intr-o margine o felie de somon, deasupra amestecul de ceapa,...
Chiftelute cu garnitura de paste
Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin,usturoiul bine pisat,sare,piper,cimbru,miezul de paine inmuiat in lapte,oul,verdeata tocata marunt si amestecam bine cu mana;formam chiftelutele rotunde sau plate cum doreste fiecare,le trecem prin faina api le prajim in ulei si le scoatem...
Madlene
Punem ouale intr-un castron si le batem usor cu un praf de sare,zahar,apa de portocal sau vanilie daca nu aveti,apoi transferam castronul pe bain-marie si batem bine pana ce se ingroasa,se deschide la culoare si-si tripleaza volumul; dam castronul deoparte,incorporam faina cu amidonul iar cand...
Taboule
Rosiile,ceapa,ardeiul,curatate,spalate,taiate cubulete mai mari,le punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca putin,adaugam pasta de rosii,apa,sare,piper,zeama si coaja de lamaie,menta,busuioc iar dupa 3-4min de fiert adaugam cous-cousulş punem capacul si oprim focul; dupa 10min...
Curcan cu mazare
Carnea spalata,bine scursa,o calim in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt,adaugam cartofii curatati,spalati si taiati in sferturi sau cubuleteş adaugam apoi cele doua paste de ardei si rosii,dupa 2-3min,punem2cani cu apa si lasam sa fiarba cu capac; dupa ce carnea si cartofii sunt...
Paste cu cerneala de sepie si ciuperci
Punem pastele sa fiarba intr-un vas cu apa si putina sare pentru 8-10 minute. In acest timp ciupercile curatate daca e cazul, taiate marunt, le calim in ulei incins. Pastele dupa ce au fiert, le scurgem apoi le amestecam cu ciupercile, sosul de trufe si le servim pe farfurie alaturi de creveti...
Cozonac in straturi
Cernem faina intr-un vas, punem 4 linguri intr-un bol si o oparim cu lapte clocotit, amestecand continuu sa nu ramana cocoloase iar dupa ce s-a racit bine, amestecam cu drojdia frecata cu 1 lingura de zahar apoi lasam la dospit acoperit; restul de zahar il punem in lapte sa se topeasca;...
Turte - Pelincile lui Isus
Cu cateva zile inaintea Ajunului,coacem pe o tabla sau pe tava de la aragaz,jumatati de foi de placinta cu mare atentie pentru ca fiind foarte subtiri se ard repede;le punem una peste alta pe o tava mare. Pe 23 Decembrie seara,pregatim siropul din 1l apa,3cani cu zahar,coaja de lamaie,esenta...
Sunca de casa
Intr-un vas punem sunca frecata cu multa sare, acoperim vasul si lasam 3-4 zile, timp in care intoarcem bucatile de sunca. Dupa acest timp, le punem la fiert intr-un vas cu apa sau zeama de varza in care am pus dafin, piper si ienibahar (fara sare). Lasam sa fiarba pana cand intra usor o...
Supa cu caltabosi
Ceapa tocata marunt o calim in ulei,amestecam cu carnea tocata,condimentam cu sare,piper,putin cimbru,adaugam orezul,amestecam bine cu mana apoi tot cu mana umplem matele,adaugand si apa;dupa ce intestinul este plin cu carne si apa,legam cu ata alimentara apoi il punem la fiert intr-un vas cu apa...
Piftie de curcan
Ghiarele curatate,spalate,le punem in oala de 8l impreuna cu restul ingredientelor curatate,spalate,1lingura cu sare,dafin,ardei iute si apa bineinteles;lasam sa fiarba incet si cu capac spumuind,pana cand apa a ajuns la jumatate iar carnea se desprinde de oase;strecuram totul,in supa adaugam...
Tort cu crema de nuca
Ouale frecate cu zahar,unt pana rezulta o crema fina,adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele caldut intercalat; turnam compozitia in forma unsa si tapetata si lasam la cuptor 30-40min,facand testul cu scobitoarea Pentru crema - intr-un vas pe foc punem cafeaua,nuca,cacao si...
Paste de iarna cu sos
Punem pastele la fiert in apa cu sare, atunci cand clocoteste. Pentru ca sunt groase, trebuie lasate mai mult de 8 minute la fiert (eu le-am fiert mai bine de 15 minute). Dupa ce au fiert, le strecuram, dupa ce s-au scurs bine le rasturnam intr-un vas si le amestecam cu ulei de masline, sosul de...
Hamburgher cu ou poshat
Punem carnea intr-un castron, adaugam ceapa tocata foarte marunt, sare, piper dupa gust, putin cimbru si framantam cu mana adaugand cate putin ulei de masline. Lasam sa se odihneasca 20 minute. In acest timp scoatem pulpa fructului de avocado, o punem intr-un castron, o stropim cu zeama de...
Briose cu ciocolata si ghimbir
Topim ciocolata intr-un vas pe foc mic impreuna cu untul iar dupa ce dam deoparte,adaugam coniacul si esenta de rom;intr-un bol,amestecam galbenusurile cu putin zahar,coaja de la citrice si ghimbirul ras; Albusurile batute spuma cu putina zama de lamaie, un praf de sare si restul de...
Cartofi si oua la cuptor
Punem cartofii la fiert in coaja;in alt vas punem ouale la fiert. Intr-o tigaie cu unt incins,calim ceapa taiata marunt,adaugam faina,stingem cu lapte,lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana,adaugam cascavalul ras,condimentam cu sare si piper apoi dam deoparte. Intr-un vas de yena...
Colacei cu branza
Pentru aluat,amestecam intr-un castron toate ingredientele,framantam un aluat,acoperim vasul si lasam sa creasca. Intr-un castron amestecam branza cu zahar,gris,stafide(oprim cateva pentru copt),esenta de vanilie Dupa ce aluatul a crescut,rupem din el,intindem foi dreptunghiulare,ungem cu...
Cartofi la cuptor cu costita
Costita portionata,o punem in tigaie cu partea grasa in jos sa se topeasca apoi intoarcem;dupa ce s-a rumenit si s-a racit,o condimentam cu sare,piper si boia. Usturoiul bine pisat,il punem intr-un bol si amestecam cu 1ceasca cu apa. In tigaia in care am prajit costita,punem untura,calim...