Sunca de casa

de ianculubita in Mezel de casa, 13 Dec 2013 | 6769 vizualizari

 

Tare mult imi placea aceasta sunca cu boia pe timpul cand trebuia sa-mi cumpar pachet la servici;au trecut anii si-mi fac singura tot ce poftesc,imi lipseste afumatoarea dar merge si asa

 

INGREDIENTE

  • sunca subtire sau gusa
  • sare grunjoasa
  • 4frunze de dafin
  • 1lingura boabe de piper
  • cateva boabe de ienibahar
  • 1capatana de usturoi
  • amestec de boia dulce si iute
  • zeama de varza sau apa daca nu aveti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de casa:

Intr-un vas punem sunca frecata cu multa sare, acoperim vasul si lasam 3-4 zile, timp in care intoarcem bucatile de sunca. Dupa acest timp, le punem la fiert intr-un vas cu apa sau zeama de varza in care am pus dafin, piper si ienibahar (fara sare). Lasam sa fiarba pana cand intra usor o furculita in soric. Scoatem sunca, o punem pe un gratar sa se scurga, o frecam cu usturoiul pisat foarte bine, apoi pudram cu boia. Lasam sa se usuce agatata cu sfoara groasa o zi, dupa care o impachetam si o punem la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ianculubita 1

14.12.2013, 10:28

Da Anca,am auzit si eu ca slanina prin unele parti este pulpa din spate pregatita asa cum ai spus tu

Valclaudia 1

16.12.2013, 17:46

ianculubita 1

17.12.2013, 09:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sunca de casa