Aceste prajiturele in forma de scoica sunt cunoscute in Franta de la inceputul sec.xviii-lea iar numele lor se presupune ca ar fi de la Madeleine Paulmiere care a fost patiserul-sef al Regelui Poloniei si Duce de Lorena de unde provin aceste prajiturele.
Pentru ca este Duminica va recomand aceste :bijuterii" spre rasfatul copiilor dar si al nostru.
Punem ouale intr-un castron si le batem usor cu un praf de sare,zahar,apa de portocal sau vanilie daca nu aveti,apoi transferam castronul pe bain-marie si batem bine pana ce se ingroasa,se deschide la culoare si-si tripleaza volumul;
dam castronul deoparte,incorporam faina cu amidonul iar cand s-a amestecat aproape complet,turnam untul topit si racit;
impartim acest aluat in trei boluri:
Primul bol reprezinta Madlene1
In al doilea bol incorporam cacao si migdalele
In al treilea bol incorporam fructele si coaja de citrice taiate marunt
Umplem formele cu aceste compozitii,le tinem la cuptor10-15min,le scoatem apoi si le servim pudrate cu zahar.
1
pentru cine nu are apa de flori de portocal,poate inlocui cu esenta de vanilie sau de migdale